POLİTİKA - 19 Ağustos 2014 Salı 22:31

Gül: 'Gördüğüm kadarıyla görevi Ahmet Bey devralacak'

A
A
A
Gül: 'Gördüğüm kadarıyla görevi Ahmet Bey devralacak'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim. Kaosa fırsat verecek değiliz. Davutoğlu değerli bir isim, inanıyorum ki başarılı olacak" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, tecrübesini partisinin başarılı olması için aktarmaya devam edeceğini de kaydetti.

“SOSYAL MEDYAYI KULLANAN İLK CUMHURBAŞKANI OLDUM”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Sosyal medyayı kullanan ilk Cumhurbaşkanı oldum. Belki aranızda takipçim vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde işadamları, bilim, sanat, spor ve sendika camiası ile dini liderlere veda resepsiyonu verdi.
Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyona işadamları, bilim adamları, sanat ve spor camiasından birçok konuk katıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, resepsiyon salonuna girdiklerinde konuklarla sohbet ettiler ve el sıkıştılar.

Veda konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye’nin her alanda geliştiğini söyleyerek, yerel yönetimlerden ekonomiye, bilim, kültür, sanat, spordan çok başarılı bir dönemden geçtiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkemizin artan refahının temelinde işçilerimizin, mühendislerimizin, teknisyenlerimizin, müteşebbislerin ve işadamlarımızın, sanayici ve tüccarlarımızın, esnafımızın, çiftçilerimizin emeklerinin yattığının bilinciyle herkese teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’nin kalkınmasında herkesin çok büyük emeği oldu” ifadelerini kullandı.

Sanatçıların, bilim ve kültür insanlarının aldığı ödüllerden gurur duyduğunu vurgulayan Gül, “Sporcularımızın yine başarılarını gördükçe, onları arayıp ilk kutlayanlardan oldum. Yerel yönetimlerin hizmetlerine bizzat şahit oldum ve hepsinden gerçekten yine çok büyük mutluluk duydum. Basın mensuplarının cesaret ve dikkatini takdir ettim. Sivil toplum olarak gündelik siyasetin kimi zaman kısır döngüsü dışında kaldınız ve bu başarıları temin ettiniz. İnançlar, kimlikler arasında çok yakın işbirliği oldu, huzur içerisinde Türkiye’de herkes beraber yaşadı” şeklinde konuştu.

Çankaya’nın kapılarını herkese açtığını söyleyen Gül, “Sizin bu ilginizi karşılıksız bırakmamaya çalıştım. Cumhurbaşkanlığı benim döneminde sendikaların, esnaf ve meslek kuruluşlarının, odaların en sık uğradıkları ve dertlerini, meselelerini ilettikleri ve bunlara çare aradıkları yer oldu” diye konuştu.
Yurt dışı seyahatlerini işadamları ve ihracatçılar ile birlikte yaptıklarını kaydeden Gül, gittikleri ülkelerde yeni pazarlar keşfettiklerini, yeni dostlar edindiklerini ifade etti ve Türkiye’yi gururla temsil ettiklerini belirterek, “Yurt içi ziyaretlerinde bütün belediyeleri ayrım yapmadan ziyaret ettik. Bütün siyasi partilerin temsil ettikleri belediyelerin hepsine gittim ve hepsini teşvik ettim. Çeşitliliğimizi ve zenginliğimizi oluşturan tüm mezhep, inanç, düşünce, din ve kimliklere ve onların temsilcilerine kapılarımızı açık tuttuk” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı sanat ve kültür ödüllerini kendi döneminde yeniden vermeye başladıklarını hatırlatan Gül, şöyle devam etti: “Dünya kültür mirası alanlarımızın bakım ve restorasyonlarını himayem altına aldım. Cumhurbaşkanlığı’nda bulunan kültür ve sanat eserlerinin bakım, restorasyon ve korunması konusunda eşim Hayrünnisa hanım öncülüğünde çalışmalar yapıldı ve birçok şey ortaya çıkarıldı. Bilimsel ve teknolojik çalışmaların ülkemiz adına önemine dikkat çekme amacıyla TÜBİTAK tarafından verilen bütün ödüller bilim adamlarımıza Çankaya’da, burada vererek ilginin, alakanın, takdirin nerede yoğunlaşması gerektiğini gösterdik ve bilim adamlarımızla daima gurur duydum. Üniversiteler ve düşünce kuruluşları ile yakın diyalog içerisinde oldum ve gittiğim illerde üniversiteleri ziyaret ederek onları daima teşvik ettim.”
Basın mensuplarına karşı yakın davrandığını belirten Gül, “Sosyal medyayı kullanan ilk Cumhurbaşkanı oldum. Belki aranızda takipçim vardır” dedi.

Çankaya sofraları ile kültür ve bilim adamları ve gençlerle her türlü meseleyi konuştuklarını ifade eden Gül, öğrendikleriyle çözümleri sağladığını kaydetti.

Gül, açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin bütün bu alanlarda daha ileriye gideceğinden eminim ve Türkiye’nin geleceğinin çok daha parlak olduğuna ve her alanda Türkiye’nin yükseleceğinden hiçbir şüphem yoktur.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Ağlatan doğum günü sürprizi Adana’da hayatı boyunca doğum günü kutlamayan down sendromlu 23 yaşındaki Ramazan için yapılan doğum günü sürprizinde annesi gözyaşlarını tutamadı. Ramazan’ın mutluluğu ise gözlerinden okundu. Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi’nde yaşayan Feride (42) ve Zeki Elçiçek’in (43) 8 çocuğundan en büyüğü olan Ramazan (23), down sendromlu olarak dünyaya geldi. Doğduğundan bu yana sağlık sorunlarıyla boğuşan Ramazan’ın ailesi de maddi imkansızlıklar nedeniyle evladının doğum gününü hiç kutlayamadı. Geçtiğimiz ay Adana’da faaliyet gösteren Ogün Abi Derneği’ne ulaşan anne Feride Elçiçek, evladının 23. yaş doğum gününü kutlamak istediğini söyledi. Pasta alındı, sürpriz yapıldı Ogün Abi Derneği ise bu isteğe kayıtsız kalmadı ve down sendromlu Ramazan için özel pasta yaptırılıp sürpriz doğum günü partisi yapıldı. Ramazan’ın mutluluğu gözlerinden okunurken anne Feride Elçiçek ise evladının ilk kez kutlanan doğum gününde gözyaşlarını tutamadı. Pastayı kesti, ilk dilimi kendisi yedi Mumları üfledikten sonra Ogün Abi Derneği başkanı Ogün Sever Okur ile birlikte pastayı kesen Ramazan, kestiği pastadan ilk dilimi yedi. “Hiç doğum gününü kutlayamadık” İhlas Haber Ajansı’na konuşan anne Feride Elçiçek, çok mutlu olduğunu söyledi. Elçiçek, “Çok duygulandım. Çünkü Ramazan benim en kıymetlim. Kendisi 2 aylık olduğunda down sendromlu olduğunu öğrendik. Kalbinde 3 tane delik vardı ve ameliyat oldu. Sürekli hastanelerde kaldık. Bu yaşa geldi ama hep hastaneye gidiyoruz. Hiç doğum gününü kutlayamadık. Bugün çok mutlu oldu. İlk defa oğlumun doğum gününü kutladık. Ben onun doğum gününü kutlamayı hep istiyordum ama bir türlü kısmet olmadı. En azından bugün oğlumun yüzü güldü” ifadelerini kullandı. “İlk kez kendi pastasını yedi” Ogün Sever Okur ise Ramazan’ın mutluluğu nedeniyle çok duygulandığını anlatarak, “Ramazan’ı uzun zamandır tanıyorum ve ailesinden onun bugün doğum günü olduğunu öğrendim. Bizlerde ona böyle sürpriz yapalım istedik. Bu tarz organizasyonları sürekli yapıyoruz. Başkasının doğum günü olsa bile pastasını dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara gönderenler oluyordu. Ramazan her pasta geldiğinde koşarak yanımıza geliyordu. Bu seferde kendi doğum gününü kutladı. İlk kez kendi pastasını yedi. Annesi ve biz çok duygulandık” dedi. Öte yandan Ogün Sever Okur dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların doğum günlerini kutlamaya devam edeceklerini söyledi.
Bursa Vali Demirtaş’dan Bursa Ankara hızlı tren inşaatına yakın takip Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Yenişehir etabını ilçe Kaymakamı Mustafa Güney ve Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’le birlikte inceledi. Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi’nin inşaat çalışmaları hızla devam ederken, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Yenişehir etabını ilçe Kaymakamı Mustafa Güney ve Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’le birlikte inceledi. Başkan Özel’e tebrik 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Yenişehir’in yeni Belediye Başkanı olan Ercan Özel’i tebrik eden Vali Demirtaş, başarı da diledi. Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Havaalanı bölgesi ile Şişecam bölgesindeki çalışmaları bizzat denetleyen Vali Demirtaş, çalışmalar hakkında bilgi de aldı. YESAN Yenişehir’e değer katacak Vali Demirtaş, daha sonra yapımı devam eden YESAN Küçük Sanayi Bölgesi’ni de ziyaret etti. Yapı tamamlandığında otomotiv, mobilya, kalıp, özel imalatlar, kereste gibi sektörlerin bir arada olacağı YESAN Küçük Sanayi Bölgesi’nin ilçeye artı değer katacağını vurgulayan Vali Demirtaş, projenin hızlı bir şekilde tamamlanması talimatını verdi. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel de, “İlçemize değer katacak bölgenin tüm alt ve üst yapısında sorun yaşanmaması için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu. Tarım işçilerine ziyaret Vali Demirtaş, ziyareti sırasında mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı bölgeye de gitti. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Mevsimlik tarım işçilerimiz bizim misafirlerimiz. Burada geçirdikleri zaman zarfında konforlarını artıracak çalışmalarımızı başlattık, en kısa zamanda tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.