RAMAZAN - 05 Ağustos 2011 Cuma 07:28

Huzurevi sakinlerine Ramazan şenliği

A
A
A
Huzurevi sakinlerine Ramazan şenliği

İzmir'de huzurevi sakinleri, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon ile eski Ramazanları yad etti.

GÖKHAN BAĞUÇ - FERRUH SERÇE 

İZMİR (İHA) - İzmir'de huzurevi sakinleri, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon ile eski Ramazanları yad etti.  

 

 

Ramazan boyunca her Salı ve Perşembe günleri düzenlenen organizasyon ile bir huzurevi ziyaret eden belediye yetkilileri, huzurevinde yaşayan yaşlı vatandaşları belediye tarafından tahsis edilen bir otobüs ile huzurevinden alıp Alsancak Sevgi Yolu'na getirdi. Burada fasıl ekibinin seslendirdiği eserler ile iftarlarını açan huzurevi sakinleri daha sonra sergilenen Meddah, orta oyunu, Karagöz-Hacivat gibi gösterilerle eski günleri yad etti. Eğlenceye katılan huzurevi sakinleri, kendilerinin hatırlanmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu belirtirken, "Bizim için çok değişik bir gün oldu. Eski günleri andık. Böyle güzel bir gün yaşattığı için Konak Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

 

 

Halka açık olarak düzenlen Ramazan eğlencesine katılan konuklara Ramazan ayına özgü olan macun, pamuk helva ve şerbet ikram edildi. Yaklaşık iki saat süren geceye katılan genç, yaşlı, kadın, erkek, herkes oldukça eğlenceli bir gece yaşadı. Her Salı ve Perşembe günü Alsancak Sevgi yolunda düzenlenen Ramazan eğlencesi diğer günlerde de mahalle aralarına taşınıyor. Yetkililer bu etkinliklerin Ramazan ayının sonuna kadar süreceğini ve tüm halkın davetli olduğunu dile getirdi.  

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir