SPOR - 19 Ocak 2018 Cuma 22:22

Filip Novak, Trabzonspor'un 124. yabancısı oldu

A
A
A
Filip Novak, Trabzonspor'un 124. yabancısı oldu

Trabzonspor'un yeni transferi Çek Filip Novak, bordo-mavililerin 124. yabancı oyuncusu oldu. Karadeniz ekibinde daha önce Karel Rada, Tomas Jun, Celustka gibi Çek oyuncular da forma giymişti.

İlk olarak 1970-1971 sezonunda ikinci ligde oynadığı dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Süper Lig’de ise 1985-1986 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh’a imza attırdı.

Bu sezon Belçikalı Bongonda’yı transfer ederek yeni dönemin ilk yabancı transferini gerçekleştiren Karadeniz ekibi, ardından Jurec Kucka, Tomas Hubocan ve Sosa'yı renklerine bağladı. Bordo-mavililer, devre arasında ilk transferini ise Çek oyuncu Novak ile gerçekleştirirken, başarılı futbolcu Trabzonspor'un 124. yabancısı oldu.

Muharrem Usta’nın 17. yabancısı

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, görev süresi içindeki 17 yabancı transferini de Novak ile gerçekleştirmiş oldu. Usta döneminde ilk olarak pilot takım 1461 Trabzon’dan Serge Akakpo’yu renklerine bağlayan Karadeniz takımı, daha sonra Fabian Castillo, Hyun Jun Suk, Jan Durica, Luis Ibanez, Matus Bero, Ogenyi Onazi, Ramil Sheidaev, Emmanuel Mas, Joao Pereira, Carl Medjani, Hugo Rodallega, Theo Bongonda, Juraj Kucka, Tomas Hubocan, Jose Sosa ve Novak olmak üzere toplamda 17 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi. Muharrem Usta, transfer ettiği yabancı oyunculardan Akakpo, Suk ve Medjani ile yolları ayırırken, Ramil Sheidaev ve Ibanez'i de kiralık olarak gönderdi. Bongonda Celta Vigo'ya, Mas ise Arjantin'in Boca Juniors takımına transfer oldu.

Novak, Trabzonspor'a gelen 4. Çek oyuncu

Filip Novak, Trabzonspor'a gelen 4. Çek oyuncu oldu. Bordo-mavililer, önceki dönemlerde Karel Rada, Tomas Jun ve Celutksa'yı renklerine bağlamıştı.

Brezilyalı oyuncular ilk sırada

Trabzonspor’da top koşturan futbolcular arasında Brezilyalı oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor. Bordo-mavili ekip, 12 transferle en fazla yabancı oyuncuyu Brezilya’dan kadrosuna dahil etti. Belçika, Polonya ve Slovakya'dan’dan 7’şer futbolcu alan Karadeniz ekibi, Yugoslavya ve Gürcistan'dan da 6’şar oyuncu almıştı.
Trabzonspor'da oynayan diğer isimlerin uyrukları şu şekilde:

"Gana 5, Ukrayna, Arjantin, Nijerya ve Çek Cumhuriyetin'den 4, Hırvatistan, Makedonya, Gine, Kamerun, Almanya, Kolombiya’dan 3, Romanya, Bulgaristan, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahili, Cezayir, Portekiz, Hollanda, Senegal, Güney Kore’den 2, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Belarus, Rusya, İsveç, Namibya, Burundi, Avusturya, Paraguay, Mali, Yunanistan, Kosta Rika ile Togo’dan 1."

En fazla Slovak oyuncu var

Trabzonspor’un mevcut kadrosunda ise en fazla Slovak futbolcu bulunuyor. Bu isimler; Jan Durica, Matus Bero, Juraj Kucka ve Tomas Hubocan. Trabzonspor'un 2012-13 sezonunda da kadrosunda Slovakya'dan Robert Vittek ve Marek Sapara bulunduruyordu.

Mevcut kadroda yabancı sayısı 12 oldu

Trabzonspor'da yeni transfer Novak ile birlikte yabancı sayısı 12 oldu. Bordo-mavililer, Esteban, Pereira, Durica, Castillo, Bero, Onazi, N'Doye, Rodallega, Kucka, Hubocan, Sosa ve Novak'ı kadrosunda barındırıyor. Bongonda ve Mas ise takımdan ayrılan yabancı isimler oldu. 

Gökmen Şahin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Adana Demirspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, Adana Demirspor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Adana Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Manev’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta ceza sahası içi sağ tarafında İsmail Çokçalış’ın kontrol edip içeri çevirdiği topa altıpas içerisinde Yusuf Barasi’nin diziyle yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1 20. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Barasi, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in kurtarışında meşin yuvarlak oyun alanına döndü. 23. dakikada sağ kanattan Sambissa’nın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Loshaj’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 29. dakika Sambissa’nın pasında sol kanatta topla buluşan Mamadou, ceza yayı sol tarafına kadar ilerleyip yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın kale direğine çarpıp oyuna alanına döndü. 34. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Erdoğan’ın ceza yayı sağ tarafından yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in müdahalesi sonrası ceza sahası içi sol çaprazda topu önünde bulan Mendoza, kaleye yüzünü dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. Hakemler: Buğra Taşkınsoy, Mehmet Salih Mazlum, Ali Can Alp İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Sambissa, Mamadou, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Murat Eser, Vefa Temel, Emir Vuruşaner, Özcan Şahan, Okan Erdoğan, Tunahan Şamdanlı, Baran Vardar, Traore, Eren Arda Şan, Jackson Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Adana Demirspor: Magomedaliev, İsmail Çokçalış, Manev, Abdulsamet Burak, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Barasi, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Deniz Eren Dönmezer, Tayfun Aydoğan, Alioui, İzzet Çelik, Aymbetov, Burhan Ersoy, Dorukhan Toköz, Ozan Demirbağ, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Gol: Yusuf Barasi (dk. 10) (Adana Demirspor) Sarı kart: Balotelli (Adana Demirspor)