ÇEVRE - 23 Mayıs 2021 Pazar 09:54

Hayvansever çiftin sevimli davetsiz misafiri

A
A
A
Hayvansever çiftin sevimli davetsiz misafiri

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde yaşayan bir çift, her akşam bahçelerine gelen yavru tilkinin karnını doyuruyor.

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesi Laçin Mahallesi'nde yaşayan Selda ve Adem Özkan çifti, iki hafta önce gelen sesler üzerine bahçelerine indiklerinde kedileri için koydukları tavuk etlerinin yavru bir tilki tarafından yenmekte olduğunu gördü. Selda Özkan, başta kendisinden korkan yavru tilki için biraz daha et getirerek korkusunu yenmesine yardımcı oldu.

Yavru tilki, bu durumu alışkanlık haline getirerek her akşam belirli saatlerde Özkan ailesini ziyaret etmeye başladı. Her akşam bahçelerine gelen bu davetsiz misafiri besleyen aile, bu durumdan memnun olduklarını dile getirdi. Hayvansever çiftin yavru tilkiyi beslerken kaydettikleri görüntüler ise izleyenlerin içini ısıttı.

“Her akşam saat 9-10 gibi geliyor”

Hayvanları çok sevdiğini ve yaşadıkları köyde bulunan kedi ve köpekleri beslediklerini aktaran Selda Özkan, “Ben hayvanları çok severim. Köyde yaşadığımız için hayvanlarla iç içeyiz. Kuşlar, sincaplar, kedi, köpek hepsi var. Benim beslediğim kedi ve köpekler de var. Bundan 2 hafta önce kedimin yemesi için tabağa tavuk etleri koymuştum. Bahçedeki çardakta otururken bir baktım o taraftan kıtır kıtır sesler geliyor. Yavru bir tilki gelmiş onları yiyor. Yanına indim, ilk başta benden korktu. Biraz daha et getirdim ve yanıma çağırdım. İlk başta çekindi ama onunla konuştuktan sonra alıştı. Şimdi her akşam saat 9-10 gibi geliyor. Ben de yanına gidip yemek veriyorum. Et ve tavuk yemeyi çok seviyor. Kedilerim için koyduğum kuru mamadan verdim onu sevmedi” dedi.

“Hayvanlar çok masum, bize ihtiyaçları var”

Yavru tilki ve bahçesinde beslediği diğer hayvanların birbirlerine alıştıklarını aktaran hayvansever Selda Özkan, “Bahçedeki hayvanlar şimdi birbirlerine alıştılar. Herhalde onun tabağından yemek yediği için kedim tilkiyi görünce kıskanıyor ve beni paylaşmak istemiyordu. Tabaklarını ayırdım, ayrı ayrı yiyorlar. Hayvanlar çok masum ve onların bize ihtiyaçları var. Onlara zarar vermedikçe bize kesinlikle bir şey yapmazlar” diye konuştu.

Mısra Ezginur Göçer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.