GÜNDEM - 27 Şubat 2016 Cumartesi 16:36

Erdoğan: 'Bunlar da yavru gezici'

A
A
A
Erdoğan: 'Bunlar da yavru gezici'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Gezi olaylarının benzerinin Artvin’de yaşatılmak istendiğini belirterek, “Şimdi de Artvin’de bir Cerattepe olayı çıktı. Bu Gezici'ler neyse bunlar da yavru gezicilerdir. Bunlar Artvin’de alıştıklarını bulamadı. Rize’de, Trabzon’da, Ordu’da bulamadı. Şimdi çılgına döndüler. Onun için tekrar bu tür adımları atmaya başladılar” dedi.

Ensar Vakfı 37. Genel Kurulu Haliç Kongre Merkezinde düzenlendi. Genel Kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, darbeciler, paralelciler ve vesayetçilerin saldırılarının hiç bitmediğini belirterek, “Bir dönem geldi kızlarımız üniversitelere sokulmadı, kızlarımız okulların kapılarından geri çevrildi. Bütün bunlara rağmen yılmadık. Kararlı bir şekilde mücadeleden asla taviz vermeksizin elden bunu bırakmaksızın yolumuza devam ettik. Sonunda 'İnanıyorsanız muhakkak üstünsünüz' gerçeği gerçekleşti. Bin yıl sürecek dedikleri o parantez, hamdolsun 5 yılda kapandı. Onlar gitsin cenaze yıkasın diyenlere bu süreç en güzel cevaptı” dedi.

“Karşımızdakiler asla rahat durmuyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbeciler, vesayetçiler ve paralelcilerin saldırılarının hiç bitmediğini söyledi. Bu saldırıların hiçbir zaman bitmeyeceğini anlatan

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gezi olayları denilen park ağaç bahanesiyle başlatılan ince bir provokasyonla karşımıza çıktı. Zannetmeyin ki bu Türkiye’de planlandı. İçerisi, dışarısı bu işi beraber planladı. Birçok yerde bunu gördük. Şimdi de Artvin’de bir Cerattepe olayı çıktı. Bu Geziciler neyse bunlar da yavru gezicilerdir. Bunlar Artvin’de alıştıklarını bulamadı. Rize’de, Trabzon’da, Ordu’da bulamadı. Şimdi çılgına döndüler. Onun için tekrar bu tür adımları atmaya başladılar. Şunu unutmayın, hak her zaman galip. Görünüşte üç beş ağacın kesilmesine karşı çıkmak için başlatılan eylemlerde öylesine bir çevre tahribatına kendileri yol açtı ki, yürüyüşlerde “hâlâ anlamıyor musunuz? mesele ağaç değil diyerek bunu ifade ettiler. Niyetlerini açıkça ortaya koydular. Milletimizle birlikte sergilediğimiz kararlı duruş sayesinde bu provokasyon amacına ulaşmadan hızını kesti"
Konuşmasında paralel devlet yapılanmasına da değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Uzun yılar boyunca milletimizin hayır ve yardım duygularını istismar ederek her alana yayılmış bir ur gibi büyüyen başka bir yapı devreye sokuldu. Bir paralel devlet yapılanması. Bu ihanet çetesi emirleri amirlerinden değil, ağabeylerinden alan tüm bu militanlar aracıyla bir bürokrasi darbesine teşebbüs etti. Bu saldırıyı da milletimizin desteğiyle boşa çıkardık Bunların bu girişimi ümmeti parçalama girişimidir. Babayı anneden, yavrularını anne ve babadan ayırdılar. Bu adımı attılar. Bölücü terör örgütüyle bunları yan yana görmek, omuz omuza görmek aslında bu işin nereye gittiğinin en açık ifadesidir. Bölücü örgütle bunları sırt sırta gördüğüm zaman gerçekten kahroldum. Birbirinden bağımsız gibi birbirleriyle hiçbir ortak yönü yok gibi gözüken geziciler, paralelciler bize karşı ortak mücadele yürütüyor. Bir araya gelmesi mümkün olmayan kesimler işbirliği yapıyor, aynı hedefe nişan alıyorlar."

Geziciler ile paralel ve bölücü örgütün gençleri istismar ettiğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu örgütleri maşa gibi kullananlar, gençlerimizin hayallerini kullanarak kendilerine istikbal inşa etmenin çabası içinde. Paralelin üst yönetimindekiler yurt dışına kaçıp kendilerine yeni hayat kurarken, zihinlerini bulandırdıkları gençleri zerre kadar umursamıyor. Cizre'de, Sur'da, İdil'de ve daha bir çok yerde gençlerini ölüme iterlerken kendileri hizmetlerinin bedelini tahsil etmenin peşinde. Bu yapıların tamamı gençlerin kanları üzerinden kendilerine ikbal kurmaya çalışan kan tüccarlarıdır. Acı çeken anaların bunların gözünde hiçbir değeri yok. Bizim tüm gençlerimizi yeni Türkiye’nin inşasında yer alma çabası içinde görmek istiyoruz."  

“BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE YİNE ŞAHSIMA DİL UZATTILAR, HAKLARINDA MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇILACAKTIR”

Erdoğan, bütçe görüşmelerinde HDP’li vekillerin şahsına yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bütçe görüşmelerinde yine şahsıma dil uzattılar. Neden böyle her oturumda cumhurbaşkanına saldırırlar anlamakta zorlanıyorum. Bunlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin inşasından başlayıp şahsımın 3 milyar dolar parası olduğu iftirasına varan bir takım hezeyanlarla meclis kürsüsünü kirlettiler. Arkadaşlarımız gereken cevabı verdiler. Ben buradan büyük iftirayı atan alçaklara diyorum ki; hukukta bir kaide var. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir” dedi. Yasal haklarının saklı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddiaları ortaya atanlar hakkında manevi tazminat davası açılacağını söyledi. Erdoğan, “Bunu ispatlamakta mükellefsin. Bu tür iftiraları bana atanlar çok oldu. Defaatle bunu söyledim. İspata davet ettim. Ana muhalefetin başındaki zata da ‘ispat etmezsen alçaksın’ dedim ama edemedi. Olmayan şey ispat edilmez ki, olan şey ispat edilir” ifadelerini kulandı.

HDP’li vekillerin, bölge halkının gözünde itibarı kalmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Meclisteki siyasetçi görünümlü terör örgütü yandaşlarının bölge halkı nezdinde hiçbir itibarı kalmamıştır. Artık bunların sığındıkları dokunulmazlığın gereği yapılmalı, bunlar yargıda gereken muameleyi görmelidir. Bunlara, siyaseten canlı bomba gibi hareket etmesinin hesabını sormak için gereken yapılmalıdır. Bunlar milletvekili gibi değil; yanlarında çalıştırdıkları elemanlara varıncaya kadar hepsi Kandil’in talimatıyla gelenlerdir." 

SADIK KAHRAMAN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kahta’da, ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları protesto edildi Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından "İran savaşına hayır" protestosu kapsamında basın açıklaması düzenlendi. Kâhta Sivil Toplum Platformu tarafından Kâhta 100. Yıl Parkı’nda düzenlenen programda çok sayıda STK temsilcisi bir araya geldi. Platform üyeleri adına Memur-Sen Kâhta İlçe Başkanı Ahmet Özbek tarafından ortak basın açıklaması okundu. Başkan Özbek, yaptığı açıklamada ABD ve İsrail’i sert sözlerle eleştirerek İran’a yönelik saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bölge barışını tehdit ettiğini söyledi. Saldırıların özellikle Ramazan ayında gerçekleştirilmesine de dikkat çeken Özbek, "Bölgede yıllardır yaşanan savaş ve müdahaleler büyük yıkımlara yol açtı. Irak, Afganistan, Filistin ve Gazze’de milyonlarca insan hayatını kaybetti ve yerinden edildi. Son saldırılarda ise siviller hedef alındı. İran’da bir okul bombalanarak çok sayıda öğrenci hayatını kaybetti. Bu, insanlığın vicdanını yaralayan bir durumdur. İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi ve tüm dünya Müslümanlarının mezhep farklılıkları üzerinden ayrıştırılmaması gerekiyor. Emperyalizm ve siyonizm karşısında, İran halkının yanında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.
Bolu CHP Genel Başkanı Özel: "Tanju masumdur" Bolu’da irtikap soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Tanju Özcan’a destek mitinginde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu meydanı görüyor ve anlıyorum ki Tanju masumdur. Tanju, Bolu’nundur" dedi. CHP’nin düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 95’incisi Bolu’da yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı konuşmada, "Tanju Başkan Bolu’da emeklinin evladıdır. Gencin ağabeyidir. Yetimin hamisidir. Ben birçok kente gidiyorum, başarılı belediye başkanlarını görüyorum. Ama bir kentin bir belediye başkanından memnuniyetini, en iyi o kentte bu yaptığı hizmetleri saydığımda o meydandaki insanların gözünden görüyorum. Şimdi televizyonlarda canlı yayındayız. Bütün Türkiye’ye döndü, Bolu’ya bakıyor. Eksi 2 derece sıcaklık, kara kışın ortasında, bu ayazda, Ramazan mübarek günde tutulmuş oruçların üstüne ve teravihin çıkışında bu meydana bakıyorum. Bu meydanı görüyor ve anlıyorum ki Tanju masumdur. Tanju, Bolu’nundur. Tanju, Bolu için çalışmıştır. Bolu da ona sahip çıkmıştır. Elimizdeki ay yıldızlı al bayrağa gönülden bağlı, Atatürk’ün kurduğu partinin bir evladı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden Tanju’ya sahip çıkan Bolu’ya selam olsun" ifadelerine yer verdi. "Tanju Özcan 7 yılda 585 bin ton asfalt attı" Tanju Özcan’ın Bolu’da yaptığı faaliyetlere değinen Özel, "Buradan bütün Türkiye’ye haykırıyorum, duyduk duymadık kalmasın. Tanju Özcan 7 yılda 585 bin ton asfalt attı 56 bin metrekare kaldırım döşedi, yürüyüş yolu yaptı. 87 kilometre içme suyu hattı, 62 kilometre yağmur suyu hattı döşedi. 7 yılda toplam 97 yeni park yaptı Bolu’ya. 35 eski parkı yeniledi. Kişi başına, bakın İstanbul’da, örneğin Esenyurt‘ta, kişi başına tabii 25 yıldır da AK Parti yönetti ya kişi başına yeşil olan 1 metrekare. Biz İstanbul’da Esenyurt’tan farkımızı gösteriyoruz. Orayı AK Parti, yönetti 1 metrekare, Beylikdüzü’nü Ekrem İmamoğlu yönetti, Mehmet Murat Çalık yönetti, 10 metrekare diyoruz. 10 katı. Burada, Bolu’da kişi başına düşen yeşil alan 24 metrekare. Bir adam gelip de 7 yılda 90 park yapar mı? Bolu’ya varıp da bir büyükşehire yapmıyorsun, Bolu gibi nüfusu belli, yüzölçümü belli bir yerde 97 park yapıyorsun. Önceden 35 park var. İlave 97 park yapıyorsun. Toplamda 132 parkla Bolu’yu bambaşka bir noktaya getiriyorsun. Bitmedi, yoksul annelere gıda ve ev eşyası yardımı yapmış. Engellilere, öğrencilere nakdi destek. Güney Çevre Yolu projesini bitirdi. Yöresel ürünler pazarı kurdu. Bolu Belediyesi İş Merkezi’ni yaptı. Zübeyde Hanım Camii yaptı. 12 Kasım Gençlik Merkezi’ni yaptı. Solmaz Ana Aşevini açtı. Hayır Çarşısı’nı inşa etti. Uğur Mumcu Kültür Merkezi yaptı. Kent lokantasını açtı. Güneş enerjisi santrali kurdu. En son benim gelip tanıtımını yapıp, birinci etabını açtığım 100 bin metrekarelik 100. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın ikinci aşaması da yapılıyor, 29 Ekim’de açılışını yapacağız" şeklinde konuştu. Özel’in konuşmasının ardından miting alanını dolduran yüzlerce kişi alandan ayrıldı.