ASAYİŞ - 27 Eylül 2016 Salı 12:59

Halk otobüsünde bıçaklama kameralara yansıdı

A
A
A
Halk otobüsünde bıçaklama kameralara yansıdı

Manisa’da 24 Eylül Cumartesi günü şehiriçi halk otobüsünde meydana gelen bıçaklı yaralama olayı araç içi kameralarına saniye saniye yansıdı. Dehşet anları sırasında halk otobüsündeki vatandaşların çığlıkları ve paniği, yaşanan korkuyu gözler önüne serdi.

Olay, Manisa’nın Yunusemre ilçesi Topçu Asım Mahallesi İzmir Caddesi üzerindeki Karaköy Pazaryeri durağına yaklaşan 45 D 0023 plakalı halk otobüsünde meydana geldi.

T.A. isimli genç kız, erkek arkadaşı Y.Y. ile birlikte çarşıdan halk otobüsüne bindi. Birkaç durak ötede de aynı otobüse D.E. isimli genç bindi. İddialara göre D.E., daha önceden arkadaşlık teklifinde bulunup 'red' yanıtı alan T.A.’yı halk otobüsünde bir başka erkekle görmesi üzerine Y.Y. ile önce sözlü ardından da fiziksel tartışma yaşadı. Tartışmanın hararetlenmesinin ardından D.E., cebinden çıkarttığı bıçağı Y.Y.’nin sol koluna ve sol bacağına sapladı. Bu sırada T.A. bıçaklı saldırganla erkek arkadaşının arasına girerek saldırıyı önlemeye çalıştı. Saldırgan tüm engellemelere rağmen Y.Y.’nin karın boşluğuna da bıçak darbesi vurdu. Yaşanan hengame sırasında saldırgan kaçarken, otobüsteki vatandaşların çığlıklar içinde otobüsten kaçışları ve gözleri önünde bıçaklı saldırıya şahit olan kucağındaki bebeğiyle bir kadının gözyaşları kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Yaralı genç, olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol kol ve sol bacağının yanı sıra karın boşluğundan aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Y.Y. ameliyata alındı. Yaralının durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı. 

Sadık Cangel 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.