DÜNYA - 10 Ekim 2023 Salı 20:14 | Son Güncelleme : 10 Ekim 2023 Salı 20:37

İsrail’in vurduğu Al-Rimal Mahallesi’ndeki yıkım görüntülendi

A
A
A

İsrail’in hava saldırısı düzenlediği Gazze Şeridi’ndeki Al-Rimal Mahallesi’nde büyük yıkım görüntülendi.

İsrail, hava saldırıları ile Gazze Şeridi’ni vurmaya devam ederken, birçok mahallede büyük yıkım meydana geldi. Gazze Şeridi’nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olarak kabul edilen Al-Rimal Mahallesi’nin büyük kısmı İsrail saldırılarında yerle bir oldu. Birçok devlet kurumunun bulunduğu mahalle saldırıların ardından sessizliğe gömülürken, tüm binaların ağır hasar aldığı görüldü. Mahalle sakinleri barınma merkezlerine giderken, çok sayıda kişi ise saldırılarda hayatını kaybetti.
Devam eden saldırılarda şu ana kadar Filistin tarafında 830 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 250 kişi de yaralandı. İsrail tarafından ise hayatını kaybedenlerin sayısı 900’ü aşarken, 2 bin 500’den fazla kişi de yaralandı.

Muhammed Rabah

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Bakan Memişoğlu: "Türkiye’de ideal kilonu öğren sağlıklı yaşa kampanyası ile 513 bin kilo verildi" Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Ardahan’daki programları kapsamında kente geldi. Ardahan Valiliği’nde Vali Mehmet Fatih Çiçekli, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın, MHP İl Başkanı Turgay Mert tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, valilik çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. "Biz insanlarımızın sağlıklı kalmasını istiyoruz" diyen Bakan Memişoğlu, "Gerçekten bin 800 rakımlı Ardahan, hayvancılığıyla ülkemize büyük bir katkı veren bir il. İnsanlar burada sağlıklı yaşıyor. Türkiye’de ideal kilonu öğren sağlıklı yaşa kampanyasından 10 milyon insanın kilosu ölçüldü. Özellikle bu kampanyaya katılıp sağlıklı hayat merkezlerimizde diyetisyenlerimizle takip ettiğimiz 210 bin vatandaşımız ideal kilolarına ulaşmış durumda. Türkiye’de şimdiye kadar bu kampanya ile 513 bin kilo veren vatandaşlarımız oldu. Biz insanlarımızın sağlıklı kalmasını istiyoruz. Bu nedenle de insanlarımızın kilolarından uzaklaşarak ideal kiloya gelmelerini istiyoruz. Ramazan ayındayız ve irademizi kuvvetlendirdik, bundan sonra da özellikle sigara gibi, tütün gibi kötü alışkanlıklardan ve kötü beslenmek uzak durmaya çalışacağız" dedi. Bakan Memişoğlu programı kapsamında AK Parti il Başkanlığı ve MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. İl Değerlendirme Toplantısı’na katılacak, Sağlıklı Hayat Merkezi ziyareti ve Ardahan Devlet Hastanesi ziyaretinin ardından şehirden ayrılacak.