GENEL - 19 Haziran 2009 Cuma 10:36

İBB Genel Sekreteri Baştürk oldu

A
A
A
İBB Genel Sekreteri Baştürk oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine Prof. Dr. Adem Baştürk atandı. Baştürk, daha önce de aynı görevi yürütmüştü.

1950 yılında Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'nde doğan Adem Baştürk, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı ve öğretim üyesi oldu.

Aynı üniversitenin Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığı'nı da yapan Baştürk, 25 Nisan 1994 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra (31 Ağustos 2000) Genel Sekreter olan Prof. Dr. Adem Baştürk, bu görevi 21 Nisan 2002 tarihine kadar yürüttü.

03 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde, TBMM 22. Dönem Milletvekili olarak Kayseri'den milletvekili seçildi. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı ile Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği de yapan Baştürk, Almanca ve İngilizce bilmektedir. Adem Baştürk, evli ve 4 çocuk babası.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 08 Kasım 2005 tarihinden itibaren Genel Sekreterlik görevini Mesut Pektaş yürütüyordu. 1953 Malatya doğumlu Pektaş, 1996 yılında başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevinin yanı sıra Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Başkanlığı'nı da yürütmüş, 2005 yılında Genel Sekreter olmuştu. Geçtiğimiz ay izne ayrılan Mesut Pektaş'ın emeklilik işlemlerine başlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’de hafriyat kamyonu bariyere çarparak devrildi: 2 yaralı İstanbul Bakırköy’de kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan hafriyat kamyonu, bariyere çarparak devrildi. Kazaya yardım etmek için otomobilinden inen sürücüye, arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Kazada yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı. Olay, İstanbul Bakırköy Yeşilköy Mahallesi Atatürk Havalimanı Yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre seyir halindeki 34 GRH 432 plakalı hafriyat kamyonu sürücüsü, yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyere çarparak devrildi. O sırada yaşanan kazayı gören 34 MEG 482 plakalı otomobil sürücüsü aracını yol kenarına park edip inerek hafriyat kamyonu sürücüsüne yardım etmek için yanına gitti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. O sırada kazayı gören 07 BDL 319 plakalı otomobil sürücüsü, kazaya yardım amaçlı park edip araçtan indi. Arkadan gelen seyir halindeki 34 BLL 055 plakalı araç sürücüsü, yardım için duran araca ardından hafriyat kamyonu şoförüne yardım eden sürücüye çarptı. Yaralanan iki kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle yolda trafik yoğunluğu oluştu. Kazaya karışan araç sürücüleri ekipler tarafından polis merkezine götürülürken, araçların çekilmesinin ardından trafik normale döndü. Kaza ile ilgili başlatılan inceleme sürüyor.