ASAYİŞ - 22 Ocak 2019 Salı 14:57

Ferdi Tayfur ifade verdi

A
A
A
Ferdi Tayfur ifade verdi

Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur, Habibe Ümyani Demir’den olan oğlu Ferdi Taha’yla daha fazla görüşmek için açtığı davada ifade verdi. Tayfur, duruşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur, 10 yaşındaki Ferdi Taha Tayfur’la daha fazla görüşmek için şahsi ilişki davası açtı. İstanbul 13. Aile Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya davacı Tayfur ve ile davalı Demir ile taraf avukatları katıldı. Alınan gizlilik kararı gereği kapalı oturumda görülen duruşma, yaklaşık bir dakika sürdü.

Basına görünmemek için arka kapıdan çıkan Tayfur, basın mensuplarının soruları karşısında “Gizlilik ve yayın yasağı var” demekle yetindi. Duruşmada mahkemenin Ferdi Taha Tayfur’un pedagog eşliğinde ifadesinin alınmasına karar verdiği iddia edildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’ın yolları değişiyor dönüşüyor Pursaklar Belediyesi, ulaşımda kaliteyi artırmak ve araçların trafikteki seyrini daha güvenli hale getirmek için yol yenileme seferberliğine devam ediyor. 5 yıl içerisinde sürdürülen çalışmalarda Pursaklar Belediyesine bağlı ekipler, yol yenileme çalışmaları kapsamında ilçenin farklı noktalarında tahrip olmuş 828 sokak asfalt, beton yol ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları modern ve estetik görünüme kavuşturdu. “İlçemizde altyapısı tamamlanmış noktalarda yollarımıza hemen müdahale ederek modern ve sağlıklı hale getiriyoruz” İlçenin dört bir yanında, gece-gündüz demeden, yaz-kış demeden yol yenileme çalışmalarına devam ettiklerini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Belediye olarak belirlediğimiz planlama ve program çerçevesinde gece gündüz demeden yol yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. İlçemizde altyapısı tamamlanmış noktalarda yollarımıza hemen müdahale ederek modern ve sağlıklı hale getiriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ilçemizin yaşam standartlarının yükselmesine katkı sunma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. İlçenin daha estetik, güvenilir ve konforlu yollara sahip olması için ASKİ, EnerjiSA, Telekom ve BaşkentGaz’ın alt yapı çalışmaları nedeniyle deforme olan her sokağa anında müdahale eden Pursaklar Belediyesi, asfalt serimi, beton yol ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları ile sokakları modern ve yepyeni görünüme kavuşturuyor.
Konya Selçuklu Koku Bahçesi, ziyaretçilerini bekliyor Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve Seyir Tepesi içerisinde yer alan Selçuklu Koku Bahçesi rengarenk çiçekleriyle günün stresini atmaya gelen ziyaretçilerini bekliyor. Yaptığı yatırımları yeşil dokuyla harmanlayarak nefes alacak alanlar tasarlayan Selçuklu Belediyesi geçtiğimiz yıl ilçeye kazandırdığı Selçuklu Koku Bahçesi’ni yeni sezona hazır hale getirdi. 7 bin 500 metrekare alan üzerinde yer alan Koku Bahçesi, 128 çeşitte 50 bin çiçeğiyle Seyir Tepesi’nin manzarasına eşlik ediyor. “Tüm misafirlerimizi eşsiz Seyir Tepesi manzarası eşliğinde Koku Bahçemize bekliyoruz” Sezon hazırlıklarını tamamlayan Koku Bahçesi’ni ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı herkesi çiçeklerin ahengini görmek için Seyir Tepesi’ne davet etti. Başkan Pekyatırmacı, “Seyir Tepesi’nde bulunan Selçuklu Koku Bahçemiz yeni sezona hazır. Burada toplam 7 bin 500 metrekare alanda 128 türde 50 bin çiçeğimiz ile yaprağında, dalında, kökünde, çiçeğinde çok farklı kokularla, birbirinden güzel bitkilerimizle artık hemşehrilerimizi bekliyoruz. İnşallah yeni dönemde, yeni sezonda koku bahçemiz çok daha güzel bir görsel şöleni buraya gelen misafirlerimize sunacak. Koku bahçemizi geçen sene faaliyete geçirmiştik. Geçen seneden bu yana hem koku bahçemizdeki bitkilerimiz çok daha güzel bir şekilde yetişti hem de değişik ilaveler yaptık bitkilerimize. Bu ilavelerle birlikte de bitki çeşitliğimizi ve sayımızı artırdık. Bütün hemşehrilerimizi Seyir Tepemize güzel, panoramik Konya manzarasını izlemeye onunla birlikte de Koku Bahçemizde birbirinden güzel renklerle, birbirinden güzel kokularla birlikte hem Konya manzarasıyla hem de çiçek manzarasıyla dolaşmaya davet ediyoruz. Tüm hemşerilerimizi Seyir Tepemize, Koku Bahçemize bekliyoruz” dedi.
Karaman Karaman’da "Karaman Arkeolojisi" panel düzenlendi Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18-24 Mayıs Müzeler Haftası çerçevesinde "Karaman Arkeolojisi" konulu panel düzenlendi. Karaman Müze Müdürlüğü tarafından, bir otelin konferans salonunda düzenlenen panelde, Karaman’ın arkeolojik geçmişi ve Ermenek bölgesinde yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkartılan eserler hakkında bilgi verildi. Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, burada yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasının çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmasıyla arkeoloji alanında öneminin büyük olduğunu söyledi. Ortaya çıkartılan eserlerle bölgenin turizm alanında gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Sarıibrahim," şunları kaydetti: "Anadolu yaşamın başladığı günden itibaren insanlığın var olduğu bir yer. Yapılan kazılar ve ortaya çıkartılan eserlerle bunlara tanık oluyoruz. Göbeklitepe, Efes Antik Kenti ve Anadolu coğrafyasındaki çeşitli yerlerde bunu görebiliyoruz. Toprağın altında yatan bu değerlerin yeryüzünün üstüne çıkartılarak, insanlara tanıtılması ve bunların sergilenerek, dünyaya, kültüre ve topluma açılması çok önemli." Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gönültaş ise Karaman’ın tarih boyunca kültür mirası noktasında önemli bir yerde olduğunu vurguladı. Çalışmalar sonucunda elde edilen eserlerin bunun en büyük işareti olduğunu aktaran Gönültaş, eserlerin, yapımı tamamlanan müzede sergilenmeye başlamasıyla bölgenin kültürel tarihi ve dokusuna yeni bir değer kazandıracaklarını aktardı. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen de vakıf olarak yapımını üstlendikleri müzenin tamamlandığını ve yıl içinde açılışının gerçekleştirilmesiyle bölgenin turizm alanında gelişme göstereceğini belirtti. Panele, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Ermenek Kaymakamı Fatih Erdoğan, Ayrancı Kaymakamı Alptekin Ünlü, Sarıveliler Kaymakamı Merve Gülsüm Kütük, Başyayla Kaymakamı Gizem Karlıca, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Alkan, Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu ve akademisyenler katıldı.