GÜNDEM - 24 Mayıs 2019 Cuma 11:50

Evde ölüm tehlikesi altında yaşam mücadelesi

A
A
A
Evde ölüm tehlikesi altında yaşam mücadelesi

Adıyaman’da 13 yıl önce eşini kalp yetmezliğinden dolayı kaybeden ve 2 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren anne, yapı teknik uzmanları tarafından oturulmaması gerektiği söylenen ve her geçen gün biraz daha kayan, banyosu ve mutfak tezgahı olmayan evde ölüm korkusuyla yaşıyor.

Adıyaman’ın Kömür beldesine bağlı Zor köyde ikamet eden Sitiye Yılmaz (37), 13 yıl önce eşi Abdullah Yılmaz’ı, kalp yetmezliğinden dolayı kaybetti. Eşini kaybeden Sitiye Yılmaz, Zeynep (17) ve Diyar (14) adlı çocuklarını zor şartlarda büyüttü. Yılmaz, eşi tarafından yıllar önce yapılan toprak evin her geçen gün kayması ve kaymadan dolayı duvarlarda oluşan büyük çatlaklar nedeniyle daha zor günler yaşamaya başladı.

Evde ölüm tehlikesi altında yaşam mücadelesi

Evde ölüm tehlikesi altında yaşam mücadelesi

Yapı teknik uzmanları tarafından incelenen evde oturulmaması gerektiği belirtilirken, Sitiye Yılmaz gidilecek bir yerleri olmadığı için ölüm korkusuyla kayan evde kalmaya devam ediyor. Evlendikleri yıllarda eşinin aldığı ve adeta hurdaya dönen bir fırın, motoru çalışmayan bir buzdolabı, tezgahı ve banyosu bulunmayan evde iki çocuk ile beraber oturmaya devam eden kadın, ev konusunda hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden yardım bekliyor.

Üç kişilik aile, evin mutfak tezgahı ve banyosu olmadığı için evin koridor kısmında hem banyo yapmak hem de bulaşıklarını yıkamak zorunda kalıyor. Hayatını kaybeden eşinin daha önceden yaptırdığı tarım sigortasından kendisine her ay verilen 500 TL maaş ile hayata tutunmaya ve çocuklarını okutmaya çalıştığını söyleyen Sitiye Yılmaz, “Benim evim yıkılacak hiçbir şeyimiz yok. İki tane çocuk var, ayakkabıya yetiştiremiyorum, elbiselere yetiştiremiyorum, kitap ve defterlerine yetiştiremiyorum. Hiç bir şey de yapamıyorum, çalışamıyorum. Eşim de 13 senedir vefat etmiş. Evimiz yıkılacak işte. Bize yardım etmelerini istiyoruz. Durumumuz kötü ne güneş enerjisi var, ne tezgahımız var, hiçbir şeyimiz yok. Biz idare ediyoruz, evimizde gidecek işte. İki tane çocuktur okula gidip geliyorlar hiçbir şeyleri yok zor durumdayım yani birilerinin bize yardım etmesini bekliyoruz” dedi.

Daha önceden bir çok köy okuluna ve maddi durumu kötü olan ailelere yardımda bulunan Gönüllü Ev Kadınlarından Zeynep Kaya ise “Biz de yardım için geldik ama durumları gördüğümüzden daha kötü. 2 tane çocuğu var zor şartlarda okutuyor. Hiçbir geliri yok hani biz yapabildiğimiz kadar yardım yapmaya çalışıyoruz ama yeterli değil. Bu konuda isterim ki yardımsever insanlarımızın bu konuda ailemize destek çıkmazlarıdır. Çünkü Zeynep diye bir kızımız var okumayı çok istiyor, en azından ona destek çıkmalarını bir şekilde duyarlı olmalarını istiyoruz. Sizler de içeride gördünüz, içeride hiçbir şey yok. Zaten çatlaklar çok fazla yıkılma endişesi var. Burada oturulmaması gerektiğini söylemişler o sebepten dolayı istiyoruz ki en azından hiç olmadı ev konusunda bir yardımda bulunsunlar” diye konuştu.  

Cihan Kizir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.