SPOR - 22 Ekim 2010 Cuma 17:20

Högh İstanbul'da

A
A
A
Högh İstanbul'da

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen ve son dönemde sağlığı hakkında ortaya atılan iddialarla gündeme gelen Danimarkalı eski futbolcu Jes Högh, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izlemek üzere İstanbul'a geldi.

TUNCER CENGİZ/İSTANBUL

1995-1999 yılları arasında Fenerbahçe formasını başarıyla giyen ve Sarı-lacivertli taraftarların gönlünde taht kuran isimlerden birisi olan Danimarkalı savunma oyuncusu Jes Högh, hafta sonu Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izlemek üzere İstanbul'a geldi.

Ülkesi Danimarka'nın Kopenhag Kenti'nden tarifeli uçakla İstanbul'a gelen Jes Högh, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'yi çok özlediğini ifade eden Högh, Fenerbahçe'nin derbi maçta Galatasaray'ı 2-0 yeneceğini de iddia etti. Danimarkalı eski futbolcu sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarının sorularına ise, "Kendimi çok iyi hissediyorum" diye cevap verdi.

1991-2000 yılları arasında Danimarka Milli Takımı'nın formasını da 57 maçta terleten Jes Högh, Fenerbahçe'de oynadığı 1995/1996 sezonunda 1. Lig'de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Batı Karadeniz’de fırtına uyarısı: Soğuk ve kar kapıda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için fırtına ve ardından etkisini artıracak soğuk hava dalgasına karşı uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede rüzgâr bu geceden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50–75 km/saat) fırtına şeklinde esecek; fırtınanın Perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yetkililer, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar başta olmak üzere olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Öte yandan 26 Aralık Cuma gününden itibaren bölge genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi öngörülüyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilirken, halen mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların bölge genelinde 4 ila 10 derece azalacağı bildirildi. Soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu süreçte özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak iç kesimlerde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, buna bağlı olarak kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği değerlendiriliyor. Tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ise soğuk hava ve don olaylarının zirai don riskini artırarak ürün kayıplarına yol açabileceği uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı il merkezlerinde en düşük hava sıcaklıklarının eksi değerlere kadar düşebileceğini belirterek, yayımlanacak tahmin ve meteorolojik erken uyarıların yakından takip edilmesinin önem taşıdığını vurguladı.