DİĞER SPORLAR - 27 Eylül 2015 Pazar 11:56

Fırat Arslan Almanya’da ringe çıkıyor

A
A
A
Fırat Arslan Almanya’da ringe çıkıyor

Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, Almanya’nın Ludwigsburg kentinde kemer maçına çıkıyor.

Bu maçı alırsa hedef yeniden dünya şampiyonluğu. Ayın gece Özlem Şahin de dünya şampiyonluğu için ringe çıkacak.

7 Kasım akşamı Bosnalı boksör Goran Delic’e karşı yumruk sallayacak olan boksörümüz Fırat Arslan, WBC (Dünya Boks Konseyi) Avrup-Asya kemeri için mücadele verecek. Eski şampiyonlardan Luan Qrasinici ve ekibinin düzenleyeceği boks galası aynı zamanda sosyal bir yardımlaşma amacı taşıyor. Gecenin gelirinin bir bölümü ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlanacak. Birçok dalda şampiyonlukları bulunan Rakip Delic, bugüne kadar yapmış olduğu 27 karşılaşmadan sadece bir tanesini kaybederken, onu da efsanevi şampiyonlardan Kübalı Gomez’e karşı yapmış.

SOSYAL YARDIM İÇİN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU REDDETTİ

Şampiyon boksörümüz Fırat Arslan, bu maçı alması durumunda gelecek maçının dünya şampiyonluğu için olacağını belirterek, "Bana Rus boksör Grigory Drodz’un menajerinden dünya şampiyonluğu için maç teklifi geldi. Onun tarihi de Ludwigshafen’de yapacağım sosyal yardım maç tarihine yakın bir zaman diliminde olduğu için bunu reddetmek zorunda kaldım. Çünkü ben yıllardan beri ihtiyaç sahibi çocuklar için çalışmalar yapıyorum. Bu yapacağım maçın gelirinin bir bölümü de o çocuklara gidiyor. Şayet ringe çıkmasaydım verdiğim sözü de tutamamış olacaktım o yüzden dünya şampiyonluk teklifini reddettim. Ancak görüşmelerimiz devam ediyor. Umuyorum ki gelecek yıl Rusya’da bir dünya şampiyonluk maçına çıkacağız. Tüm boksseverleri Ludwigshafen’deki maçıma gelerek bizlere destek olmalarını bekliyorum" dedi.

ALYAZ: "TEK YENİLGİSİ FIRAT'A KARŞI"

Dövüş sporları yazarı ve boksörümüzün basın danışmanı Vedat Alyaz, şu anki WBC yarı ağır sıklet dünya şampiyonu Grigory Drodz’un 41 maçta tek yenilgisinin bulunduğunu belirterek, "Şimdi tahmin edin Rus boksörün tek yenilgisi kime karşı? Evet, Drodz’un tek yenilgisi boksörümüz Fırat Arslan’a karşı gerçekleşmiş. 2006 Yılında Stuttgart’taki Porsche Arena’da yapılan karşılaşmada boksörümüz Drodz’u beşinci rauntta teknik nakavtla yenerek bir tarih yazmıştı. Bu karşılaşma aynı zamanda Rus rakip için bir rüştünü ispatlama maçı da olacak. Çünkü gerçekten dünya şampiyonu olduğunu kanıtlamak için boksörümüzden daha iyi olduğunu tüm dünyaya kanıtlaması gerekiyor bu yüzden de bu maçı kazanmak için elinden geleni yapacaktır. Ancak bizim de buna karşı taktiklerimiz olacaktır tabi ki. Ancak her açıdan çok ilginç bir karşılaşma olacağı kesin. Boks dünyasının gözü kulağı o karşılaşmada olacaktır" diye konuştu.
Aynı gecede bayanlarda dünya şampiyonluğunu uzun yıllardan beri elinde bulunduran başarılı boksörümüz Asiye Özlem Şahin de ringe çıkacak. Boksörümüzün kemerini bugüne kadar karşısına çıkan hiç kimse alamadı. Özlem Şahin, önüne geleni devirirken, rakiplerinin korkulu rüyası oldu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Makam odasında sahur geleneği Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği gençlerle makam odasında sahur programı bu Ramazan ayında da yoğun katılımla devam etti. Nevşehir Belediyesi makam odasında düzenlenen sahur programına yaklaşık 250 genç katıldı. Yoğun ilgi nedeniyle gençler zaman zaman makam odasına sığmazken, sahur programı samimi ve renkli görüntülere sahne oldu. Gençlerle birlikte sahur yapan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ramazan ayının Nevşehir’de farklı bir atmosferde yaşandığını söyledi. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada, "Ramazan’ın ilk günü şöyle bir ifade kullanmıştım; her yerde Ramazan güzeldir ama Nevşehir’de bir başka güzeldir diye. Bu güzelliği yaşatmak maksadıyla gerçekten Nevşehir’de çok keyifli zamanlar geçiriyoruz. Ramazan’ın gündüzü ayrı güzel, akşamı ayrı güzel. İftar sofraları ayrı güzel ama bir de geleneksel hale getirdiğimiz belediyede iftar ve sahur yapma organizasyonumuz vardı. Bu gidişle gördüğünüz gibi yüzlerce gencimizle birlikte belediyenin makam diye tarif ettiğimiz odasını gençlerimizle birlikte sahur sofrasına çevirdik. Gençlerimizle çok keyifli bir sahur yapıyoruz. Bu da Nevşehir’in ve Nevşehir Belediyesi’nin her şehirden farklı olduğunun bir göstergesi. İnanılmaz keyifli bir ortam. İnşallah gençlerimiz de mutludur ama biz de gençlerimizle beraber sahur yapmanın mutluluğunu, keyfini ve o farkını hissediyoruz. Bu da bize mutluluk olarak yetiyor" dedi. Sahur programına katılan Nazlı Hilal Zeren ise etkinlikten memnun kaldıklarını belirterek, "Sahur çok güzel, yemekler çok güzel, ortam çok güzel. Baya kalabalık bir arkadaş grubuyla geldik. Güzel bir şekilde sahur yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Sayit Budak da organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımız her yıl bu organizasyonu düzenli olarak yapıyor. Bugün yine sahurda birlikteyiz. Ortam çok güzel, arkadaşlarımızla birlikte keyifli bir sahur yapıyoruz" diye konuştu.
İstanbul Kadıköy’de ’Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği’ uygulamasında, yüksek sesli müzik sistemi olan araç sürücüsüne ceza yağdı Kadıköy Bağdat Caddesi’nde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen "Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği" uygulamasında, kurallara uymayan sürücülere göz açtırılmadı. Denetimler kapsamında yüksek sesle müzik yayını yapan bir araç sürücüsüne 21 bin TL para cezası kesilirken, araç 30 gün süreyle trafikten menedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Kadıköy Şaşkınbakkal mevkii Bağdat Caddesi üzerinde "Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği" uygulaması gerçekleştirdi. Denetim noktalarında şüpheli görülen araçlar tek tek durdurularak arandı, sürücülerin kimlik kontrolleri yapıldı. Uygulama sırasında durdurulan bir otomobilde, çevreye rahatsızlık verecek şekilde yüksek sesli müzik sistemi olduğu tespit edildi. Ekipler, ilgili kanun maddesi uyarınca araç sürücüsüne 21 bin TL idari para cezası uyguladı. Ceza işleminin ardından otomobil, çekici yardımıyla yediemin otoparkına çekilerek 30 gün süreyle trafikten menedildi. Emniyet güçlerinin, bölgedeki huzur ve asayişi korumaya yönelik denetimlerinin kararlılıkla devam edeceği öğrenildi. Yetkililer, bu tür denetimlerin temel amacının kesinlikle cezai işlem uygulamak veya gelir elde etmek olmadığını, aksine İstanbul halkının sokağa çıktığında kendini güvende hissetmesini sağlamak olduğunun altını çizdi. Devletin tüm imkanlarıyla vatandaşın huzurunu tesis etmek için sahada olduğu belirtildi.
Edirne Edirne’de imece usulü iftar: Okul içinde Ramazan bereketi Edirne’de Ramazan ayının manevi atmosferi okul içerisinde düzenlenen imece usulü iftar programıyla yaşadı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler aynı sofrada buluşarak hem oruçlarını birlikte açtı hem de paylaşmanın bereketini hep birlikte hissetti. İlhami Ertem Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programda, velilerin evlerinde hazırladığı yöresel yemeklerle kurulan iftar sofraları, eski mahalle kültürünü aratmayan görüntüler oluşturdu. Okulun salon ve koridorlarında kurulan masalarda öğrenciler aileleriyle birlikte iftar saatini bekledi. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen programda Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhu ön plana çıktı. 12. sınıf öğrencisi Damla Nur Öz, organizasyonun kendileri için farklı bir deneyim olduğunu belirterek, "Bugün çok farklı bir ortam var. Herkes evinde hazırladıklarını getirdi. Aile arasında yapıyorduk ama burada arkadaşlarımızla birlikte olmak çok güzel. Kendi aramızda büyük bir etkinlik oldu" dedi. İftar öncesinde yapılan duada katılımcılar hep birlikte ellerini açarak, "Milletimizi her türlü belalardan, musibetlerden uzak eyle. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cennet olan Ramazan’ı hayırlı eyle Ya Rabbi" duasına amin dedi. Okul yönetimi ve velilerin iş birliğiyle gerçekleştirilen imece usulü iftar programı, yalnızca bir yemek organizasyonu olmanın ötesine geçerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ramazan ayının manevi ikliminde aynı çatı altında buluşan öğrenciler ve aileler, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.