GÜNDEM - 18 Şubat 2020 Salı 18:11

Elazığ'da hasarlı yapılarla ilgili itiraz süreci başladı

A
A
A
Elazığ'da hasarlı yapılarla ilgili itiraz süreci başladı

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri çeşitli derecede hasar görenler için itiraz süreci başladı.

24 Ocak'ta meydana gelen depremde 19 bin 821 bağımsız bölümden oluşan yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı yapı sayısı 8 bin 519 olarak belirlendi. Yaklaşık bin 600 yapı ise orta hasarlı olarak tespit edildi. Kent genelinde yaraların sarılması için çalışmalar sürürken, hasarlı binalar ile ilgili de itiraz süreci başlatıldı. Kent merkezinde bulunan 15 okul ilan edilerek bir ay sürecek itiraz süreci için başvurular alınmaya başlandı. Belirlenen diğer okullarda olduğu gibi Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de itiraza gelenler olmaya başladı. Okulda oluşturulan birimle depremzede ailelerin başvuruları alınıp, incelenmek üzere kayda geçirilmeye başlandı.
Süreçle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ramazan Doğan, “Deprem sonucunda birçok vatandaşımızın evinde orta hasar ağır hasar ve az hasar oluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkiler evlerde incelemelerde bulundular. Muhtarlıkta askıya çıkan evler 17 Şubat itibari ile çıkan sonuçlara itiraz etmek isteyen vatandaşlarımız Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde itirazda bulunabilirler. Bir aylık bir süremiz var. Bu süre zarfında okulumuz bu başvurulara açıktır. Tüm vatandaşlarımızın hizmetindedir. İlimizde hasar görmüş tüm vatandaşlarımız adres fark etmeksizin okulumuza başvuru yapabilirler” dedi.

Mehmet Hanifi Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, ÖSYM Bartın METEKSAN Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz ÖSYM Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Keskin de yer aldı. ÖSYM’nin sınav süreçleri, teknolojik altyapısı, güvenlik önlemleri ve aday memnuniyeti gibi konularda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, “Ulusal ölçekte her yıl milyonlarca adaya sınav hizmeti sunan ve yaptığı faaliyetler ölçeğinde dünyanın önde gelen ölçme, seçme ve yerleştirme kurumu olan ÖSYM bünyesinde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda bugünkü ziyarette, tüm paydaşlarıyla gayretli ve titiz çalışmaların yapıldığı bu değerli kurumumuzda hizmet süreçlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ilgileri için ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bayram Ali Ersoy, Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Keskin’e teşekkür ediyorum” dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy ise yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Rektör Uzun’a teşekkürlerini iletti. YÖK Başkanı Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Kutlubey Yerleşkesi’ndeki Kütüphane Binasında yer alan ÖSYM Bürosuna geçerek bir dizi görüşme ve incelemede bulundu.