ASAYİŞ - 22 Kasım 2017 Çarşamba 09:59

Genç kızı 21 gün kemerle, sopayla darp edip tecavüz etti

A
A
A
Genç kızı 21 gün kemerle, sopayla darp edip tecavüz etti

Adana'da tanıştığı genç kızı kandırıp bir ayakkabı imalathanesine götüren şahsın, burada genç kızın elini bağlayıp ağzını kapatıp, 21 gün boyunca sopa ve kemerle işkence yaptığı ve tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Sarıyakup Mahallesi'nde 21 Kasım günü meydana geldi. İddiaya göre, Derya R. B. (19) bir süre önce erkek arkadaşı hayatını kaybedince bunalıma girdi.

Ailesi genç kızı psikolojisi düzelmesi için hastaneye götürdü. Genç kız burada verilen ilaçları kullanmaya başladı. Derya R. B. 1 Kasım günü ise saçlarını boyatmak için evden çıkıp Belediyeevleri Mahallesi'ndeki bir kuaföre geldi. Genç kız Gökhan U.’nun (29) işlettiği kadın kuaföründe saçlarını boyattı. Burada Gökhan U. ve yanında çalışan ve saçlarını boyayan Tevfik T. (29) ile tanışıp arkadaş oldu. O esnada kuaförde bulunan ve Gökhan U.’nun arkadaşı olduğu öğrenilen evli ve 3 çocuk babası Rasin Sabah da (32) sohbete katılıp, Derya R. B. ile tanıştı.

"Benim de evladım var sana kötü bir şey yapmam

Genç kız ile Rasin Sabah bir süre sohbet ettikten sonra Sabah genç kıza birlikte gezmeyi teklif etti. Ancak genç kız önce korkup şahsa "Ben seni tanımıyorum benim saat 18.00'de evde olmam lazım" diye yanıt verdi. Sabah ise genç kıza “Benim de evladım var. Sana kötü bir şey yapmam” diyerek, Derya R. B.’yi ikna etti. Bunun üzerine kuaför Gökhan U., her ikisini de Sabah’ın Sarıyakup Mahallesi’ndeki iş yerinin önünde bıraktı. İkili, iş yerinin çatı katına çıkıp, burada bir süre sigara içip sohbetlerini sürdürdü. Ancak hava kararınca genç kız, eve gitmek istediyse de Rasin Sabah buna izin vermedi.

Sopa ile dövüp elini bağlayıp ağzını kapatarak, tecavüz etti

Çıkan tartışma sonucunda Rasin Sabah (32), iş yerinde bulundurduğu sopayı çıkartıp, Derya R. B.’yi dövmeye başladı, sonrasında genç kızın elini bağlayıp ağzını kapatarak ona tecavüz etti. Tam 2 hafta boyunca iş yerinin çatı katına hapsettiği Derya R. B.’ye şiddet uygulayıp, defalarca tecavüz eden Sabah, sonrasında adeta bir tutsak gibi gördüğü B.’yi, Mersin ve Antalya’ya götürerek, burada da kaldığı evlerde cinsel saldırısını sürdürdü.

Kemerle dövüp aynı zamanda tecavüz etti

Sabah, ailesiyle iletişim kurmaması için genç kızın cep telefonunu da alıp, sim kartını da kırdı. Mersin ve Antalya'da da genç kıza tecavüze devam eden zanlı 4 gün sonra tekrar Adana'ya dönüp genç kızı ayakkabı imalathanesine getirdi. Ellerinden bağladığı B.’yi çırılçıplak soyan Sabah, kemerini çıkartıp bir yandan ona şiddet uyguladı, diğer yandan da tecavüz etti.

Esrar içince sızdı genç kız eli bağlı kaçtı

Derya R. B.’nin ailesi, kızlarından haber alamayınca polise ‘kayıp’ başvurusunda bulundu. Polis her yerde genç kızı ararken, Rasin Sabah’ın alıkoyup da günlerce darp edip, tecavüz ettiği B., 20 Kasım’da zanlının uyuşturucu alıp, uykuya dalmasını fırsat bilip, esir tutulduğu iş yerinden kaçıp, bölgedeki bir başka esnafa sığınıp, kurtulmayı başardı. Sonrasında polis devreye girip, Derya R. B.'yi önce hastaneye, sonra ‘kadın sığınma evi’ne yerleştirdi.

17 suç kaydı var

Uyandığında genç kızı göremeyen Rasin Sabah kaçtı. Ancak Sabah, Adana Emniyet Müdürlüğü Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Seyhan Araştırma ekipleri tarafından yakalandı. Zanlı, Ahlak Büro Amirliğine teslim edildi. Genç kızın rızasıyla kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini anlatan Sabah, “Ona tecavüz etmedim, kendi isteğiyle birlikte olduk. Benimle evlenmek istiyordu, onu reddedince bana iftira attı. O parasıyla erkeklerle birlikte oluyor. Güvenlik kameralarından da görebilirsiniz” diye ifade verdiği öğrenildi.
Sabah’ın, başta tehdit ve hakaret olmak üzere gasp, mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden alıkoyma gibi 17 ayrı suçtan dosyasının bulunduğu, ancak hakkındaki hiçbir davada bugüne kadar hüküm giymediği öğrenildi.

Ailesinden korkup sığınma evine gitti

Derya R. B.'nin de ifadesinde “Bana tecavüz eden, beni zorla yanında tutarak birçok defa tecavüzde bulunan Rasin Sabah’tan davacı ve şikayetçiyim. Ayrıca ben evden ve ailemden kaçmadım, kendi rızamla ayrıldım. Ancak bu olay duyulursa ailemin bana zarar vermesinden korkuyorum. Bu nedenle evime gitmek istemiyorum. Kadın sığınma evine gitmek istiyorum” dediği öğrenildi.

Zanlı sorgusunun ardından "Cinsel saldırı, şiddet, işkence, kişi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklandı. 

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Başkan Küçükoğlu: "Süper lig yolunda kenetlendik" Erzurumspor Futbol Kulübü’nün 1. ligden süper lige şampiyonluk yürüyüşü sürerken, Erzurum Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan dikkat çeken bir destek geldi. Taraftar gruplarına bayrak ve şapka dağıtan Başkan Küçükoğlu, şehirdeki coşkuyu artırdı. "Süper Lig yolunda kenetlendik. İnşallah yolumuzun sonu şampiyonluk olur" mesajını veren Küçükoğlu, kadim şehir Erzurum’un tek yürek olduğunu vurguladı. Aldığı galibiyetlerle liderliğini sürdüren ve Süper Lig’e göz kırpan Erzurumspor için "kenetlenelim" çağrısında bulunan AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, Erzurumspor FK-Iğdırspor maçı öncesinde taraftarlara bilet desteğinde bulundu. Mavi-beyazlı taraftarların yoğun ilgisiyle karşılanan Küçükoğlu, "Takımımız şampiyonluk yolunda önemli bir üç puan aldı. Başta önemli ve tecrübeli katkılarıyla kulübümüzün Onursal Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’i; mesai mefhumu gözetmeden takımı bir an olsun yalnız bırakmayan Kulüp Başkanımız Ahmet Dal kardeşimizi; şampiyonluk yolunda formasını terleten futbolcu kardeşlerimi, Teknik Direktörümüz Serkan Özbalta’yı ve teknik heyeti canı gönülden tebrik ediyorum" dedi. Ligin uzun bir maraton olduğunu ifade eden Küçükoğlu, "Futbolcularımız, yönetimimiz ve taraftarlarımızla bu zorlu sürecin sonuna geldik. Yolumuzun sonu şampiyonluk. Yıllardır hasretle beklediğimiz kupayı alacağız ve taraftarlarımızla birlikte kutlayacağız. Dadaşların ifadesiyle ‘Efsane geri dönüyor’. Süper Lig yolunda şehir olarak, taraftarlar olarak kenetlendik. İnşallah kalan maçlarımızı da puan kaybı yaşamadan tamamlayarak ligi lider bitirip şampiyonluk kupasını şehrimize getireceğiz. Spor şehri, olimpiyat şehrimize yakışır şekilde, kalıcı bir destekle takımımıza birlik ve beraberlik içinde destek olmaya devam edeceğiz. Takımımızı destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.