TEKNOLOJİ - 08 Ekim 2015 Perşembe 13:50

İnternet alışverişlerinde yeni nesil teslimat modeli

A
A
A
İnternet alışverişlerinde yeni nesil teslimat modeli

Borusan, kendisinin geliştirdiği yeni teslimat modeli olan Bukoli'nin 6 ayda 10 bin paketi müşterisine ulaşmayı başardığını açıkladı.

Borusan'ın internet alışverişlerinde yaşanan teslimat sorunlarına çözüm sunmak için geliştirdiği esnek ve güvenilir bir teslimat modeli Bukoli’nin 6 ayda 10 bin paketi müşterisine ulaşmayı başardığı açıklandı. İstanbul’da 33 ilçede ve 480 teslim noktasında hizmet veren Bukoli, 5 yıl sonunda İstanbul’da 2 bin 500 teslimat noktasına ulaşmayı ve takip eden 1.5 yıl içerisinde de İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya’ya hizmet götürmeyi hedefliyor. Bukoli için ilk aşamada 7.5 milyon dolar yatırım gerçekleştirileceği kaydedildi.

Bukuli için gerçekleştirilen tanıtımda konuşan Borusan Holding CEO’su Agah Uğur Bukoli’yi “İnternet üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin yaşadığı teslimat sorunlarına cevap vermek için geliştirilmiş alternatif, güvenilir ve esnek bir teslimat modeli” olarak tanımladı ve “Dünyada şehirleşme oranının artması ve insanların her türlü hizmetten beklentilerinin artmasıyla e-ticaret ve teslimattan beklentiler de değişti. Teslimat ve e-ticaret sektörü paralel büyüyor. Ancak dünyada benzer modeller olsa da bire bir bizim gibi mahalle esnafı ile çalışan bir model yok. Dünya örnekleri genelde zincir mağazalar ve daha büyük yapılar ile anlaşmışlar. Bu kadar esnaf sıcaklığında bir model bulunmuyor. Bukoli geliştirdiği model ile esnafa ve e-ticarete sağladığı faydalara ilave olarak, kullanıcılara kolilerine istedikleri zaman kavuşabilecekleri bir çözüm sunuyor. Şimdiye kadar 6 ayda toplam 10 bin paket müşterisine ulaştı ve bugüne kadar Bukoli’yi tercih eden insanların yüzde 95’i yeniden tercih edeceğini ifade etti, bu da Bukoli’nin sektörde önemli bir ihtiyaca çözüm olduğunu gösteriyor” dedi.
Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç ise lansmanda yaptığı konuşmasında, Bukoli’nin herkes için kazançlı bir model olduğuna dikkat çekerek, “Bukoli tüketiciler, e-ticaret firmaları ve esnaf için “Kazan-Kazan” fırsatı yaratan yepyeni bir teslimat modeli. İnternet alışverişi yapan tüketiciler; internet siparişlerinde Bukoli’yi tercih ederek, ister yollarının üzerindeki esnaflardan, ister 7/24 çalışan ve teslimat yapan akıllı makinelerden, gece gündüz, hafta içi hafta sonu demeden ürünlerine kavuşuyorlar. Bukoli noktası olan esnafın, bir yandan müşteri trafiği artarken diğer yandan da ek geliri oluyor.. E-ticaret firmaları ise tüketicilerine esnek saatlerde ürününün teslim alınabileceği, internet alışverişlerine odaklı yepyeni, sorunsuz bir model sunmuş oluyor. Böylelikle e ticaret firmaları teslimata dayalı problemlerden dolayı internetten alışveriş yapmayan yeni bir müşteri kitlesine de ulaşma şansı yakalıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da 32 STK’dan oluşan platformdan Dumlupınar Üniversitesi’ne tepkisi Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu, (KÜSİDAP) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından, Kütahyalı Gürok firmasının ana sponsorluğunda düzenlenen konser ve eğlenceli ’Bahar şenlikleri’ etkinliklerine tepki gösterdi. KÜSIDAP’tan yapılan basın açıklamasında, DPÜ tarafından düzenlenen konser ve eğlencelerin, Gazze katliamlarının devam ettiği bir süreçte yapılmasının kabul edilir bir durum olmadığı belirtildi. Kütahya’da 32 Sivil Toplum Kuruluşu’nun (STK) oluşturduğu KÜSİDAP’tan yapılan açıklamada, "Malumunuz DPÜ Üniversitesi’nde Bahar şenlikleri olarak bazı konser hazırlıkları ve eğlenceleri planlamış bulunmaktadır. Üzülerek belirtelim ki Gazzenin yüreğimize her gün kor ateşler düşürüp yaktığı bir hengamede, Dünyanın çoğu devletlerinde ve başta hristiyan ülkelerin üniversitelerinde İnsanlık adına, insan onuruna, haysiyetine kayıtsız kalınmadığına, eylemlerin yapıldığına ve vicdanların haykırışına şahit olmaktayız. Keza bu öğrencilerin kendi Devlet politikalarının aksine mücadele edip tutuklama ve baskıya rağmen vicdanlarına kelepçe vurdurmadıklarını ibretle izlemekteyiz. Bununla birlikte Devletimizin ve devlet büyüklerimizin en yüksek perdeden Gazze için nasıl mücadele ettiğini görmekteyiz. Dünyanın bütün aykırı ve baskıcı politikalarına karşı ciddi duruş sergilemekte ve siyonist baskıya rağmen mazlumun hakkını nasıl savunmakta olduğunu görmekteyiz. Vicdanımızın kanadığı bugünlerde, her gün katledilen müslüman kardeşlerimizin, çocuklarımızın, analarımızın, kadınlarımızın hali pürmelali dahi dünya milletlerini insanlık adına rahatsız etmiş ve ayağa kaldırmıştır. Ayrıca tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin, ekonomimizi sarstığı bugünlerde memleketimiz için hayati önemi haiz olan tasarruf tedbirlerinin alındığı bir zamanda böyle müsrifane ve gençlerimizi ahlaken tahrip edecek bir eğlencenin yapılması bizleri derinden üzmektedir. Bizler Anadolu’nun kadim, kültür şehri Kütahya’nın ferdleri olarak milli ve manevi değerlerimizi incitecek oluşumlar yerine bilimsel çalışmalarıyla yeni keşiflere yelken açmasını, sanat ve irfanıyla markalaşmasını, üniversite diplomasına değer katmasını üniversitemizden beklemek çok olmasa gerektir. Sevgili Gençlerimizi gaflet ve eğlenceyle uyuşturmak ne kadar doğru, ne kadar milli bir harekettir sayın Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına sormaktayız. ?" ifadelerini yer verildi.
Eskişehir O kedi kurtarıldı Eskişehir’de bir haftadır binanın çatısında mahsur kalan kedi, Mahalle Muhtarı Sibel Akın ve çevre sakinlerinin çabası ile günler sonra kurtarıldı. Emek Mahallesi’nde yurt dışında yaşayan bir aileye ait olduğu öğrenilen evin çatısında mahsur kalan sokak kedisi, itfaiye ekiplerine haber verilmesi ve hayvanseverlerin çabalarına rağmen kurtarılmayı beklemişti. Emek Mahalle Muhtarı Sibel Akın ve mahalle sakinlerinin çalışmaları ile ‘Kirli’ adı verilen sokak kedisi, dün gece sabaha karşı kurtarıldı. Bir hayvanseverin tavsiyesi ile kedi, çatı yakınlarına bırakılan ve içine yiyecek konulan tuzak kafesine girdi ve kurtarıldı. Sahipleri olmadığı için evlere giremediler Yaşanan durumla ilgili bilgi veren Mahalle Muhtarı Sibel Akın, mahalle halkı tarafından bilinen ve beslenen kedi için günlerdir herkesin adeta seferber olduğunu anlattı. Çağrılan itfaiyenin ‘Prosedür gereği kedinin bir yere sıkışması halinde müdahale edebiliriz’ dediğini hatırlatan Akın, “Onların da kendilerine göre bir prosedürü varmış. Konudan polisin de haberi oldu ve dün gece Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri geldi. Ancak iki katlı evin sahipleri evlerinde olmadığı ve izin alınmadığı için içeri giremediler. Kediye yemesi için yine bir şeyler verildi. Odunpazarı Belediyesi ekipleri geldi, ama kedi sürekli hareket ettiği için bir şey yapılamadı. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi. Kedi kapanla yakalandı Olayı duyan mahalle sakinlerinden Mehtap Altındaş’ın, "Bende kedi kapanı var. Onu yakına yerleştirip içine yiyecek koyarsanız kedi kapana gelebilir" tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Muhtar Akın şöyle konuştu: “Bunun üzerine kapanı yakın bir balkona koyduk ve gece boyu takip ettik. Saat 04.00 sıralarında kedi kapana girdi ve yakaladık. Bu çabaya destek ve katkı sağlayan herkese, bu kedinin kurtulması sesimizi duyuran İhlas Haber Ajansı’na da teşekkür ederiz. Kedimiz gayet iyi, aç ve susuz kalmış. Karnını doyurup suyunu verdik. Günlerdir çatıda kalan beyaz kedimiz biraz kirlenmiş. Zaten bu bölgeye alışık olan, mahalle halkının bakıp doyurduğu kediyi salacağız.”
İstanbul Sultanbeyli’de kurban hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor: Yüzde 60’ı tamamlandı Sultanbeyli Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlandığında Anadolu Yakası’nın en büyük kurban alanlarından biri olacağını vurgulayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “Vatandaşlarımızın ve pazar alanındaki esnaflarımızın rahatı için hijyenik standartlara uygun, tam donanımlı ve modern bir alan inşa etmek için çalışıyoruz. Şimdiye kadar yüzde 60’ı tamamlandı. Ay sonuna kadar bitireceğiz inşallah.” dedi. Ayrıca alanda yürütülen çalışmalara ilişkin bir teaser video yayınlandı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Kurban Satış ve Kesim Alanı’ndaki çalışmalara hız verdi. Bölgede yürütülen faaliyetlerle yakından ilgilenen Tombaş, Mayıs ayı sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağı müjdesini verdi. “Hijyenik, tam donanımlı ve modern bir alan inşa ediyoruz” Sultanbeyli Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı’ndaki çalışmalar teaser video ile paylaşıldı. Çok sayıda belediye personeli ve iş makinesiyle hummalı bir çalışma yürütüldüğü dikkatleri çekti. Belediye Başkanı Ali Tombaş ise yaptığı açıklamada, “Kurban Satış ve Kesim Alanımız tamamlandığında Anadolu Yakası’nın en büyük ve modern kurban alanlarından biri olacak. Burada vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın rahatı için her detay düşünüldü. Özenli ve hummalı bir çalışma yürütülüyor. Çok sayıda personelimiz ve iş makinelerimiz çalışmalara haftalar öncesinden başladı. Vatandaşlarımızın ve pazar alanındaki esnaflarımızın rahatı için hijyenik standartlara uygun, tam donanımlı ve modern bir alan inşa etmek için çalışıyoruz. Şimdiye kadar yüzde 60’ı tamamlandı. Ay sonuna kadar bitireceğiz ve ilk kurbanlıklar Haziran başı itibariyle gelecek inşallah.” dedi.