KENT HABERLERİ - 04 Ocak 2016 Pazartesi 09:58

Eyüp Unesco'ya hazırlanıyor

A
A
A
Eyüp Unesco'ya hazırlanıyor

Eyüp’e yeni bir çehre kazandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetim Planı ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi projesinin değerlendirme çalıştayı y

Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan proje için değerlendirme çalıştayı yapıldı. Eyüp Sultan Tarihi Merkez Kurumsal Kimlik ve Görsel Tasarım Çalışması ve Kentsel Tasarım Fikir Projesine yönelik düzenlenen çalıştay Titanic Otel’de gerçekleşti. İki gün süren değerlendirme çalıştayın da tasarım firmaları ve mimarlık ofisleri Kurumsal Kimlik ve Görsel Tasarım ve Kentsel Tasarım Fikir Projesi çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.

Çalıştay’da, Eyüp’ün kendine özgü kimliği korunarak nitelikli bir kentsel alan özelliği kazanması amacıyla sunulan projeleri, danışma kurulu ve jüri üyeleri değerlendirmeye alarak, Eyüp meydanı ve yakın çevresine konsept olarak uygun görülen çalışmayı belirledi. Eyüp böylece UNESCO Dünya Mirası Listesine girme yolunda önemli bir adım atmış oldu.

"EYÜP, MEDENİYETİMİZİN ÖNEMLİ SEMTLERİNDEN BİRİ"
Çalıştayın proje için önemli bir adım olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Hem 1.5 yıldır süren çabalarımız hem de değerlendirme çalıştayı sonucunda ne kadar doğru ve güzel bir çalışma sürdürdüğümüzü tekrar görmüş olduk. Liyakat ehli ve iş ahlakına sahip insanlarla çalışmak çok hoş. Eyüp büyük bir medeniyetin numune semtlerinden biridir. Dolayısıyla korunması, yaşatılması ve ondan istifade edilmesi gerekir. Eyüp’ün temsil ettiği medeniyete uygun bir estetik, vizyon ve perspektifle hareket etmeye çalışıyoruz. Sunulan projelerin hepsi de birbirinden güzeldir. Bir medeniyet yürüyüşü olarak sürdürdüğümüz bu süreçte sizlerin de katkısını görmek bizi mutlu etti” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.