GENEL - 30 Temmuz 2008 Çarşamba 10:35

Göz için gitti, rahmini aldılar

A
A
A
Göz için gitti, rahmini aldılar

Katarakt ameliyatı için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatan hastanın yanlışlıkla rahmi alındı.

Rektörlük ve başhekimlik tarafından doğrulanan olay sonrasında ameliyattan sorumlu doktor ve sağlık personeli açığa alındı.

Gözündeki katarakt rahatsızlığı sebebiyle ameliyata alınması gereken 55 yaşındaki Saadet Kılınç'ın dosyası, kadın hastalıkları nedeniyle ameliyata alınacak olan başka bir hastanın dosyasıyla karıştırıldı. Saadet Kılınç'ın katarakt ameliyatı yerine rahminin alındığının duyulmasının ardından hastane yönetiminin olayla ilgili soruşturma başlatacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Hüdai Çatalyürek, "Bizi de çok yaralayan bir
olay. Konuyla ilgili 4 kişi açığa alındı. Soruşturma başlatılacak.

Soruşturma sonucunda kabahati olanlar ortaya çıkacak" diye konuştu. Hasta Saadet Kılınç'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Çatalyürek, katarakt ameliyatının da yapılacağını söyledi.

"Kesinlikle affedilemez bir durum"

Katarakt ameliyatı için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatan ve yanlışlıkla rahmi alınan hasta ile ilgili açıklama yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, durumu, affedilemez bir hata olarak değerlendirdi. Gerekli soruşturmanın derhal başlatıldığını belirten Rektör Alıcı, 10 kişinin soruşturma geçirdiğini 2 uzman 2 asistan olmak üzere 4 doktorun açığa alındığını belirtti.


Konu ile ilgili ile açıklamalarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, şöyle konuştu: "Olay doğru. Öğrendiğimiz andan itibaren derhal disiplin soruşturması başlattık. Hatta soruşturmayı beklemeden adli mercilere sevk edeceğiz. Çok çok ağır bir kusur. Bu olaya karışanların kurumla olan bütün ilişkileri derhal kesildi. Hekimlik mesleği açısından affedilecek bir durum kesinlikle değil. Olaya karışanlara asla unutamayacakları bir ceza verilecektir. Boyunlarında ömür boyu taşıyacakları bir kusur" dedi.

 DEÜ Rektörü Prof Dr. Emin Alıcı, olayın 28 Temmuz Pazartesi günü meydana geldiğini belirterek, "Olayı öğrendiğimiz andan itibaren görevli 10 kişi hakkında soruşturma başlattık. Kadın Doğum Bölümü'nde görevli 2 uzman doktor ve 2 asistan derhal açığa alındı. Soruşturma devam ediyor. Unutamayacakları bir ceza alacaklar" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.