GÜNDEM - 26 Nisan 2023 Çarşamba 11:23

Ermeni asıllı eski futbolcu Mina Asa'dan milletvekili adayı Sevan Sıvacıoğlu'na tam destek

A
A
A
Ermeni asıllı eski futbolcu Mina Asa'dan milletvekili adayı Sevan Sıvacıoğlu'na tam destek

AK Parti'nin İstanbul 2. Bölge 9. Sıra adayı Ermeni asıllı Dr. Sevan Sıvacıoğlu’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yeşil sahalarda ter döken profesyonel futbolculardan destek geldi. Bu isimlerden biri de Ermeni dünyasının Türk futboluna kazandırdığı isim Minas Asa oldu.

AK Parti'nin İstanbul 2. Bölge 9. Sıra adayı Ermeni asıllı Dr. Sevan Sıvacıoğlu oldu. Sıvacıoğlu'nun adaylığı azınlıklar arasında büyük sevinç oluşturdu. Sıvacıoğlu'na cemaatlerden ve yeşil sahalardan büyük destek geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir dönem birlikte ter döken; rakip olarak yeşil sahalarda karşılaşan profesyonel futbolcular milletvekili adayı Sıvacıoğlu'una destek vermek için spor kulübüne geldi. Bunlardan biri de Lefter gibi Ermeni dünyasının Türk Futboluna kazandırdığı isim Minas Asa oldu. Arap lakaplı ermeni asıllı eski profesyonel futbolcu Minas Asa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve azınlıkların temsilcisi Sıvacıoğlu'na tam destek verdi. Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte top koşturan, aynı dönemde rakip takımlarda ter döken Asa, Ermeni Cemaati olarak Erdoğan'ın yanında olduklarını kaydetti. 'Arap' lakaplı Ermeni asıllı profesyonel eski futbolcu Minas Asa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasetle ilgili yaşadıklarını paylaştı. Asa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile turnuvada karşı karşıya geldiği bir maçta yaşadıklarını anlattı. Asa'ya göre Erdoğan, dikkat çeken bir forvetti. Hızıyla ve anlık gol vuruşlarıyla dikkat çektiğini rakip takımlar onun için özel önlem aldığını belirtti.

"Liderliğinizde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"

Eski futbolcu Minas Asa Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Ülkemizde son zamanlarda yaşanan olaylar ve ülkemize yönelik uluslararası baskılar karşısında, sizin liderliğiniz altında Türkiye'nin birlik ve beraberliğine olan inancımı bir kez daha teyit etmek istiyorum" dedi.

Ermeni asıllı eski futbolcu Mina Asa'dan milletvekili adayı Sevan Sıvacıoğlu'na tam destek

"Cumhurbaşkanımız vefanın kendisidir"

47 yıl sonra bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiklerini söyleyen Asa; "Cumhurbaşkanı Erdoğan vefadır. Vefanın kendisidir. Beni hemen tanıdı. Kilo almışsın dedi. Bir arzum olup olmadığını sordu. Kendi vatandaşlarımdan daha çok ilgi gördüm, sevildim. Pazara bile gitsem bile esnaf bana para ödetmezdi. Siz bütün vatandaşlarımızın liderisiniz, bu yüzden ülkemizin birlik ve beraberliğine olan inancımızın devam etmesi için bizler de sizin yanınızda olacağız” dedi.

“Sadece ülkeye hizmet etmek için nasıl birlikte olunabileceğinin de bir göstergesi”

Milletvekili adayı Sevan Sıvacıoğlu ise, görüşmeye ilişkin duygularını aktararak “Ülkeme hizmet etmek için mücadele ederken aldığınız destekler, sadece bize değil, ülkemize de büyük bir katkı sağlıyor. Bu insanların farklılıklarını bir kenara bırakarak sadece ülkeye hizmet etmek için nasıl birlikte olunabileceğinin de bir göstergesi. Bizler ülkemizin farklı toplum kesimlerine örnek olacak bir durumdayız. Şundan eminim ki temsil ettiğimiz azınlar ülkemizin kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.