EĞİTİM - 22 Aralık 2017 Cuma 02:10

İnşaat mühendisi maaşları ne kadar 2018 ? İnşaat mühendisliği taban puanları 2017-2018

A
A
A
İnşaat mühendisi maaşları ne kadar 2018 ? İnşaat mühendisliği taban puanları 2017-2018

Matematik ve fizik konularında başarılı iseniz hem çevreyi koruyacak hem de insanların yaşam kalitesini arttıracak çeşitli yapıları tasarlamayı ve planlamayı heyecan verici buluyorsanız inşaat mühendisliği mesleğini yapmak size göre olabilir. İşte inşaat mühendisliği mesleğine ait bilgiler...

İnşaat Mühendisi Nedir ?

İnşaat Mühendisi, bina, karayolu, demiryolu,metro, köprü, tünel, rıhtım, baraj, sulama, pis su arıtma tesisi gibi yapıları tekniğe uygun ve ekonomik olarak tasarlayan, yaptıran ve yapım çalışmalarının yürütülmesini denetleyen kişidir.

İnşaat Mühendisleri Ne İş Yapar ?

Yapılması istenen yapının planını, inşaat alanının yapıya uygun olup olmadığını inceler, mühendislik hesapları yapar, bunlarla ilgili projeler hazırlar, gerekli malzeme ve donanımı hesaplar ve yapım araç-gereçlerini sağlar,

İnşaat projeleri ile ilgili olarak yapıyı yaptıran kişi veya birimin istekleri doğrultusunda proje
ve ihale dosyası hazırlar,

İnşaatın değişik görünümlerinin taslak projelerini çizer, gerekirse projede değişiklik yapar, Şantiye kurdurur, çalışacak kişileri belirler,çalışanlar için iş güvenliğini sağlayıcı önlemler
alır,

İnşaatla ilgili sorunlarda bilirkişi olarak görev yapar, 

İnşaat mühendisi maaşları ne kadar 2018 ? İnşaat mühendisliği taban puanları 2017-2018

İnşaat Mühendisi Olmak İsteyen Kişilerin Özellikleri Neler 

İnşaat Mühendisi olmak isteyenlerin, sayısal akıl yürütme gücüne sahip, şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen, fen bilimlerinde başarılı (özellikle matematik, fizik) ve bu alanlara ilgili, sorumluluk sahibi, dikkatli kişiler olması gerekir. İnşaat Mühendisleri çizim yaparken büroda, yapım aşamasında inşaatlarda çalışırlar. Proje mühendislerinin çalışma ortamı rahat olması- na rağmen, şantiye mühendislerinin çalışma ortamı tozlu, gürültülü, yazın sıcak, kışın soğuk olabilir.

İnşaat Mühendisi Nasıl Olunur ?

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin Mühendislik,Mühendislik-Mimarlık ve İnşaat Fakültelerinin İnşaat Mühendisliği bölümlerinde verilmektedir. İnşaat Mühendisleri, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarında çalışırlar. En yoğun olarak çalıştıkları kurumlar, Devlet Demiryolları, Karayolları,

İnşaat Mühendisi Maaşları Ne Kadar ?

Yeni Mezun bir inşaat mühendisi özel sektörde 1400-3500  tl arasında,tecrübeli bir inşaat mühendisi özel sektörde 5.000-30.000 tl arasında maaş alır.Kamuda ise inşaat mühendisleri çeşitli faktörlere bağlı olarak 3.000-6.500 arasında maaş alabilirler.

İnşaat mühendisi maaşları ne kadar 2018 ? İnşaat mühendisliği taban puanları 2017-2018

İnşaat Mühendisleri Nerelerde Çalışabilir ?

Devlet Su İşleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır. Kendi iş yerlerini açabilirler. Büyük inşaat firmaları özellikle son yıllarda yurt dışında da ihale almaktadırlar. Çeşitli inşaat firmalarına bağlı olarak yurt dışında görev yapan İnşaat Mühendisleri de vardır.

İnşaat Mühendisliği Taban Punları 2017 Ulaşmak İçin Tıklayın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yıldız Sarayı’nı 1 haftada 40 bine yakın kişi ziyaret etti Milli Saraylar Başkanlığına bağlı Yıldız Sarayı, halka açıldığı 20 Temmuz 2024 Cumartesi gününden bu yana ziyaretçi akınına uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan Sarayı, 1 haftada 39 bin 385 kişi gezdi. Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından ziyarete açılan Yıldız Sarayı’nda, ‘Büyük Mabeyn Köşkü’, Çit Kasrı, ’Küçük Mabeyn Köşkü’ ve ’Has Bahçe’ başta olmak üzere birçok yapı ve alan tarihinde ilk kez görüldü. Sultan II. Abdülhamid’in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler, ilk defa ’müze’ olarak sergilendi. Sultan 2. Abdülhamid ile özdeşleşen, büyüklüğü ve zenginliğiyle benzersiz olarak tarif edilen kütüphane de, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü. Beşiktaş’ın Yıldız tepesinde kurulan ve asıl şeklini Sultan 2. Abdülhamid döneminde alan Yıldız Sarayı, bir hafta gibi kısa sürede ‘şehrin en çok gezilenleri’ arasındaki yerini aldı. Kapılarını dünyaya kapattıktan yaklaşık 1 asır sonra ziyarete açılan sarayı, her gün ortalama 6 bin kişiyi ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuyla 1 Eylül’e kadar ücretsiz gezilebilmesi, ziyaretçi sayısının artışında etkili oldu. Sarayı 1 haftada 39 bin 385 kişi ziyaret etti. Yıldız Sarayı’nda ilk defa açılan Büyük Mabeyn Köşkü de dikkat çekti. Zaman zaman uzun kuyruklar oluştu Çit Kasrı’nda oluşturulan Sultan 2. Abdülhamid Müzesi önünde de zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Milli Saraylar koleksiyonlarından seçilen, Sultan Abdülhamid’e ve dönemine tanıklık eden eserler, tarih ve sanat meraklılarının beğenisini topladı. Tarihte ‘Hamid Bahçesi’ olarak adlandırılan, bitki çeşitliliği, doğal nehir görünümündeki göleti ve peyzaj tasarımıyla hayranlık uyandıran bahçe de, ziyaretçilere huzur dolu anlar yaşattı. Pazartesi dışında her gün ziyaret edilebiliyor Sultan 2. Abdülhamid’in kütüphanesine tahsis edilen ’Silahhane’ bölümü de büyük beğeni topladı. Tarihinde ilk kez gezilebilen kütüphanede ziyaretçiler, nadir eser arasında bambaşka bir atmosferi teneffüs etme imkanı buldu. Osmanlı Devleti’nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, pazartesi dışında her gün ziyaret edilebiliyor.
Ankara Tarladan sofraya Çubuk turşusunun hikayesi Ankara’nın Çubuk ilçesinde 25 farklı çeşidi üretilen turşu, ilçenin önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor. Çubuk ilçesinde yetiştirilen salatalıklarla hazırlanan coğrafi işaretli turşu damakları çatlatıyor. İlçedeki 25 çeşit turşudan biri olan salatalık turşusunu kendi ürünleri ile üreten Çubuk Ev Tipi Turşu Üretim Tesisi, bu lezzetin meraklıları için kapılarını İHA’ya açtı. Tarladan tenekeye Çubuk Belediyesi fidanlığında mart ila nisan ayının sonunda ekilen salatalıklar 4 aylık bir süre sonunda hasada hazır hale geliyor. Coğrafi işarete sahip olan Çubuk turşusu için yerinde yetiştirilmesi gereken salatalıklar, organiğe en yakın şekilde üretiliyor. Hasadın ardından Çubuk Ev Tipi Turşu Üretim Tesisine getirilen salatalıklar burada önce elek makinesinden geçiriliyor. Salatalıklar bu makinede 0,1 ve 2 olarak adlandırılan boyutlara göre ayrılıyor. Küçükten büyüğe göre kasalara doldurulan salatalıkların sonraki durağı yıkama ve fırçalama makinesi oluyor. Burada kasalardan tekneye boşaltılan salatalıklar fırça ve su ile temizlenerek banda çıkarılıyor. Ardından salatalıkların turşunun suyunu içine çekmesi için gerekli olan iğneleme işlemine geçiliyor. Ardından salatalıklar tekrar boş bir tekneye düşüyor ve tenekeye konarak bir dizi işlemden geçecek kurulum aşamasına geçiliyor. Kurulum aşaması Bütün bu işlemlerin ardından salatalıkların 1 ay boyunca bekleyecekleri tenekenin kurulum aşaması başlıyor. Burada turşunun en önemli malzemelerinden biri olan sarımsak, defne yaprağı, acı biber ve tadına en önemli katkıyı sağlayan çiçekli dereotu, salatalıklarla beraber tenekeye koyuluyor. Ardından içinde 2 yıl öncesinden alınıp bekletilen üzüm sirkesi ve tuz olan suyu tenekeye aktarılarak bir gün boyunca fermente olması için ağzı açık şekilde bırakılıyor. Sunum aşaması Ardından tenekelerde bir ay boyunca bekletilen salatalıklar, tuzunun seyreltilmesi için tekneye boşaltılarak yıkanıyor. Damak çatlatan Çubuk Turşusu, farklı boyutlardaki kavanozlara tek tek yerleştirilip ağzı kapatılarak yurt içi ve yurt dışı siparişlere hazır hale geliyor. Test aşaması Turşular yola çıkmadan önce gıda teknikerleri tarafından, turşuların Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine uygun olup olmadığının kontrol edildiği test aşamasından da geçiyor. Burada önce coğrafi işaret belgesi denetiminden geçen turşular daha sonra tuz tayini, asetik tayini ve pH tayinine tabi tutuluyor. Bunun üzerine tüketim aşamasında herhangi bir sorunun olmadığının anlaşılmasının ardından turşular kamyonlara yüklenerek dağıtıma çıkıyor. Şanlıurfa’dan Ankara’ya salatalık hasadı için gelen bir işçi İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Şu anda 45 ila 50 dönüme bakıyoruz. Başka yerde biber ve fasulye var. Onları ayrı gruplar topluyorlar. Sabah 08.00’de başlıyor, 12.00’de bırakıyoruz” ifadesini kullandı. Çubuk turşusu üreticilerinden Satı Özkan ise “Çubuk turşusu salatalıkları doğal. Tarladan geliyor, yıkanıyor, eleniyor, iğneleniyor. Özelliği tamamen doğal olması. Sevgimizi katarak yapıyoruz burada turşuları. İçine sarımsak, dereotu, defne yaprağı, karabiber, acı biber. Turşu Çubuk’ta yaşayan vatandaşlar için önemli gelir kaynağı” dedi. Turşu satılan bir mağazaya alışveriş yapmaya gelen Bengüsü Taylan, “Buranın turşularının çok meşhur olduğunu duydum. Tadım yapmıştım daha öncesinde, çok beğendim. O yüzden turşum bittiğinde Çubuk’a gelip turşumu alıp geri gidiyorum. Salatalık ve karışık turşusunu çok seviyorum. Turşu suyunu çok seviyorum. Bağışıklık sistemini düzelttiği söyleniyor. Sindirime de iyi geliyor. Sıklıkla tüketmeye çalışıyorum. Daha çok sirkeli olanı yedim ve onun verdiği mayhoşluk daha iyi geliyor. Bu mükemmel lezzeti deneyip görmeliler” diye konuştu.