ASAYİŞ - 24 Kasım 2017 Cuma 20:31

FETÖ'den 8 yıl ceza alınca itirafçı olmak istedi ancak geç kaldı

A
A
A
FETÖ'den 8 yıl ceza alınca itirafçı olmak istedi ancak geç kaldı

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturmasında ByLock kullandığı tespit edilince tutuklanarak meslekten ihraç edilen eski hakim 8 yıl 1 ay 6 gün hapis ceza alınca Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istedi. Mahkeme Başkanı hükmün açıklandığını belirterek duruşmayı sonlandırdı.

Çorum'da ağır ceza mahkemesi başkanlığı da yaptığı öğrenilen ve meslekten ihraç edilen Hakim Ali İhsan İ., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1.5 yıl önce tutuklandı. ByLock kullandığı tespit edilen Ali İhsan İ. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı. 13 yıllık hakim olduğu öğrenilen Ali İnsan İ. ile ilgili mahkemeye gelen ByLock raporunda 12 Eylül-5 Ekim 2014 tarihleri arasında ByLock'a Balıkesir Erdek, Antalya ve Çorum illerinde 456 kez girdiği ortaya çıktı. Tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile görüntülü olarak duruşmaya katılan Ali İhsan İ., kendini savundu.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın son duruşmasında Ali İhsan İ., “ByLock kullanmadım. Gülen ve grubundan nefret ettiğimi daha önceki ifademde belirttim. İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Liseyi birincilikle bitirdim. Köyde çobanlık yaptım, ot biçtim, inek sağdım. İmamlık yaptım ve çocuklara Kur'an öğrettim. Marmara Üniversite Hukuk Fakültesini kazandım ve burayı da dereceyle bitirdim. Bunlar bir köylü çocuğuna güzel bir fırsattı. 13 yıldır hakim olarak vatanıma hizmet ettim. Devlet için canla başla çalıştım. Çok saygın bir insanken cezaevine düştüm. Suçsuz olduğum inancındayım. Bugün olmazsa yarın, yarın olmaksa ahirette suçsuz olduğum anlaşılacaktır. 15 Temmuz gibi hain darbeyi yaşadım, ailem dağıldı. Ailem perişan haldeler, çocuklarım babasız büyümekteler. Etkin Pişmanlık hükümlerinin farkındayım. Bu örgütün içinde değilim, anlatacağım bir şey yok. 1.5 yıldır tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı, Ali İnsan İ.'ye, "Devlet vatandaşını dışlamıyor ve kazanmak istiyor. Bu yüzden Etkin Pişmanlık Yasası var. İtirafta bulunup bu yasadan yararlanmak ister misin?" diye sordu.
Ali İhsan İ. ise, “ByLock kullanmadım, örgüt ile ilgili bir bağlantım yok" diye cevap vererek Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istemediğini söyledi.

Mahkeme heyeti Ali İhsan İ.'yi , "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 1 ay 6 gün hapis cezasına çarptırdı. 8 yıl 1 ay 6 gün hapis cezası aldığını duyan Ali İnsan İ., "Başkanım, ben Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istiyorum ve ByLock ile ilgili açıklama yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Mahkeme Başkanı ise hükmün açıklandığını belirterek duruşmayı sonlandırıp Ali İhsan İ.'nin aldığı ceza miktarına göre kaçma şüphesi bulunduğundan tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Muhammer Ay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de polis minibüsü kaza yaptı: 1 polis memuru yaralı Mersin’in Erdemli ilçesinde görev dönüşünde olduğu belirtilen polis minibüsü yağmurla kayganlaşan yolda kaza yaptı. Yoldan çıkıp refüjdeki aydınlatma direğine çarpan minibüsün şoförü polis memuru R.A.T. itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kaza ilçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Limonlu Mahallesi’ndeki Şehit Polis Cem Tayfun Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre polis memuru R.A.T. yönetimindeki çevik kuvvete ait olduğu belirtilen minibüs, görev dönüşünde D-400 karayolunun Mersin Antalya istikametinde seyir halindeyken yağmurla birlikte kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Polis memuru R.A.T. çarpmanın etkisiyle refüje çıkıp devrilen minibüste sıkıştı. Çevredekilerin haber vermesiyle kaza yerine itfaiye, sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Minibüsün sıkışan kapısını açan itfaiye ekipleri polis memurunu bulunduğu yerden çıkardı. Vatandaşların da desteği ile yaralı polis memuru ambulansa taşındı. Erdemli Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Vatandaşlardan İbrahim Arslan kayganlaşan yolda polis minibüsünün kaza yaptığını belirterek, yaralı polisin ambulansla hastaneye kaldırıldığını dile getirdi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.