KÜLTÜR SANAT - 03 Eylül 2022 Cumartesi 10:26

İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Haldun Taner hikayeleri ile devam ediyor

A
A
A
İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Haldun Taner hikayeleri ile devam ediyor

İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Haldun Taner’in hikâyelerinden oluşan “İnsan Sadece Bir Araç” başlıklı dinleti ile devam ediyor.

İş Sanat’ın Bodrum Zai Yaşam’da gerçekleştirdiği İş Sanat Çarşamba Sahnesi, 7 Eylül saat 22.00’de Türk edebiyatının önde gelen kalemlerinden Haldun Taner’in hikâyelerinden oluşan “İnsan Sadece Bir Araç” başlıklı dinleti ile devam ediyor.

Mehmet Birkiye yönetmenliğindeki dinletide ‘Bayanlar 00’, ‘Konçinalar’, ‘İznikli Leylek’ ile ‘Sancho’nun Sabah Yürüyüşü’ hikâyelerini Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirirken, dinletinin müzik direktörlüğünü şef Serdar Yalçın üstleniyor.

İş Sanat Çarşamba Sahnesi, 15 Eylül’de yazar Bedia Ceylan Güzelce’nin moderatörlüğündeki ‘Sanat Sohbetleri’ ile devam edecek. 21.00’de başlayacak etkinlikte Güzelce, Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nu ağırlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Birlik Vakfı Kütahya Şubesi üyeleri, ’Gazze Dayanışma Çadırı’nı ziyaret etti Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri tarafından DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi yanında başlatılan ’Gazze Dayanışma Çadırı’nı ziyaret etti. Vakfın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğrencilerle sohbet edip baklava ikramında bulunun Özdemir, İsrail’in ortaya koymuş olduğu katliamların soykırım boyutuna ulaştığına dikkat çekti. Başkan Özdemir, "Geçmiş dönemde Hitler’in soykırımına sessiz kalan devletler, bugün İsrail’e karşı da herhangi bir tepki ortaya koymuyor. Bizler akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle birlikte özgürlüğün gerçekleştiği ana kadar nöbetimize devam edeceğiz. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu tepkinin yanındayız. İslam dünyasının da aynı tepkiyle devam etmesini, dünyadaki bütün Müslümanların bir araya gelerek Filistin davasını sahiplenmesini ümit ediyoruz. Kütahya olarak bu soykırımı bütün dünyaya aktarmaya, soykırıma karşı bir arada olmaya, zalimin yanında olmadığımızı, mazlumun tarafında olduğumuzu dünyaya haykırmak için direnişimize devam edeceğiz” diye konuştu. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve öğrenciler, Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine duyarlıkları sebebiyle teşekkür ettiler.