KENT HABERLERİ - 27 Şubat 2014 Perşembe 10:40

Güngören’de gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

A
A
A
Güngören’de gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

İstanbul Büyükşehir ve Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şenliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği tatbikat gerçeğini aratmadı.

Senaryo gereği Gençosman İMKB Ticaret Meslek Lisesi’nde çıkan yangında öğrenciler kısa sürede tahliye edilirken binada mahsur kalan öğrencileri ise itfaiye merdiveni ile kurtarıldı.Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefliği tarafından düzenlenen ‘’Canımı seviyorum harekete geçiyorum’’ projesi kapsamında ilk yardım ve yangın söndürme eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Projenin bu seferki durağı Gençosman İMKB Ticaret Meslek Lisesi oldu. Düzenlenen tatbikatı öğrenciler nefeslerini tutarak izledi. İtfaiye ekipleri okulun konferans salonunda önce yangın esnasında neler yapılması gerektiği ve yangınla nasıl başa çıkabilecekleri konusunda bilgilendirildi. Ardından senaryo gereği okul içerisine suni duman salınarak yangın atmosferi oluşturuldu. Öğrenciler ders sırasında çalan yangın alarmı ile daha önce planlanan toplanma yerlerinde bir araya geldiler.400 öğrenci alarm çalması ile birlikte kısa sürede okulu boşalttı.

YÜKSEK KATLARDA MAHSUR KALAN ÖĞRENCİLER KURTARILDI
Tatbikatta senaryo gereği okulun 4. katında mahsur kalan öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından merdivenle kurtarıldı. Ardından öğretmenlerin ve İtfaiye ekiplerinin kontrolünde okul bahçesinde ateş yakılarak uygulamalı eğitim verildi. Yangınların çeşitlerine göre nasıl söndürülmesi gerektiği detaylı şekilde anlatıldı. Hemen ardından itfaiyeci kıyafeti giydirilen öğrenciler alevlere müdahale ederek deneyim kazandılar. Öğrencilerden bazıları heyecanlanarak ateşi söndüremezken soğukkanlı olanların başarılı olduğu gözlendi.

İtfaiye eğitim merkezinde çalışan Enes Erdem, yangına maruz kalındığında kesinlikle panik yapılmaması gerektiği belirterek “Bir insan ne yapmasını gerektiğini biliyor olsa dahi yangın anında panikleyince bütün bildiklerini unutuyor. Daha önceden belirlenmiş olan yangından kaçış güzergâhlarına doğru ilerliyoruz. Yangın üst katlardaysa kaçmak için alt katlara doğru ilerleye biliriz. İtfaiye kesinlikle geç kalmaz, geciktirilir. İstanbul’un trafik yoğunluğu ve yanlış parklar olay yerine ulaşmamızı geciktiriyor. Bizim merkezden çıkış süremiz 30 saniye, yani geç kalma durumumuz yok’’ dedi.

AHMET FARUK SARIKOÇ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Milletvekili Ersoy’dan Kayserispor-Eyüpspor maçında ofsayttan iptal edilen gole tepki Kayserispor’un Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Kayserispor’un attığı golün ofsayttan iptal edilmesine tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Böyle bir ofsayt çizgisi olmaz" dedi. Maçın ardından açıklamalarda bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) seslenerek, "Bugün bir avantaj kaybettik evimizde. Yenebilirdik, yenmeliydik, yenemedik. Ama bir puan da bizi ligde bırakabilir. Önümüzdeki iki maçta 6 puan alıp, işimizi şansa bırakmamamız gerekiyor artık. Başkanımın da söylediği gibi rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada 3 puan çok iyi olacaktı ama olmadı. Son iki maçı alıp, inşallah bu ligde kalmak istiyoruz. Ben federasyona bir şeyler söylemek istiyorum. Yani böyle bir ofsayt çizgisi olmaz. Canlı izlediğimizde adam geriden çıkıyor sonradan bir ofsayt çizgisi oluyor. Gençlerbirliği maçında da aynısını yaptılar. Geçen ki Eyüp maçında da yediğimiz golde ofsaytı vermediler. Ofsayt çizgileri nasıl çiziliyor anlamış değilim. Göz göre göre hakkımızı gasp ediyorlar. Yazık oluyor. Bir şehre yazık oluyor. Burası bir camia, burası bir şehir takımı. Onun için federasyonu da buradan uyarmak istiyorum. Yani ilk oynadığımız Eyüp maçında ofsayttan gol yiyoruz. Adam 1,5 metre ofsayt. Orada çizgi nasıl oluyorsa farklı çekiliyor. Burada bizim oyuncumuz geriden geliyor ve siz ‘ofsayt’ diyorsunuz. Faul deseniz anlarız. Yani ‘faul’ deseniz deriz ki ‘arkasından temas etti’ diyebiliriz. Bence faul değil ama hani onu deseniz anlarız ama bu çizgiler nasıl çiziliyor, anlamak mümkün değil. Bu VAR odasındaki arkadaşlar neye göre karar veriyor, anlamak mümkün değil. Bir kornerden gelen top var. Adam eliyle düşerken eliyle vuruyor. Parmaklarının ucuna değiyor. Net penaltımızı vermiyorsunuz. Biz hakemlerin bu problemli yönetimlerinin arkasına sığınacak değiliz elbette ama futbolda da bunlar birkaç defa oluyor ve hiç bizim lehimize bu sene bir tane düdük çalınmadı. Bu da çok enteresan. Yani Alanya, Antalya maçında Alanya’nın nizami golü verilmedi diyorlar. Bizim nizami golümüz verilmiyor. O zaman birileri eğer bu ligi bu şekilde dizayn edecekse oynamamızın da bir anlamı yok. Şerefimizle düşeriz. Ben bunları söylemek istiyorum arkadaşlar" ifadelerini kullandı. Ersoy, Kayserispor’un ligde kalma adına son dakikaya kadar mücadelesini vereceğini sözlerine ekledi.
Kayseri Nurettin Açıkalın: "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" dedi. Kayserispor, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında evinde oynadığı maçta Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, "Ligin son haftalarında mücadeleler inanılmaz oluyor. Düşmeme mücadelesi verdiğimiz haftalarda Eyüpspor da bizimle aynı kaderi paylaşıyor. İster istemez tabii bu gerginlik üzerimizde oluşuyor. Oyuncularımız yine de mücadelelerini verdiler. Bugün farklı skorla da buradan ayrılabilirdik. Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Sadece diğer haftalara taşıdığımızı düşünüyorum. 3 puanla bizi burada özellikle rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada inanılmaz bir yere taşırdı. Gerçekten güzel olurdu. Ama dediğim gibi önümüzde Alanya maçı var. Sonra içeride Konyaspor maçımız var. Biz bu maçlarda da layıkıyla oynayıp ligde kalacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Oyuncuları ve teknik heyeti verdikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Açıkalın, "Kayserispor’un bir düşme endişesi taşımadan önümüzdeki 2 maçı kazanarak, ligde yoluna devam etmesini umut ediyor ve bunun da böyle olacağını biliyoruz. Zaman zaman oyunun düştüğü ya da yükseldiği anlar oldu. Mücadeleyi verdiğimizde kazanabileceğimizi biliyoruz. O yüzden oyuncularımızı ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçı kanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.