EKONOMİ - 12 Haziran 2018 Salı 16:37

Genç girişimlere dijitalleşme desteği

A
A
A
Genç girişimlere dijitalleşme desteği

Kurumsal iş yazılımları üreticisi Workcube Startup’ları desteklemek üzere bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Startup’lar belli bir büyüklüğe gelene kadar çok cüzi bir bedel ödeyerek Workcube’u tüm fonksiyonları ile sınırsız şekilde kullanabilecekler.

Kurumsal iş yazılımları üreticisi Workcube Startup’ları desteklemek üzere bir kampanya başlattı. Workcube genç girişimlerin dijital dönüşüm süreçlerini düşük maliyetle gerçekleştirmelerine ve hızlı büyümelerine katkı sağlamayı hedefliyor. Kampanya kapsamında Startup’lar belli bir büyüklüğe gelene kadar çok cüzi bir bedel ödeyerek Workcube’u tüm fonksiyonları ile sınırsız şekilde kullanabilecekler. 

“Yatırım almalarını kolaylaştıracak” 

Türkiye’de hızla gelişen Startup ekosisteminde en çok gündeme gelen konulardan biri yatırım. Elinde Workcube gibi bir bilgi sistemi olmasının bir Startup’ın hem kurumsallaşmasında, hem işlerini verimli yürütmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Workcube Yöneticilerinden Özlem Turhan, verimli; rekabetçi, izlenebilir ve denetlenebilir bir girişimin her zaman yatırımcılar için daha cazip olduğunun altını çizerek Workcube gibi bir çözüme sahip olmanın genç girişimlerin yatırım almasını kolaylaştıracağını söyledi.

“Dijital yetenekleri artmış girişimlerin ülkemizi ileriye götüreceğine inanıyoruz” 

Dijital yetenekleri artmış girişimlerin global rekabete dahil olabileceklerine inandıklarını ve bu maksatla projeyi başlattıklarını belirten Özlem Turhan, şu ifadeleri kullandı: “Girişimcilik ekosistemini desteklemenin yolu illa yatırım yapmaktan veya mentörlük v.b. uygulamalardan geçmiyor. Biz ancak dijital yetenekleri artmış girişimlerin global rekabete dahil olabileceklerine, ülkemizi ileriye götüreceğine inanıyoruz. Bu maksatla bu kampanyayı başlattık. Maliyetleri yüz binler hatta kimi markalarda milyon dolarları bulan ERP çözümleri eskiden beri hep belli bir büyüklüğe gelmiş işletmelerin bir konusu gibi gözükür. Oysa 2-3 kişinin çalıştığı yepyeni bir girişimin de ürünlerini, üretimini, satışını, muhasebesini, web sitesini, pazarlama faaliyetlerini derli toplu bir bilgi sistemi içerisinde yönetmeye ihtiyacı var. Biz hem gençlerimize bu bilinci aşılamak hem de bir ERP satın almak için beklemek zorunda değilsiniz demek istiyoruz. Amacımız genç girişimcilere sadece bir bilgi sistemi sunmak değil aynı zamanda yıllardır binin üzerinde işletmede ve onlarca sektörde edindiğimiz know-how’ı da onlara aktarabilmek ve büyüme yolculuklarında bir katalizör görevi görmek”.

Kampanyaya dahil olmak için gerekli şartlar 

Startup’lara sunulan All-in-one çözümünde finans, muhasebe, üretim, satış, satın alma, ürün ve stok yönetimi, proje yönetimi, crm, hr, e-devlet uygulamaları, B2B, B2C gibi yüzlerce modül ve iş fonksiyonu yer alıyor. 12’aydan daha yakın zamanda kurulmuş Limited ve Anonim şirket olması, kampanya tarihine kadarki cirosunun 5 milyon TL’yi aşmaması ve şirket ana hissedarlarından birinin en fazla 35 yaşında olması kampanyaya dahil edilecek yeni girişimlerde aranan şartlar.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili, yaşamını Sinem Satılmış ile birleştirdi. Çiftin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen nikâhını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili ve Sinem Satılmış, Ayvalık’ta gerçekleştirilen nikâh töreniyle yaşamlarını birleştirdi. Çiftin nikâhını CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. Başkan Ahmet Akın, nikâh öncesi yaptığı konuşmada, “Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti meclisi üyelerimiz hepimiz birlikteyiz. Yani büyük bir aileyi, ‘ailem’ dediğim Balıkesir’de toplamanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cennet bölgemiz Balıkesir’e, Ayvalık’a hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı. Ayvalık’taki bir restoranda gerçekleştirilen nikah törenine; CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP PM üyeleri Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı.
Nevşehir Nevşehir Belediyespor son anda ligden düşmekten kurtuldu Türkiye 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Nevşehir Belediyespor; sahasında grup şampiyonu Adana 1954 FK’yi yenmesine rağmen 90. dakikaya kadar küme düşme tehlikesi yaşarken, umutların tükendiği anlarda Ordu’dan gelen gol haberleri ile ligde kaldı. Maç sonu ligde kalan Nevşehir Belediyespor’da futbolcular ve yöneticiler büyük sevinç yaşadı. Sezon boyunca istediği sonuçları alamayarak son haftaya 27 puanla 13. sırada giren Nevşehir Belediyespor, evinde Adana 1954 FK ile mücadele etti. Kırmızı-beyazlılar, taraftarların yoğun ilgi gösterdiği mücadeleyi 86. dakikada İshak’ın attığı golle 2-1 kazanarak puanını 30’a yükseltti. Gazi Stadı’nda maçın son düdüğünün çalınmasının ardından tribünlerde taraftarların, sahada da futbolcuların kulakları Ordu ve Elazığ’dan gelecek habere çevrildi. Elazığ’ın maçını kazanması ile birlikte son umutlarını Orduspor 1967 - Siirt İl Özel İdaresispor maçına bağlayan Nevşehir Belediyespor oradan gelen ilk haberle yıkılırken, maçın 90. dakikasında Siirt İl Özel İdaresispor 1-0 öne geçti. Müsabaka bu skorla bitmesi beklenirken, umutların tükendiği dakikalarda Ordu’nun uzatmalarda attığı 3 golle Nevşehir’de büyük sevinç yaşandı. Saha içindeki kutlamalar soyunma odasına kadar devam etti. 90. dakikada gelen gollerle Nevşehir Belediyespor 3. Lig’de kalmayı başarırken, beraberliğin yettiği Siirt İl Özel İdaresispor BAL’a düştü.