GÜNDEM - 12 Temmuz 2014 Cumartesi 08:11

İşçilerin geride bıraktıkları yürekleri burktu

A
A
A
İşçilerin geride bıraktıkları yürekleri burktu

Balıkesir'deki maden kazasında 2 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı göçüğün ardından ortaya çıkan detaylar yürek burktu.

Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gözcüçayır köyü yakınlarında bulunan madende yaşanan ve 2 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı göçüğün ardından ortaya çıkan detaylar yürek burktu.

İvrindi Gözlüçayır mahallesi yakınlarında 1 yıldır faaliyet gösteren ve Antimuan maddesi çıkartılan madende, saat akşam saatlerinde meydana gelen göçükte, madende çalışan Mehmet Tunç (35) ve Ramazan Baranç (32) hayatını kaybetmişti. Ramazan Argun ve İsmail Manay isimli 2 işçi ise, göçükten yaralı olarak kurtarılarak İvrindi Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilmişti. Olay yerinde, AFAD ve UMKE ekipleri çalışma yapmış, olay esnasında İvrindi ilçesinde iftar programında olan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da olay yerine giderek çalışmaları inceledi.

İŞÇİLERİN GERİDE BIRAKTIKLARI YÜREKLERİ BURKTU

Toprak kayması neticesinde yaşanan göçüğün bulunduğu yere birkaç adım mesafede işçilerin ayakkabıları, çalıştıkları kürekleri ve iftar yemeği için yanlarında getirdikleri zeytin ve domatesten oluşan iftarlıklarının bulunması yürekleri sızlattı. Yaşanan facia ile ilgili açıklamada bulunan maden çalışanlarından Hüseyin Özdemir, “Ben ileride kapının girişinde bekçiyim. Olayın olduğu sırada ben burada yoktum. Yukarıdan taşın kopup düştüğünü söylediler. Burada 5 kişi çalışıyor zaten,kazanın olduğu sırada 4 kişilerdi. İkisi aralı, ikisi mevta. Maalesef öldüler. Yerden mal seçerlerken yukarıdan kaya kopuyor geliyor vuruyor. Burası komple bu alanlarda 1 yıldan beri çalışıyor. Burada Antimuan madeni çıkartılıyor. Ben, 2 ay önce de büyük bir acı yaşadım. Soma’daki kömür madeni faciasında, kız kardeşimin kocasını Kemal Çapan ve köyümüzden arkadaşım olan Şerafettin kardeşimi kaybetmiştim. İkisinin de 3’er tane çocuğu kalmıştı. Üzgünüz, elimizden gelen bir şey yok” dedi.

Hayatını kaybeden işçilerin cenazelerinin, memleketleri Kütahya’ya gönderileceği söylendi.

SERHAT ŞENKÖKÇÜ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten partililere tasarruf tedbir uyarısı AK Parti’nin 31. İstişare ve Değerlendirme Kampında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililere tasarruf tedbirlerine uyulması gerektiğinin uyarısında bulundu. AK Parti’nin 31. İstişare ve Değerlendirme Kampında seçim değerlendirmesi, genel merkez ve Meclis çalışmalarının yanı sıra eğitim, ekonomi, enerji tarım, adalet, güvenlik ve dış politika konuları da görüşüldü. Edinilen bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı sunumda yıl boyunca doğalgaz fiyatlarına zam gelmeyeceğini belirtti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, diğer ülkelerle dengeli siyaset yürüteceklerini İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımı, Gazze konusunda Türkiye’nin uluslararası mahkemelerde mücadelesinin devam edeceğini, 1967 sınırlarına ilişkin sunumlar yaptığı öğrenildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililerin tasarruf tedbirlerine uymasını istediği ve bu konuda hassas olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Şimşek, yıl sonuna kadar enflasyonun düşeceğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Tekin’in yaptığı sunumda yeni müfredata ilişkin ve okullardaki kantinde satılan şekerli yiyeceklere ilişkin bir sunum yaptı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise et fiyatlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirirken fiyatların yakın zamanda düşüşe geçeceğini vurguladı. Ayrıca AK Parti kampında teşkilatın revize edilmesi ve yeni insan kaynağı için adımlar atılması gündeme geldi. Partiye katılım yollarının çeşitlendirilmesi için yeni isimler ve yüzler siyasete dahil edilecek.
Diyarbakır -ÖZEL) Balkonda başlayan çikolata macerası Diyarbakır’da evinin balkonunda çikolata imalatı yapan aile, talep artınca işletme açarak Fransız mutfağına uzandı. Belçika’dan tedarik edilen hammadde ile müşteriler eşsiz çikolata tadıyor. Diyarbakır’da bir işletmede 5 yıl çalıştıktan sonra ayrılan Gülhan Gül Budak, evinin balkonunda çikolata imalatı yapmaya başladı. Çikolataya talebin yoğun olmasıyla birlikte Budak, kız kardeşi Gülfer Esmer ve Fransız pastacılığı eğitimi alan oğlu Emre ile birlikte Kayapınar ilçesinde “Gül Chocolate” isimli butik kafe açtı. Balkonda başlayan maceranın işletmeye dönüştüğünü söyleyen Gülfer Esmer, yeğeni Emre’nin ustalığını yaptığı işletmede tamamen orijinal Belçika çikolatası kullandıklarını söyledi. Esmer, “Ablam Gülhan daha önce bir firmada çikolata ustası olarak çalışıyordu. Daha sonra oradan ayrılınca evinin balkonunda çikolata yapmaya başladı. Evinin balkonunu resmen çikolata imalathanesine çevirmişti. Bir zaman sonra da imalat yeri açmaya karar verdik. Gül Çikolata isimli yer açtık biz de. Balkonda başlayan bir macera iş yerine dönüştü. Ablamın oğlu Emre de Fransız okulundan gördüğü pasta yapımı ile ilgili eğitimini tamamladıktan sonra mezun oldu. İş yerinde usta olarak başladı” dedi. “Hedefimiz yurtdışı” Şu an birkaç ülkeyle ihracat konusunda temaslarının olduğunu ifade eden Esmer, “Çikolatalarımız tamamen doğal. İçerisinde hiçbir şekilde katkı maddesi bulunmuyor. Belçika çikolatası. Pastalarımızın hepsi Fransız usulü. Diyarbakır’da kolay kolay bulunamaz tarifleri müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Her gün bu çeşitlerin üzerine yenisini ekliyoruz. Aynı zamanda yurtdışıyla temaslarımız bulunmakta. Hedefimiz yurtdışında birçok ülkeye ihraç sağlamak. Biz sadece Belçika çikolatası sattığımız için fiyatlarda elimizden geldiğince müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Kardan çok insanlarımızın bu çikolataları tatmasını istiyoruz. Çünkü Diyarbakır’da bu kadar kaliteli çikolata yok diyebiliriz” diye konuştu. İmalathanede usta olarak çalışan Emre Gül Budak, hiçbir zaman kaliteden şaşmayıp sürekli Belçika çikolatası üzerine yürüdüklerini belirtti. Budak, “Ben küçüklüğümden beri meraklıydım bu mesleğe. Ailem her zaman beni mühendis olarak büyütme üzerine bir eğitim almamı istedi. Hiçbir zaman da mühendisliğe merakım olmadı. Şansıma ki annem bir pastanede işe başladı. 5 yıl boyunca orada mesleğini sürdürdü ve çikolata ustası olarak ayrıldı. Evimizin minik bir balkonunda kendi işletmemizi kurarak çikolata yapıp satışa sunmaya başladık. Talep artınca yer açmak istedik. Biz de ufak bir butik kafe açmaya karar verdik. Hiçbir zaman kaliteden şaşmayıp sürekli Belçika çikolata üzerine yürüdük” diye konuştu. Çikolatanın yanı sıra Fransız pastacılığı üzerine almış olduğu eğitimle çeşitli pastalar ürettiğini dile getiren Budak, “Eğitimini almış olduğum Fransız pastacılığından sonra da çok güzel ürünler yapmaya başladık. Bunlardan birkaçı; tiramisu, magnolia, san sebastian, victoria sponge kek. Bunların her biri tamamen Fransız pastacılığı üzerine yürütülüyor. Herhangi bir bitkisel yağ kullanmıyoruz. Tamamen tereyağı ile ürünlerimizi yapıyoruz. Zararlı hiçbir gıda maddesi kullanmadan, müşterilerimize en yüksek kalitede, fiyat performans olarak da en düşük aralıkta hizmet sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.