EKONOMİ - 23 Haziran 2014 Pazartesi 10:38

Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding’in birleşmesi onaylandı

A
A
A
Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding’in birleşmesi onaylandı

Sermeyi Piyasası Kurulu (SPK), Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding birleşmesini onayladı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Sermeyi Piyasası Kurulu (SPK), Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding birleşmesini onayladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hakim ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin şirketimizi, tüm aktif ve pasifi ile birlikte bir bütün halinde "devir alması" suretiyle Hakim Ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. bünyesinde birleşilmesi işlemi kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu'na yapmış olduğumuz başvuru "olumlu" sonuçlanmıştır.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 20.06.2014 tarih ve 2014/18 sayılı Haftalık Bülteni'nde konuya ilişkin olarak; "Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. tarafından bağlı ortaklığı Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin aktif ve pasifinin bir bütün halinde devralınması suretiyle Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. bünyesinde birleşilmesi işlemi için hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi talebinin, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24/1 maddesi hükmü çerçevesinde Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ortaklarına 0,67 TL; Doğan Yayın Holding A.Ş. ortaklarına ise 0,50 TL fiyat üzerinden ayrılma hakkı tanınması suretiyle, olumlu karşılanmasına karar verilmiştir." denilmiştir.

Bundan sonraki süreçte, birleşmeye taraf her iki şirket de, birleşme işlemini pay sahiplerinin onayına sunmak üzere, gerekli ilan ve duyuru yükümlülüklerini de tamamlamak suretiyle, genel kurul hazırlıklarını en kısa sürede tamamlayacaktır. Konuya ilişkin yeni bir gelişme olduğu takdirde, ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.

Pay sahiplerimizin, birleşme işlemi ile ilgili olarak herhangi bir hak kaybına uğramamalarını teminen, Şirketimiz tarafından KAP (www.kap.gov.tr ) vasıtasıyla yapılacak ve eş zamanlı olarak da Kurumsal İnternet Sitemize konulacak açıklamaları ve/veya duyuruları güncel olarak takip etmeleri gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Ergan Dağı sezon için gün sayıyor: Gözler cumartesi gününde! Erzincan’ın kış turizm merkezi Ergan Dağı, 2025-2026 sezonuna "merhaba" demek için hazırlıklarını tamamladı. Üst kesimlerde kar kalınlığı 45 santimetreyi bulurken, kayak pistlerinin açılması için cumartesi günü beklenen yoğun yağışa kilitlenildi. Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Eşsiz Munzur manzarası ve yüksek kar kalitesiyle macera tutkunlarının gözdesi olan merkez, tam kapasite hizmet vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Suni karlama ve doğal yağış beklentisi Bu yıl Ergan’ın üst kesimlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaşmasına rağmen, alt pistlerde henüz beklenen seviyeye ulaşılamadı. Kayakseverlerin mağdur olmaması adına ekipler, geceleri hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aralıksız suni karlama çalışması yürütüyor. Meteoroloji verilerine göre cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte sezonun açılması hedefleniyor. Macera üst kesimlerde başladı Pistler henüz açılmasa da adrenalin tutkunları Ergan’ın tadını çıkarmaya başladı. Kar üstü araçlarla yapılan turlar ve üst kesimlerdeki snowboard etkinlikleri ilgi görüyor. Ekstrem sporcusu ve Ergan Dağı Genel Koordinatörü İhsan Bayık, üst bölgelerde karın keyfini süren ziyaretçilerin büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, tüm hazırlıkların 2025-2026 sezonunu dolu dolu geçirmek üzere yapıldığını kaydetti. Kış turizminin yeni rotası Modern tesisleri, farklı zorluk derecelerindeki uzun pistleri ve kristal kar yapısıyla dikkat çeken Ergan Dağı; kayak, snowboard ve kızak imkanlarıyla sadece Erzincan’ın değil, bölgenin önemli çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.