POLİTİKA - 22 Ağustos 2017 Salı 13:57

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafına tepki gösterdi

A
A
A
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sen Atatürk’ü böyle atletle yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu, böyle bir şey var mı? Bunlar trajikomik görüntüler” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Batman, Denizli, Gümüşhane, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Muğla, Nevşehir, Rize, Tokat, Tunceli’den gelen muhtarların katıldığı 39. muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun atletle çekilmiş fotoğrafına tepki gösterdi.

“Sen Atatürk’ü böyle yemek yerken gördün mü?”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşü esnasında karavan içinde atletle yemek yerken çekilen fotoğrafını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüntüyü trajikomik olarak değerlendirdi. Erdoğan, “İşte sözde adalet yürüyüşü yapıyor birisi. Ankara’dan çıkmış İstanbul’a yürüyor. Arada sırada karavana oturuyor ve atletle yemek yiyor. Bugün de baktım ki bir gazete başlık atmış, ‘vatandaş ’ filanca. Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım böyle, hele hele ana muhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi, ‘gel benim bu fotoğrafımı çek’ ve ondan sonra da ‘ben Atatürk’ün partisinin başıyım’ Sen Atatürk’ü böyle atletle yemek yerken görüp te resim çektirdiğine şahit oldun mu, böyle bir şey var mı? Bunlar trajikomik görüntüler. Onlar şimdi bu görüntülerle zavallı hale düşüyorlar. Milletim onlara gereken dersi vakti geldiğinde en güzel şekilde verdi, yine verecek” dedi.

“Milletten korktukları için böyle bir arayışın içine girdiler”

Alternatif oldukları iddiasıyla ortada dolaşanların tek vaadinin eski Türkiye’yi ihya etmek olduğunun altını çizen Erdoğan, “Koalisyonların, krizlerin, sefaletin, yoksulluğun, baskının, zulmün, yolsuzluğun, hukuksuzluğun kol gezdiği Türkiye’yi özlemek mümkün mü? Buna rağmen niçin ülkemizi o günlere geri götürmek istiyorlar biliyor musunuz? Milletten korktukları için böyle bir arayışın içine girdiler. Eskiden yüzde 10-15-20 oy oranları ile ülkenin kaderinde söz sahibi olmak, hükümet kurmak, Türkiye’nin iç ve dış politikasını yönlendirmek mümkündü. Şimdi başarının çıtası yükseldi. Örneğin AK Parti 7 Haziran seçimlerinde yüzde 40,87 oranında oy aldığı halde tek başına iktidara gelemedi. Üstelik 2019’de cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye girmesi ile başarı çıtası yüzde 50 artı 1 oy. Bunu alamayan birinci turda iktidar olamaz. Bunu alan birinci turda iktidar olur. Milletimizin gönlünde böylesine güçlü bir şekilde yer edinmenin hayalini dahi kuramayanlar için başarı çıtasının bu seviyelere çıkmış olması adeta bir kabustur” diye konuştu. 

Derya Yetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.