SPOR - 07 Aralık 2017 Perşembe 14:27

Dursun Özbek, yeni yıl yemeğine katıldı

A
A
A
Dursun Özbek, yeni yıl yemeğine katıldı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Yeni Yıl Yemeği'ne katıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek, katıldığı Sarıyer Belediyesi yeni yıl yemeğinde yaptığı açıklamada, "Sevgili dostum Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu yeni yıl yemeğine beni de davet etti. Hem şahsım hem de Galatasaray Spor Kulübü adına teşekkür ediyorum. Dostluğun ve huzurun perçinlenmesi için diplomatların, üniversitelerin, dini liderlerin bir araya geldiği bir yemek Buradaki ortak söylemler, ortak istekler topluma yansıyor. Dolayısıyla ben böyle bir organizasyon için Şükrü Başkana teşekkür ediyorum. Ayrıca Şükrü Başkan iyi bir Galatasaraylı. Galatasaray’a çok iyi hizmetler veriyor. Stadın yanında yapacağımız kapalı salon projesinde büyük destek verdi. Kendisine kulübüm adına büyük bir teşekkür gönderiyorum. İnşallah bundan sonra Şükrü Başkan kulübe verdikleri desteği artırarak devam eder. Kendisine başarılar diliyorum. 2018 yılının da kendisi için başarılı geçmesi için dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Genç: "Galatasaraylılık farklı bir şey"
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise organizasyonun önemine vurgu yaparak, “Yeni yıl, yeni dilekler, yeni arzular bir sonraki yılında daha güzel geçmesi için çok önemli arzuların konuşulduğu bir gün. Sevgili Başkanım da mütevazi olarak Galatasaray Kulübü'nün başkanıyım dedi ama o aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı. Galatasaray Avrupa şampiyonu, diğer kulüplerimizin de çeşitli başarıları var. Burada diplomatlar var, inanç önderleri, üniversite akademisyenleri var... Türkiye'nin içinde bulunduğu şu sıkıntılı günleri aşmak ancak karşılıklı diyaloglarla, bu dilekleri aynı anda dilemekle mümkün. Biz bu akşam dünyadaki özellikle Avrupa’daki temsilcilere arzularımızı söyleyeceğiz. Onlardan da onların ülkemizle ilgili düşüncelerini alacağız. Biz dünyanın en güzel ülkesiyiz. Bunu atlatmak ancak el birliği ile gönül birliği ile olur. Herkesin gözü Türkiye'de. Herkesin gözü Türkiye'deki sevgide. Bunu sağlayabilirsek biz ülkeye gerçekten görevimizi yapmış olacağız. Bu akşam diyalog akşamı. Herkes farklı şekillerde diyalog içinde olacak. Başkanıma geldiği için teşekkür ediyorum. Ayrı bir gurur yaşıyoruz. Galatasaraylılık farklı bir şey. Ben dünyanın farklı yerlerinde çalıştım. Türkiye için en uçlarda tanınan özelliklerden biri Galatasaray. Bunun hazzını hep yaşadık” diye konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF, Süper Lig’de 37. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı. TFF, Süper Lig’in 37. haftasında oynanan 4 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: - İstanbulspor - Sivasspor müsabakasının 64. dakikasında köşe vuruşu sonrası hakem Ömer Faruk Turtay, elle oynama belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Turtay, penaltıyı iptal ederek köşe vuruşu kararı verdi. - Beşiktaş - Hatayspor maçının 90+3. dakikasında ev sahibi ekibin köşe vuruşu sonrası ceza sahasında Salih Uçan’a yapılan müdahale için VAR, potansiyel penaltı kararı için hakem Cihan Aydın’a uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Aydın, Beşiktaş lehine penaltı noktasını gösterdi. - Gaziantep FK - Fatih Karagümrük karşılaşmasının 53. dakikasında Ceccherini’nin Markovic’e yaptığı müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük sarı kart gösterdi. VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izleyen Küçük, sarı kartı iptal ederek Ceccherini’yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. - Kayserispor - Konyaspor mücadelesinin 14. dakikasında duran topta Uğurcan’ın yerde kalması sonrası VAR hakem Halil Umut Meler’e uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Meler, Duckens Nazon’un kural dışı hareketi nedeniyle direkt kırmızı kart gösterdi.
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.