SAĞLIK - 01 Aralık 2015 Salı 09:56

Estetik bir profil için total yüz yenileme

A
A
A
Estetik bir profil için total yüz yenileme

Profiloplasty olarak da geçen Total Yüz Yenileme cerrahisi, yüz kontüründen ve profilinden memnun olmayanlara canlı, dinamik ve estetik bir görüntü kazandırmayı amaçlıyor.

Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Yücel Sarıaltın, bireylerin genel yüz harmonisine ve profiline uyumlu bir şekilde yüzlerinin yeniden yapılandırılmasına olanak sağlayan profiloplasty, Total Yüz Yenileme estetiği hakkında bilgiler verdi. Total Yüz Yenileme estetiğinin, evrensel bir modele uygun hale getirmek amacıyla yapılan bir cerrahi girişim olmadığını belirten Sarıaltın, “Total Yüz Yenileme estetiği, bireylerin yüz bütününe uyum sağlamayan yüz hatlarını, özüne uyumlu ve çok daha estetik hale getirme işlemidir. Total Yüz Yenilemede yüz üzerinde pek çok işlem yapılabilir. Kişinin kendi yağından elde ettiğimiz kök hücreden zengin yağ transferi uygulamasıyla, elmacık kemikleri geliştirilebilir, dudak dolgusu yapılabilir, çene ve kontür hattı belirgin hale getirilebilir. Göz ve çevresine müdahale edilebilir. Eğer hastanın burnuyla ilgili herhangi bir estetik sorunu varsa, sadece burun ucuna yönelik bir işlem olan Basit Burun Estetiği ile burun ucu kaldırılabilir veya burun estetiği cerrahisi yapılabilir. Kısaca adı üzerinde, yüze bir bütün olarak yaklaşım esastır” diye konuştu.

EN DOĞAL ORANLAMALAR VE ÖZGÜN PROFİL
Total Yüz Yenileme estetiğinin temel prensinin, başkalaştırmadan özgün ve doğal bir profile ulaşmak olduğunu vurgulayan Op. Dr. Yücel Sarıaltın, “Aslında yüzü yeni bir görüntüye kavuşturmaktan ziyade, bir nevi yüz özelliklerini geliştirip, ilgili işlevsellik şartlarına bağlı kalarak özgün bir biçimde ve en doğal oranlamalarla bu işlemi yapıyoruz. Bu haliyle muazzam bir canlanma ve estetik duruş kazandırılıyor ama hasta kesinlikle bambaşka birisine dönüşmüyor” ifadelerini kullandı.

KÖK HÜCREYLE GELEN AVANTAJLAR
Uygulamanın 18 yaşını doldurmuş herkese yapılabileceğini belirten Sarıaltın, “Doğallığı ve özgünlüğü yakalamamızda bize en fazla faydayı sağlayan da kök hücreden zengin hale getirdiğimiz yağ transferi uygulamasıdır. Hastanın bölgesel yağından aldığımız bir miktar yağı, kök hücreden zengin hale getirip Total Yüz Yenileme estetiğinde kullanıyoruz. Bedene yabancı bir madde girmediğinden işlem son derece estetik oluyor ve kök hücrenin hızlı adaptasyon yeteneği, hızlı iyileştirme sürecini de beraberinde getiriyor. Total Yüz Yenileme yaptığımız hastalarımızın tamamına yakını, son derece iyi geri dönüşler alıyorlar, elbette bu da bizi çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.