GENEL - 11 Kasım 2010 Perşembe 13:20

Film gerçek oldu

A
A
A
Film gerçek oldu

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz beldesinde görev yapan ve turistlere dini anlatarak müslümanlığı tanıtan bir imam şimdi de Ölüdeniz için şiir kitabı yazdı.

FETULLAH DAĞLI
MUĞLA
 
İmamın hayat hikayesi, başrolünü sanatçı Eşref Ziya Terzi'nin oynadığı "The İmam" filmiyle paralel olarak ilerliyor. Görev yaptığı caminin yanına astığı İngilizce pankartlarla turistleri İslam dini hakkında bilgi almaya davet eden imamın notta kendisini büyük harflerle sadece The İmam olarak tanıtması da direkt olarak çok beğenilen o filmi akıllara getiriyor. Faaliyetleriyle takdir toplayan imamın son çalışması Ölüdeniz için yazdığı şiir kitabı oldu. Hisarönü Camii imamı Şükrü Girgin'in meslek yaşamı başrolünü sanatçı Eşref Ziya Terzi'nin oynadığı The İmam filmini akıllara getiriyor. 23 yıllık imam olan ve yedi yıldır Ölüdeniz'de görev yapan Şükrü Girgin, turistlere de dini anlatmasıyla tanınıyor. 

Ölüdeniz'de her sezon halkla ve turistlerle iç içe olarak herkesin sevgisini kazanan Şükrü Girgin, şimdi Ölüdeniz hakkında bir şiir kitabı yayınladı. İçerisinde Ölüdeniz, Cami cemaati, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Hisarönü esnafı ve Turistler gibi isimlerle şiirlerin bulunduğu kitapta imam Şükrü Girgin'in anlık duygu ve düşüncelerini de yansıtan şiirlerde var. Şükrü Girgin'in kitabından 2005 yılından bugüne kadar yazdığı şiirler yer alıyor ve kitap 101 sayfadan oluşuyor.

Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin önsözünü yazdığı kitabını görev yaptığı camide tanıtan imam Şükrü Girgin, kitabın satışını yapmayacağını ve dostlarıyla, camisine gelen turistlere hediye edeceğini söyledi. Özellikle yaz sezonunda hareketli gece hayatıyla tanınan Ölüdeniz'de barlar sokağı girişinde bulunan camisinde cemaatini bir arada tutan Şükrü Girgin, tatile gelen turistlere de İslam dini hakkında bilgi aktarıyor ve onlara İngilizce dini eserler hediye ediyor. Cami girişine ve etrafına The İmam imzalı pankartlar asan Şükrü Girgin, bu pankartlarda İngilizce olarak "If you would like to see our mosque or get some information please contact The Imam" yani "Camimizi görmek isterseniz ya da bilgi almak isterseniz imama ulaşınız" yazdırdı ve telefon numarasını da bu ilanlara ekledi. 

Çalışmalarını ve şiir kitabını anlatan Şükrü Girgin, şöyle konuştu: "1990 yılında askerlik dönüşü başlamış olduğum şiir çalışmalarımı amatör olarak sürdürüyordum. Son dönem de dostlarım yazdığım şiirleri bir kitapta toplamamı istedi. Ben de 100'e yakın şiirimin yer aldığı Ölüdeniz'den Esintiler-Manevi Damlalar adlı kitabımı yayınladım. Bu kitabı cemaatime ve arkadaşlarıma hediye olarak dağıtıyorum. Şiirlerim çeşitli konularda. Her zaman insanlara değer veririm. İnanışları ve fikirlerine saygı duyarım. Yunus Emre'nin 'Yaradılanı severim yaradandan ötürü' sözünü kendime ilke edindim. Bu yüzden buraya gelen yerli yabancı herkese kucak açıyorum. Onlara dini anlatıyorum. Çeşitli dillerde dini eserler hediye ediyorum. İlerleyen dönemde daha iyi bir kitap hazırlamak için çalışmalarım sürecek."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Aydın’da ’Demokrasi ve Însan’ dersi Bir dizi program ve etkinlik için Aydın’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen özel programda Aydın’daki bir grup öğrenciye ‘Demokrasi ve İnsan’ konulu ders verdi. Yıllar sonra öğrencilerin karşısına geçip ders veren Bakan Tekin, yaklaşık 1 saatlik gecikme ile başladığı programına öğrencilerden helallik isteyerek başladı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Fen Lisesi ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden seçilen öğrenciler ‘Demokrasi ve İnsan Dersi’ni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in anlatımı ile dinledi. Dersine; yasama, yürütme ve yargı sistemini anlatarak başlayan Bakan Tekin, Türkiye’de demokrasinin 1878’de başladığını ancak Adnan Menderes Dönemi’nde yaşananların demokrasiyle bağdaşmadığını belirterek, "Bizde demokrasi tartışması bize bu konuda akıl verenlerden çok önce 1878 de başlamıştır" dedi. "Nisan ayını Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı ilan ettik" Demokrasi ve milli egemenlik tarihi bakımından Nisan ayını önemsediklerini ve bu nedenle bu ayı ‘Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı’ ilan ettiklerini kaydeden Bakan Tekin, Demokrasi Müzesi’nde verdiği dersinde demokrasi şehidi Aydınlı Başvekil Adnan Menderes’in siyasi hayatı ve o dönemde yaşananlardan bazı kesitlere yer verdi. Adnan Menderes’in içinde siyasete başladığı CHP’nin takip ettiği politikayı, ülke çıkarları adına beğenmeyerek Celal Bayar ile Demokrat Parti’yi kurduğunu belirten Tekin, Türkiye’de birden fazla siyasi partinin katıldığı ilk seçimde açık oy kullanılıp gizli sayım yapılan günleri anlattı. 27 Mayıs 1960’da halkın iradesi yok sayılarak yapılan darbeden de kısaca söz eden Bakan Tekin, millet iradesi ve demokrasinin önemine değindi. Dersin sonunda Bakan Tekin, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türkiye’deki eğitim sistemi ülkemizin dünyadaki durumu hakkında da bilgiler veren Tekin, artık beceri odaklı bir eğitime odaklanıldığını kaydetti. "350 bin sınıftan 750 bin sınıfa geldik" Türkiye’nin 2002 yılındaki sınıf sayısının 350 bin civarında, öğretmen sayısının 500 bin civarında olduğunu geride kalan süreçte bu sınıfların yaklaşık 150 binin deprem veya çeşitli nedenlerle yok olduğunu belirten Tekin, "Bugün gelinen noktada 750 bin sınıf 1 milyon 250 bin öğretmen ile eğitim devam ediyor" dedi. Bakan Tekin, "Eskiden bilgiyi erişmek için tek enstrüman okul idi. O zaman bizim sistem bunun üzerine kurulu idi. Artık bilgi vermek değil beceri temelli bilginin hayata dönüştürüldüğü bir sistem önem kazandı. Beceri odaklı eğitim müfredatına geçtik. Türkiye’de 75 bin okulumuz var. Kararları alırken aldığımız kararın yan etkilerini de düşünerek alıyoruz" dedi. Program sonunda Bakan Tekin’e Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni tarafından anlık olarak çizilen bir portre hediye edildi.