TEKNOLOJİ - 26 Aralık 2014 Cuma 12:19

Facebook'tan kişiye özel 2014 galerisi

A
A
A
Facebook'tan kişiye özel 2014 galerisi

Geçtiğimiz yıl milyonlarca kullanıcısı için kişiye özel video hazırlayan Facebook, bu yıl da kullanıcıları için 2014 yılı foto galerisi hazırladı.

2014’ün en özel anlarına ait fotoğrafların seçildiği galeride kişiye özel değişiklik yapabilme özelliği de yer alıyor. Kullanıcılar isterse bazı fotoğrafları kaldırıp yerine başka fotoğraf seçebilmenin yanı sıra temada da değişiklik yapabiliyor. Galerinin başlığında tüm kullanıcılar için ‘Harika bir yıldı! Bunun parçası olduğunuz için teşekkürler’, mesajı yer almakla birlikte eğer kullanıcı isterse bu mesajın yerine kendi mesajını da yazabiliyor.
Facebook’un yapmış olduğu bu uygulama bazı kullanıcılar tarafından olumlu karşılanırken bazı kullanıcılar tarafından da tepki aldı. Kullanıcılar, herkese aynı mesajın gönderilmesine ve kişinin yılının nasıl geçtiğinin Facebook tarafından belirlenmesine tepki gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Başkan Zeynep Güneş’i İl Başkanı Albayrak ziyaret etti İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz’ın Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e kılık kıyafeti üzerinden hakaret etmesi ve ardından tutuklanması sonrasında AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Başkan Zeynep Güneş’i ziyaret etti. Mehmet Emin Korkmaz’ın yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Eskişehir/Mihalgazi Belediye Başkanı’na bakın! Bu siyasal İslamcı şalvarlı kadının görevi ilçe yönetmek midir, yoksa ahırında inek sağmak mıdır? Mekanı şaşırmış olacak gariban, AKP’ye de böylesi yakışır. Ne günlere kaldık? Hakikaten katır mühürdar oldu arkadaş! Kargalara kalan dünya, belediye kimlere kalmış? Vallahi benim annem bundan İYİ yönetir. En azından kılığı kılık, tahsili var" ifadelerine yer vermiş, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca ise Korkmaz hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" suçundan resen soruşturma başlatmıştı. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan araştırma ve çalışma neticesinde yakalanan Mehmet Emin Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki sorgusu akabinde "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" suçu kapsamında tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemece tutuklanan Korkmaz, kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi. "28 Şubat sürecinin köhnemiş zihniyeti yine hortlamış noktasında" Yaşanan son olayların ardından AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasında konuşan Albayrak, "Evet, kendini bilmez birisi gerçekten Zeynep Başkanımızın kılık kıyafeti üzerinden kendince bazı açıklamalar yapma ihtiyacı duymuş. Gerçekten onun yapmış olduğu bu küçük görme noktasında ve kıyafetine karşı yapılan aslında Zeynep Başkan’ın şahsında değil ama oradaki yapmış olduğu o güzel kıyafeti noktasındaki yapmış olduğu küçümseyici tavrından dolayı- kendisini biz kınıyoruz. Gerçekten burada, Mihalgazi ilçemizde üç dönemden beri belediye başkanlığını yürüten ve buranın kültürünü, örfünü, adetini her yere taşıyan ve yapmış olduğu güzel belediyecilik noktasında üç dönemden beri belediye başkanı olan Zeynep Başkanımızın her zaman yanında olduk. Tabii ki tek de biz yanında değildik bugün Türkiye yanında. Devamında da üç dönemden beri de her zaman Mihalgazi ilçesi kendi belediye başkanına sahip çıktı ve üç dönemden beri kendilerine hizmet etmek için onu belediye başkanı seçtiler. Ama tabii ki 28 Şubat sürecinin köhnemiş zihniyeti yine hortlamış noktasında" dedi. Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Başkan Zeynep Güneş’i telefonla aradı.