KÜLTÜR SANAT - 25 Ocak 2010 Pazartesi 16:42

Erdinç Dinçer toprağa verildi

A
A
A
Erdinç Dinçer toprağa verildi

Siroz hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden oyuncu Erdinç Dinçer gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

MEHMET ALİ BAĞ
İSTANBUL 

Erdinç Dinçer için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene eşi Nesrin Enmutlu, kızı Melike ve oğlu Mustafa Enmutlu başta olmak üzere Umur Bugay, Hikmet Karagöz, Yalçın Özden ve çok sayıda tiyatrocu katıldı. 

Cenaze boyunca gözyaşı döken Nesrin Enmutlu, "Karlı bir kış günü bize son oldu. Bizi babasız bıraktı gitti, biz öksüz kaldık" dedi. Oğlu Mustafa Enmutlu ise babasının tedavisi sırasında çok kötü günler geçirdiklerini ifade ederek, "Fakat babam rolünü yaptı ve en son rolü buydu. Babam bu güne kadar şöhret değil, geçim derdindeydi. Çocukları olarak elimizden geleni yaptık. Onun anısını yaşatmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"Bizimkiler" adlı televizyon dizisinde birlikte oynayan Hikmet Karagöz ise Erdinç Dinçer ile arkadaşlıklarının yaklaşık 40 yıldır sürdüğünü ifade etti. Karagöz, "Çok esprili, dünya umurunda olmayan, mütevazi bir arkadaşımızdı " dedi.

Aynı sahneyi paylaştığı Dinçer'in ölümüyle büyük üzüntü yaşayan tiyatrocu Yalçın Özden ise, "Son 4 yıldır Erdinç ağabeyle hep beraberdir. Son oyunumuzu 1.5 ay önce Akyazı'da beraber oynadık. O zaman kötüleşmeye başlamıştı. Çok üzüldük, çok kopmuştuk. Bir ara iyileşmişti. Ama ne yazık ki onu kaybettik" diye konuştu.

Dinçer'in cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Tokmaktepe Mezarlığı'na defnedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir