GENEL - 27 Haziran 2010 Pazar 18:38

"İskenderun saldırısı İsrail ajanlarının işi"

A
A
A
"İskenderun saldırısı İsrail ajanlarının işi"

Saadet Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Şevket Kazan, İskenderun'da 6 askerin şehit edilmesi ile sonuçlanan saldırıyı terör örgütü PKK'nın değil, İsrail ajanlarının gerçekleştirdiğini savundu

Partisinin Samsun İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Şevket Kazan, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. İskenderun saldırısının Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı ile aynı anda düzenlendiğine dikkat çeken Şevket Kazan, "Tam gemiye saldırının yapıldığı saatte İskenderun Deniz İkmal Tesisleri'ne saldırı yapılıyor. Bu saldırının PKK tarafından yapıldığı söyleniliyor. Bu saldırı PKK tarafından değil. PKK pozisyonundaki İsrail ajanları tarafından yapılmıştır. Her şeyden önce bu hükümetin İsrail'in çok iyi tanıması lazım" dedi.


Anayasa değişikliği paketine değinen Kazan, "Yapılmış olan anayasa değişikliği Anayasa Mahkemesi önündedir. CHP'nin başvuruları üzerine kısa sürede karar açıklanacaktır. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir derler. Bu anayasanın iki maddesinin iptal tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı açık bir gerçektir. Peki, Anayasa Mahkemesi bu iki maddeyi iptal ederse AKP'nin tutumu ne olacaktır? Erkan seçime mi gidecektir? İşte öyle bir tablo karşısında AKP'nin erken seçime gitme ihtimali son derece kuvvetlidir. Çünkü, AKP gün geçtikçe kan kaybetmektedir. AKP'nin açılım konusunda yaptığı aksiyonlarda, 'Kürt açılımı' dedi, bir şey çıkmadı. 'Ermeni açılımı' dedi, bir şey çıkmadı. 'Alevi açılımı' dedi, bir şey çıkmadı. 'Romen açılımı' dedi, bir şey çıkmadı. Neyi açtıysa orası kapandı. Kendi açtı, kendisi kapattı. Tiyatro oynamıyoruz. Devleti idare ediyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.