DÜNYA - 05 Temmuz 2018 Perşembe 17:33

İngiltere Güvenlik Bakanı: 'Amesbury olayının Skripal olayı ile bağlantısı yok'

A
A
A
İngiltere Güvenlik Bakanı: 'Amesbury olayının Skripal olayı ile bağlantısı yok'

İngiltere Güvenlik Bakanı Ben Wallace, Amesbury’de meydana gelen zehirlenme olayının Skripal olayla bir bağlantısının olmadığını ve Naviçok sinir gazı ile zehirlenen çiftin bir saldırının hedefinde olmadıklarını söyledi.

İngiltere Güvenlik Bakanı Ben Wallace yaptığı açıklamada, Amesbury kasabasında meydana gelen zehirlenme olayının Skripal ve kızının zehirlenmesi ile bir bağının olmadığını söyledi. Bakan, Amesbury kentinde Cumartesi günü rahatsızlanan çiftin Naviçok sinir gazından zehirlendiklerini ama bir saldırının hedefinde olmadıklarını söyledi. 

Moskova'dan olayla ilgili yapılan açıklamada, Birleşik Krallık yetkililerinin açıklamalarına tepki verilerek Kremlin'in olayla ilgili ya da Amesbury'de kullanılan maddeye ilişkin bir bilgisinin olmadığı ve "medyaya güvenmenin zor olduğunu" belirtildi. 

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Bu çok rahatsız edici bir haber. İngiltere'de daha önce de yaşanan bu tür olaylar derin endişeye yol açıyor" dedi. Peskov, İngiltere'nin Salisbury olayındaki soruşturmayla ilgili somut sorular sormadığını vurguladı. 

Sözcü, Kremlin'in, Amesbury zehirlenmesi hakkındaki soruşturmaya yardımcı olmak için Londra tarafından yapılan herhangi çağrıdan haberi olmadığını söyleyerek Amesbury zehirlenmesini endişe verici olarak değerlendirdi. 

Peskov, "Bakan Ben Wallace, Rusya'nın uzun zaman önce ortak bir soruşturma önerdiğini çok iyi biliyor. Bu öneri bir süre önce yapıldı ve hala açıktır. Ne yazık ki, İngiltere bu tür tekliflere herhangi bir ilgi göstermiyor" dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası’nı Konyaaltı Belediyespor kazandı HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final’de bugün oynanan final maçında A.P. Yalıkavak’ı 30-21 yenen Konyaaltı Belediyesi şampiyon oldu. Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan Mehtap Şimşek ve Pınar Ünlü Hatipoğlu hakem ikilisinin yönettiği maçta ilk yarıyı da Konyaaltı Belediyesi 13-11’lik skorla önde kapattı. Karşılaşmayı da 30-21’lik skorla kazanan Konyaaltı Belediyesi, HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. Karşılaşma ve sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Konyaaltı Belediyesi’ne kupa ve madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan verdi. Kupa ikincisi Yalıkavak’a ise kupa ve madalyalarını THF Asbaşkanları Ediz Erkovan ve Serpil Çapar takdim etti. Dörtlü Final’in en iyi oyuncusu seçilen Sevilay İmamoğlu Öcal’a da ödülünü HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan ile THF Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan verdi. Hakemler: Mehtap Şimşek, Pınar Ünlü Hatipoğlu A.P. Yalıkavak: Rombescu, Buket Seven 1, Yasemin Özgür 6, Perihan Topaloğlu Acar 4, Yeliz Özel 1, Zehra Oğuz, Sude Karademir, Barbosa 1, Fatma Akgün, Tuana Akman, Ece Sözmen 4, Chebbah, Kübra Sarıkaya, Ümmügülsüm Bedel 3, İlke Yıldız, Edanur Burhan 1 Konyaaltı Belediyespor: Sevilay İmamoğlu Öcal 2, Mben Bediang, Vieira, Gakidova 4, Ceylan Aydemir 5, Diğdem Hoşgör 9, Baranik 2, İkhneva 4, Edanur Çetin 2, Oleksandra, Gjorgjijevska 2