EKONOMİ - 07 Şubat 2023 Salı 17:02

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan fırsatçılara ilişkin açıklama

A
A
A
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan fırsatçılara ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ''Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu elim dönemde, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz tarafından gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezasız kalmayacaktır'' denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, twitter hesabından fahiş fiyat artışı uygulayan fırsatçılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle acil ihtiyaç malzemelerinde yaşanan talep sonucunda, fahiş fiyat artışı uygulayan bazı fırsatçıların olduğu görülmektedir. Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu elim dönemde, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz tarafından gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezasız kalmayacaktır. Hep birlikte yaşadığımız ve derinden hissettiğimiz bu olumsuz süreci atlatmak adına ne gerekiyorsa birlikte yapmaya var gücümüzle devam edeceğiz.''

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan fırsatçılara ilişkin açıklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara "Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu Hak İşçi Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğinde 7.’si düzenlenen "Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. HAK-İŞ Konfederasyonu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından bu yıl 7.’si "Gençlik Bakış Açısıyla Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek" sloganıyla düzenlenen "Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve davetliler katıldı. "Akademi ile daha sıkı çalışmak istiyoruz" Yedincisi düzenlenen proje ile gençlere alan açmaya çalıştıklarını belirten HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Arslan, "Onuncusunda en azından bir uluslararası düşünebiliriz. Önümüzdeki yıl için tabii ki ASBÜ’yle beraber bu süreci gerçekleştireceğiz. Daha önceden farklı üniversitelerimizde yaptık. Bu seneki katılımdan mutluyuz. Tabii daha fazlasını bekliyorduk açıkçası. Yine de 26 üniversitenin dekanlıklarından, lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin projeye katılımı bizi heyecanlandırıyor. Biz akademi ile daha sıkı çalışmak istiyoruz. Örnek olarak burayı amfi olarak tahsis edebiliriz. Burada ortak, bazı hocalarımız gelip burada derslerini anlatabilir. Sizin üniversitenize çalışma ekonomisi bölümlerinde eğer ihtiyaç görürse biz gidelim. Çalışma hayatıyla ilgili, sendikal hayatla ilgili, endüstri ilişkiler sistemimizle ilgili öğrencilerimize bizim bakış açımızdan onlara bunu anlatalım. Yani ilişkilerimiz sadece formel bir protokol ilişki değil, doğrudan öğrencilere ve sendika mensuplarına da taşıyabileceğimiz bir modele ihtiyacımız var. Çünkü biz üniversite-sendika ilişkisinin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının ardından projede dereceye giren öğrencilere, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Arslan ve ASBÜ Rektörü Arıcan tarafından ödülleri takdim edildi.
İstanbul AVM’leri mesken tutmuşlardı: 3 çocuğun toplam 438 suç kaydı çıktı Beşiktaş ve Şişli’de bulunan AVM’lerde turistleri takip edip onlar alışverişlerini yaparken çantalarından cep telefonu para değerli ne bulurlarsa çalan 3 çocuk gözaltına alındı. Yaşları 13, 14 ve 15 olan 3 çocuğun toplam suç kayıtları ise polisleri bile şaşırttı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince işlemleri yapılan 3 çocuğun tam 438 suç kaydının olduğu öğrenildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Beşiktaş’ta bulunan bir AVM’ye 8 Nisan günü geziye giden İranlı M.A. çantasına elini attığında cep telefonu ve 2 bin lira parasının olmadığını fark etti hemen durumu polise bildirdi. 22 Nisan’da aynı AVM’ye giden Gürcistanlı A.A.’nın ise 4 bin dolar ve bin 500 lira parasıyla 80 bin liralık cep telefonu çalındı. Geçtiğimiz hafta ise Şişli’de bulunan bir AVM’de Iraklı M.A.’nın 9 bin 400 dolar parası çalındı. Peş peşe gelen ihbarlar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 3 olayda yaklaşık 500 bin lira vurgun yapan şüphelileri yakalamak çalışma başlattı. Hepsi çocuk çıktı Yapılan çalışmalar sonucunda İncelenen kamera görüntülerinden 3 ayrı olayı da gerçekleştirenler aynı kişiler oldukları tespit edildi. Ekipler 15 yaşındaki İ.G.Ö., 14 yaşındaki B.T. ve 13 yaşındaki A.K.’yı gözaltına aldı. Şüphelilerle ilgili yapılan sorgulamada ise polisler bile şok oldu. 438 kaydı olan 3 çocuk tutuklandı Şüphelilerden İ.G.Ö.’nün tam 206 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenilirken, arkadaşı B.T.’nin ise 190 kaydı vardı. En küçükleri olan A.K.’nın ise 42 suç kaydı bulunuyordu. Toplamda 438 suç kaydı olan şüpheliler Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vermiş olduğu karar neticesinde Şişli Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi. Oradan adliyeye sevk olan 3 çocuk tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sakarya Sakarya’da bir süre önce açılan teleferik mühürlendi Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir süre önce hizmete açılan ve bazı bölümlerinde inşaası devam eden teleferik, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığı, otopark ve yeşil alanın tamamlanmaması gerekçesiyle ilçe belediyesi tarafından mühürlendi. Sapanca ilçesinde 2018’de yapımına başlanan, 2 istasyonlu, 36 kabinli teleferik hattı, 2023 yılının Haziran ayında vatandaşın hizmetine açıldı. Özel bir firma tarafından işletilen, bir buçuk kilometre uzunluğundaki teleferik hattı, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığı, otopark ve yeşil alanın tamamlanmaması gerekçesiyle Sapanca Belediyesi tarafından mühürlendi. “İşletmenin faaliyetlerine geçici süre ile son verilmiş ve teleferik işletmesi mühürlenmiştir” Konuya ilişkin olarak Sapanca Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hasanpaşa Mahallemizde bulunan teleferik işletmesiyle ilgili yaptığımız incelemeler neticesinde, işletmenin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığını tespit ettik. Yapılan sözleşme gereği taahhüt edilen alan ve hizmetlerin tamamlanmaması (otopark ve yeşil alanlar) nedeniyle ruhsatın alınamadığı anlaşılmıştır. Bu sebeple, işletmenin faaliyetlerine geçici süre ile son verilmiş ve teleferik işletmesi mühürlenmiştir. Beklentimiz, herhangi bir güvenlik ve hukuk sorunu olmaksızın, tüm şartların bir an önce yerine getirilerek teleferiğin Sapanca halkına ve turizmine yeniden kazandırılmasıdır. Bu süreçte halkımızın güvenliği ve huzuru önceliğimizdir. Gerekli çalışmaların tamamlanması için ilgili birimlerle iş birliği içinde olacağız ve süreci yakından takip edeceğiz" ifadelerine yer verildi.