BASKETBOL - 27 Ocak 2020 Pazartesi 12:28

Hidayet Türkoğlu: 'Kobe Bryant’ın ölüm haberini almak üzücüydü'

A
A
A
Hidayet Türkoğlu: 'Kobe Bryant’ın ölüm haberini almak üzücüydü'

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Kobe Bryant’ın basketbolu dünyaya tanıtan önemli insanların başında geldiğini söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Uzun yıllar karşılıklı oynadığım ve gerçek anlamda da keyif aldığım, insan olarak tanıdığım birisinin bu genç yaşta talihsiz bir şekilde ölüm haberini almak fazlasıyla üzdü” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Basketbol Erkekler Türkiye Kupası isim sponsorluğu ve kura çekiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öncelikle helikopter kazasında hayatını kaybeden dünya basketbolunun önemli isimlerinden Kobe Bryant ile ilgili konuşan Türkoğlu, “Uzun yıllar karşılıklı oynadığım ve gerçek anlamda da keyif aldığım, insan olarak tanıdığım birisinin bu genç yaşta talihsiz bir şekilde ölüm haberini almak fazlasıyla üzdü. Kobe, bana göre Michael Jordan'dan sonra basketbolda dünyaya gelmiş en önemli insandır.

Bence basketbolu dünyaya en iyi tanıtan insanlardan birisiydi. Bu anlamda gerek saha içi gerekse basketbol dışında bu branşı dünyaya yaymak için yaptığı işler gerçekten takdire şayandır. İnsan şoke oluyor. İnanın bir veli olarak, normal bir kişi olarak da insan çok üzülüyor. Genç yaşta kızımızın böyle talihsiz bir kazada hayatını kaybediyor olması tabii ki de üzücü. Dediğim gibi, Allah kalanlarına başta karısına, diğer çocuklarına ve ailesine sabır versin. Onun yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacak. Basketbol için gerçekten üzücü bir durum” ifadelerini kullandı.

“Ülke olarak duygusal süreçten geçiyoruz”

Deprem felaketi sonrası Elazığ ve Malatya’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Başkan Türkoğlu, “Dün gece tuhaf bir süreç yaşadım. Ülke olarak hepimiz manevi olarak duygusal bir süreçten geçiyoruz. Özellikle Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremden sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımız için hepimiz çok üzüldük. Ülke olarak derin bir acı yaşadığımız bir süreç. Öncelikle onları anmak istiyorum. Yaralananlara da acil şifalar diliyorum. İnşallah ülke olarak bir daha bu süreçle karşılamayız. Devletimizde gerekli önlemleri alır ve bu tarz acı sonuçlara vesile olacak sonuçlarla karşılaşmayız” şeklinde konuştu.

“Birlik ve beraberliğimizi görmek insanı gururlandırıyor”

Milli basketbol Cedi Osman’ın Cleveland Cavaliers'ın, Chicago Bulls ile oynadığı maçta Elazığ'daki depremzedeler için düzenlediği yardım kampanyasıyla ilgili olarak ise Hidayet Türkoğlu, şunları söyledi:
“Ülker olarak öncelikle bu tip olaylarda birlik ve beraberliğimizi görmek insanı gururlandırıyor. Herkesin bir şekilde bu tip durumlarda yardım elini uzatması takdire şayan. Küçük büyük yapılan desteklerden dolayı herkese teşekkür ederiz.

Biz de federasyon olarak gerek Kızılay ve AFAD olmak üzere işbirliği içinde olan bir federasyonuz. Ekip olarak da bir adım atacağız. Ülke olarak bu olaylara sessiz kalmadık. Herkesin bir kez daha Türklüğüyle gurur duyması açık bir şekilde gösterildi. Bütün halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Önemli olan ülke ve devlet olarak sağlam tedbir alıp bir daha böyle acı olaylarla karşılaşmamak. Herkese bu süreçte ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Uygar Aydın - Bora Akyol

 


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Okul idarecileri ’Mobbing ve Akran Zorbalığı konusunda bilgilendirildi Aydın’ın Efeler ilçesinde okul yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde, mobbing ve akran zorbalığına dikkat çekildi. Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Akademisi koordinesinde eğitim çalışanlarının huzurlu bir ortamda görev yapması ve öğrencilerin güvenli bir okul ikliminde yetişmesi amacıyla "Mobbing ve Akran Zorbalığı" konulu bir seminer gerçekleştirildi. Bilim Akademisi tarafından organize edilen seminere Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ve Efeler ilçesindeki resmi ve özel eğitim kurumları yöneticilerinin yoğun katılım sağladı. Açılışta konuşan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, eğitimin sadece bilgi aktarımı değil, bir şahsiyet inşası olduğunu belirterek "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, milli ve manevi değerlerle mücehhez, erdemli insanı merkeze alan bir anlayıştır. Bu modelin ruhuna uygun olarak okullarımızda saygı, sevgi ve hakkaniyeti tesis etmek, ne çalışma hayatında mobbinge ne de öğrencilerimiz arasında akran zorbalığına geçit vermemek temel hedefimizdir. Bilim Akademimiz ile bu farkındalığı tüm ilçemize yaymaya kararlıyız" dedi. Programın mobbing farkındalığına ayrılan bölümünde, Efeler Anadolu Lisesi Müdürü Savaş Dönmez’in koordinasyonunda iki ayrı sunum gerçekleştirildi. Programın "Teorik Çerçeve ve Liderlik" başlıklı bölümünde sunum yapan Fatma Polat, mobbingin tanımı ve işleyiş sürecine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Polat, mobbingin süreklilik, sistematik tekrar, güç dengesizliği ve hedef belirleme olmak üzere dört temel özelliğe sahip olduğunu ifade etti. Sunumda ayrıca yöneticilerin açık iletişim politikalarıyla güvenli bir kurum kültürü oluşturmadaki rolü ele alındı. "Örnek Olaylar ve Hukuki Boyut" başlığı altında sunum yapan Nazlı Öztürk ise eğitim camiasında yaşanan gerçek vakalar üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Ders programlarının kasıtlı olarak zorlaştırılması, sosyal izolasyon ve mesleki değersizleştirme gibi uygulamaların yargı süreçlerine yansıması, Danıştay ve diğer yargı mercilerinin emsal kararlarıyla katılımcılara aktarıldı. Seminerin ikinci ana temasında ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Serdar Sağkal kürsüye çıktı. Sağkal, "Akran Zorbalığı" konusunu akademik bir perspektifle ele alarak, zorbalık döngüsünün kırılması, mağdur öğrencilere yaklaşım stratejileri ve okul ikliminin iyileştirilmesi için atılması gereken somut adımları paylaştı. Programın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, programda emeği geçen tüm konuşmacılara teşekkür ederek plaket takdim etti.
Eskişehir Vali Aksoy, muhtarlar ile bir araya geldi Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, her ay bir ilçede yaptığı Muhtarlar Toplantısı’nı kurum müdürlerinin katılımıyla Çifteler İlçesi’nde gerçekleştirdi. Vali Hüseyin Aksoy, toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimden güvenliğe, sağlıktan sosyal yardımlara kadar birçok önemli başlığa dikkat çekti. Okul çağında olup eğitime devam etmeyen tek bir öğrencinin dahi sorumluluğunun herkese ait olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, bu durumların muhtarlar aracılığıyla okul ve millî eğitim müdürlüklerine bildirilmesini istedi. Uzun süre okula devam edemeyen öğrencilerin mutlaka takip edilerek yeniden eğitime kazandırılması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin okula güvenli şekilde ulaşımı, servis denetimleri ve okul çevresi güvenliğinin titizlikle takip edildiğini ifade eden Aksoy, çocukların ders saatlerinde oyun salonları ve internet kafelerde bulunmasına yönelik denetimlerin sürdüğünü söyledi. "Bağımlılıkla mücadelede toplumsal iş birliği önemli" Sağlık alanında aşılama çalışmaları, yenidoğan taramaları ve topuk kanı uygulamalarının önemine değinen Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, bu süreçte emeği geçen sağlık çalışanlarına ve muhtarlara teşekkür etti. Vatandaşların aşı konusunda doğru bilgiyi sağlık personelinden almaları gerektiğini ifade etti. Bağımlılıkla mücadelede toplumsal iş birliğinin önemine dikkat çeken Vali Aksoy, muhtarların uyuşturucu ve madde kullanımıyla ilgili tespitlerini güvenlik birimleriyle paylaşmalarını istedi. Ayrıca, yeni kimlik kartları ve ehliyet yenileme işlemlerinin tamamlanması, sosyal yardıma ihtiyacı olduğu hâlde başvurmayan vatandaşların bildirilmesi ve engelli bireylerin devletin sunduğu haklardan yararlanması konularında muhtarların rehberlik rolünün önemini vurguladı. Konuşmasının sonunda dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Aksoy, özellikle telefon ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, çözüm konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.