TEKNOLOJİ - 08 Nisan 2019 Pazartesi 11:01

İnternete en bağımlı ülke belli oldu

A
A
A
İnternete en bağımlı ülke belli oldu

Dünyada internet kullanımının artmasıyla beraber internete bağımlı nüfus da her geçen gün artıyor. İnternete en bağımlı 15 ülke belli olurken, liderliği ABD göğüsledi. Türkiye ise ilk 15 ülke içerisinde yer almadı.

Medya takibinin öncü kurumlarından Ajans Press, dünyadaki internet bağımlılığı üzerine gerçekleştirilen araştırmayı inceledi. Ajans Press’in, WalueWalk verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, dünyanın internete en bağımlı ülkesinin ABD olduğu görüldü. ABD’yi takip eden ülkeler ise sırasıyla; Brezilya, Makao, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Hong Kong, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık ve Güney Kore takip etti. Listede yer alan diğer ülkeler ise Lüksemburg, Almanya, Avusturya, Japonya ve Danimarka oldu. Türkiye bu listede yer almazken, TÜİK’in en son yayımladığı raporda ise Türkiye’deki bireylerin yüzde 72,9’unun internet kullanıcısı olduğu saptandı. Türkiye bu oranla internete bağımlı ülke olarak nitelendiriliyor. 

ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Gerçekleştirilen yazılı basın incelemesinde, internet başlığı altında, 2018 yılında 196 bin 116 haberin yansıma bulduğu tespit edildi. 2019 yılındaki haber adetleri incelendiğinde ise, internetin 42 bin 151 haber yansıması ile konuşulduğu görüldü. İnternet ile ilgili medyaya yansıyan haberler içeriklerine göre analiz edildiğinde, internetin en çok sosyal medya mecraları ve yılbaşında kalkan adil kullanım kotası haberleri ile konuşulduğu tespit edildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Pendikspor: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Antalyaspor, Pendikspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada Sam Larsson’un pasıyla hareketlenen Van De Streek, çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu kaleci Erdem kurtardı. 3. dakikada Pendikspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta çizgiye inen Gökcan’ın ortasında Erencan’ın volesinde top az farkla auta gitti. 8 dakikada çalımlarla sol kanattan ceza sahasına giren Erencan’ın şutu kaleciden geri döndü, ceza sahası dışından Mame Thiam’ın topun gelişine şutu üstten az farkla auta gitti. 13. dakikada Antalyaspor’un kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Adam Buksa, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı. 1-0 15. dakikada sağ kanattan Halil Akbunar’ın ceza sahasına ortasında, Erencan’ın kafa vuruşu kaleciden sekti, Mame Thiam’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluşturdu. 1-1 24. dakikada Pendikspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Erdem Özgenç’in şutunu, kaleci Helton Leite kornere çeldi. 45+5. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Halil Akbunar, çalımla ceza sahasına girdi. Akbunar’ın sol çaprazından uzak köşeye plasesinde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2 Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Candaş Elbil, Mert Bulut Antalyaspor: Helton Leite, Erdoğan Yeşilyurt, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Ufuk Akyol, Kaluzinski, Emre Uzun, Van de Streek, Sam Larsson, Adam Buksa Yedekler: Mehmet, Doğukan Özkan, Gerxhaliu, Dario Saric, Milosevic, Mert Yılmaz, Naldo, Assombalonga Teknik Direktör: Sergen Yalçın Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alparslan Öztürk, Welinton, Emre Taşdemir, Gökcan Kaya, N’diaye, Diaby, Halil Akbunar, Mame Thiam, Erencan Yardımcı Yedekler: Burak, Endri Çekiçi, Murat Akça, Rassoul, Umut Nayir, Midtsjo, Berkay, Efe Sayhan, Eze Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez Goller: Adam Buksa (dk.13 pen.) (Antalyaspor), Mame Thiam (dk.15), Halil Akbunar (45+5) (Pendikspor) Sarı kartlar: Emre Uzun, Adam Buksa (Antalyaspor)