DÜNYA - 08 Ocak 2024 Pazartesi 23:38 | Son Güncelleme : 08 Ocak 2024 Pazartesi 23:39

İsrail 2 gazeteciyi daha öldürdü

A
A
A
İsrail 2 gazeteciyi daha öldürdü

Gazze Şeridi’ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in düzenlediği saldırılarda 2 Filistinli gazetecinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail, Gazze Şeridi’nde gazetecileri hedef almaya devam ediyor. Gazze Şeridi’ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in düzenlediği saldırılarda Filistinli gazeteciler Abdullah Baris ve Muhammad Abu Dayer’in hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu Gazze'de öldürülen gazetecilerin sayısının 112'ye ulaştığı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Maç tarihinin değiştirilmesine taraftarlar tepki geldi Bilecik’te geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs günü oynanması planlanan BAL Play-Out baraj maçının tarihi değiştirilirken, alınan kararda bu maçı oynayacak 1969 Bilecik Spor Kulübünün bir temsilcisi olması tepkilere neden oldu. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun’un davetiyle Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nda yer alan takım başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi. Vitraspor-Söğütspor 1. Amatör Lig Play-Off Grubu şampiyonluk maçı öncesi Bilecik Valisi Şefik Aygöl iki takım başkanlarına başarılar dilerken, sakatlıksız bir maç olmasını söyledi. Öte yandan BAL temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü ile Vitraspor-Söğütspor galibinin oynayacağı Play-Out baraj maçı geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs günü olarak belirlenmişti. Bu toplantıda maç 18 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’da Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı’ndan oynanmasına karar verildi. Alınan bu kararda 1969 Bilecik Spor Kulübü temsilen kimsenin olmaması tepkilere neden oldu. Taraftarlarda tepkili Öte yandan 1969 Bilecik Spor Kulübü taraftarları maçın cumartesi gününe alınması tepki göstererek, iş saatinde bu maçın oynanmasının Bilecik’te spor adına alınan kötü bir karar olduğunu dile getirdiler. Ayrıca Vitraspor-Söğütspor maçının galibi ev sahibi takım olurken, 1969 Bilecik Spor Kulübü BAL Play-Out baraj maçını Vitraspor ile oynayacak.
Mersin Çocuklar atölye temelli eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor Yenişehir Belediyesi Akademi’de çocuklar, atölye temelli eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor. Mersin Yenişehir Belediyesi, birçok eğitim projesini yürüttüğü Yenişehir Belediyesi Akademi’de atölye temelli eğitimlerle çocukların gelişimine destek veriyor. Eğitim projeleriyle çocukları geleceğe hazırlayan Yenişehir Belediyesi, robotik kodlama ve satranç kurslarıyla çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiriyor. Robotik kodlama kursları, çocukların teknolojiyle erken yaşta tanışmalarını ve temel programlama becerilerini öğrenmelerini sağlarken, satranç kursları da strateji geliştirme ve odaklanma yeteneklerini güçlendiriyor. Akademide ayrıca sanat atölyeleri, müzik eğitimleri ve el sanatları çeşitli alanlarda da farklı yaş gruplarına göre eğitimler veriliyor. Bu sayede çocuklar sadece akademik değil, aynı zamanda sanatsal alanlarda da kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Aileler de eğitim sürecine katılıyor Yenişehir Belediyesi, eğitim programlarına aileleri de dahil ederek çocukların eğitim sürecinde destek almalarını sağlıyor. Böylece aileler, çocuklarıyla daha yakın ilişki kurma ve onların gelişimini yakından takip etme fırsatı yakalıyor. Yenişehir Belediyesi, akademide verdiği tüm eğitimleri ücretsiz olarak çocuklar ve yetişkinlerin özverileriyle buluşturuyor. Merkezde bulunan Ülkü Ongun Kütüphanesi de hem ders çalışma alanı, hem de bilgiye erişim açısından çocuklara ve gençlere kolaylık sağlıyor. "Eğitimler, çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmalarını sağlayacak" Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 2019’dan bu yana çocukların sağlıklı şekilde büyümeleri ve geleceğe hazırlanmaları için önemli adımlar attıklarını belirtti. Yürüttükleri eğitim projeleriyle, çocukların gelişimine destek olmak ve onların potansiyellerini ortaya çıkarmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Özyiğit, "Özellikle Erken Çocukluk Gelişimi Projesi ve Yenişehir Belediyesi Akademi çatısı altında verdiğimiz eğitimler, çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmalarını sağlayacak çalışmaları içeriyor. Çocuklarımız hayal gücünü keşfediyor, yeni yetenekler kazanıyor ve sosyalleşme imkanı buluyor. Tüm aileleri eğitim çalışmalarımıza dahil olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.