DÜNYA - 09 Ocak 2024 Salı 11:25 | Son Güncelleme : 09 Ocak 2024 Salı 11:36

İsrailli esir Elad Katzir: “Hükümetin bu lanet savaşı sonlandırmasını istiyorum”

A
A
A

Filistin İslami Cihat örgütünün silahlı kanadı Kudüs Tugayları tarafından görüntüleri yayınlanan İsrailli esir Elad Katzir, “Hükümetin diğer tüm esirlerle birlikte beni de kurtarmasını ve bu lanet savaşı sonlandırmasını istiyorum” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 94’üncü günde devam ederken, Filistin İslami Cihat örgütünün silahlı kanadı Kudüs Tugayları tarafından İsrailli esir Elad Katzir’in görüntüleri yayınlandı. 47 yaşındaki Katzir yaptığı konuşmada, “Hala hayatta olmam bir şans. Aileme onları çok ama çok sevdiğimi ve onları çok ama çok özlediğimi söylemek istiyorum” ifadelerini kullanarak, üç aydır Gazze Şeridi’nde esir tutulduğunu ve birden fazla kez ölümden döndüğünü aktardı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetine seslenen Katzir, “Hükümetin diğer tüm esirlerle birlikte beni de kurtarmasını ve bu lanet savaşı sonlandırmasını istiyorum. Savaşın devam ettiği her gün daha fazla asker ve daha fazla esir öldürülüyor. Savaşı durdurun ve biz esirleri huzur içinde evlerimize geri götürün. Hamas'la birlikte savaş esirlerinin değişimi konusunda bir anlaşma yapın” dedi.


Katzir, konuşmasında ayrıca 5 Ocak'ta hayatını kaybettiği açıklanan İsrailli esir 38 yaşındaki Tamir Adar'dan bahsederek, Adar’ın ailesine başsağlığı diledi.

Katzir’in annesi serbest bırakılan esirler arasında

Katzir’in annesi Hanna, geçtiğimiz sene kasım ayında İsrail ve Filistin arasında yapılan esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılmıştı. Kudüs Tugayları, ayrıca Katzir’in geçtiğimiz sene 20 Aralık'ta diğer bir İsrailli esir olan Gadi Mozes ile birlikte görüntülerini yayınlamıştı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara “Ekonomik, pratik, tam senlik yolculuk” sloganıyla yola çıktı, şimdi birinci yıl dönümünü kutluyor "Ekonomik, pratik, tam senlik yolculuk” sloganıyla yola çıkan ve sunduğu yenilikçi mobilite çözümleriyle sektörde kısa sürede büyük bir etki yapan QCAR Mobilite, birinci yıl dönümünü kutladı. Maher Holding bünyesinde Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın ortaklığı ile kurulan QCAR, güçlü sermaye yapısı ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren grup şirketlerinin desteği ve sinerjisi ile araç kiralama sektörünün önde gelen oyuncularından biri olmayı başardı. Quick Tower’daki merkez ofisinden sonra İstanbul’daki Nef 22 Ataköy ve hemen ardından Kurtköy’deki ofislerini açarak hızlı bir ilerleme kaydeden şirket, geniş araç filosu ve üstün müşteri hizmetiyle müşterilerinin seyahat deneyimini kolaylaştırmaya devam ediyor. Yakın zamanda dağıtım kanallarını genişletmek ve iş adamlarına yeni bir iş modeli sunmak amacıyla geliştirdiği franchise şubeliği alma fırsatını yatırımcıları ile buluşturmaya başlayan şirketin 2024 hedefleri arasında yıl sonuna kadar Ankara, Bodrum ve İzmir havalimanları olmak üzere üç yeni ofis ve 500’den fazla noktada franchise şubesi açmak var. “İlk yılımızda hedeflerimizi aşarak müşterilerimize kaliteli ve güvenilir hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz” QCAR Mobilite Genel Müdürü Barış Sezen, birinci yıl dönümüne özel yaptığı açıklamada, "Bu özel günü kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlk yılımızda hedeflerimizi aşarak müşterilerimize kaliteli ve güvenilir hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm takım arkadaşlarımıza ve acentelerimize teşekkür ederiz. Dijitalleşmeyi merkezimize alarak mobilite çözümlerimizi daha da genişleteceğiz ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ise, şirketin grup içindeki önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "QCAR sadece bir araç kiralama şirketi değil, bir mobilite şirketi olarak ekosistemimizin en önemli parçalarından biridir. İlk yılımızda gösterdiğimiz başarılar, QCAR’ın gelecekte ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Acentelerimizi finansal markete dönüştürme sürecimiz ile birlikte müşterilerimize sunduğumuz kaliteli hizmet ve yenilikçi yaklaşımlarla büyümeye devam edeceğiz."
Zonguldak Alaplı’da uyuz paniği Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde 400 nüfuslu Mollabey köyüne bırakılan sokak köpekleri sebebiyle vatandaşlar çocuklarını uyuz köpeklerden hastalık kapma korkusu yaşıyor. Mollabey Köyü köy halkı, yetkili mercilere müracaat etmelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını söylediler. 400 nüfuslu Mollabey köyü sakinleri, çocuklarının uyuz hastalığı bulaşması korkusu ile yaşadıklarını ifade ettiler. Sokak köpeklerinin gerekli ilaçlamaları ise İstanbul’dan köyüne gelen iki gönüllü hayvan severin aracılığıyla devam ediyor. Aşılamalara katkı sağlayan Berrin Duman, besledikleri köpeklerin uyuz hastalığına yakalanıp acı çektiğini görünce duygulandı. Yüzlerce köpeğin uyuz hastalığına yakalandığını gören hayvan sever Berrin Duman, Alaplı Kaymakamlığı’nın acilen çare bulmasını istedi. Uyuz köpeklerin hem çevrelerindeki hayvanlara, hem insanlara bu hastalığı bulaştırabileceğini söyleyen Berrin Duman, "Buradaki köpeklerin çok acil tıbbi müdahale ihtiyaçları var, hepsi uyuz olmuş vaziyetteler. Çevredeki birçok köpekler burada terk edilmiş. Halk ve hepsi tehlikeli durumunda şu anda, çünkü uyuz, köpeklerin yüzde 80’ine bulaşmış vaziyette. Ben kendi imkanlarımla ilaç alıp getirdim, fakat hepsine yetmedi. Buradaki yetkili kurumlara sesleniyorum. Lütfen acil tıbbi müdahale lazım bu hayvanlar için, Zonguldak Valiliği’ne sesleniyorum, hem insanların güvenliği hem hayvanların güvenliği için acil tedbir alalım, yoksa uyuz çoğalıp insanlara bulaşacak yoksa buralar karantinaya alınabilir" dedi. "Her yıl buraya sayısız köpek geliyor" Alaplı Mollabey Köyü azası Ertan Civan ise sokak hayvanlarının çokluğundan vatandaşların rahatsızlık duyduğunu belirterek, ilçe halkının çocuklarını okula götürürken tedirginlik yaşadığını söyledi. Cıvan, "Köpeklerle ile ilgili çok büyük sıkıntılarımız var, dışarıdan mama ve yemek getiriyorlar sağ olsunlar fakat köpeklerde şu an hastalık konusu var. Köyümüz 400 nüfuslu olup 60 işyeri esnafımız var, rahat olarak 200 köpek var, belki daha fazla olabilir diyebiliriz" diye konuştu. Genelde şehir merkezindeki başı boş, hastalıklı köpeklerin köylere terk edildiğini söyleyen Köy azası Recep Yılmazer “Köpeklerden dolayı aileler çocuklarını buraya parka gönderemiyor, yine okulumuzda bulunan parka çocuklar gidemiyor. Aşısı olmayan, uyuz olan köpekler buralara bırakılıyor. Sadece çocuklarımız değil biz bile çekiniyoruz yolda yürümeye. Mollabey Köyümüz 25 köye hitap ettiğinden köpekler bu şekilde çoğalmaya başlarsa, burası karantinaya alınabilir" diye belirterek yetkililerden yardım istedi.
Samsun Öğrencilerden ‘Hayallerim Gerçek Olsa’ kitabı Bayındır İlkokulu öğrencilerinin yazdığı hikayelerden oluşan ‘Hayallerim Gerçek Olsa’ kitabının tanıtım etkinliğine katılan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, "Öğrencilerimize destek verecek projeleri, el birliği ile hayata geçireceğiz” dedi. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Bayındır İlkokulu öğrencileriyle, ‘Hayallerim Gerçek Olsa’ hikaye kitabının tanıtım etkinliğinde bir araya geldi. Başkan Türkel, kitap okuma alışkanlığı kazandıran projeleri ile dikkat çeken okulda, öğrencilere verdiği sözü tutarak, Atakum Belediye Başkanı olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Etkinliğe Başkan Türkel’in yanı sıra Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Bayındır İlkokulu Müdürü Güven Bostancı, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Okulda öğrenim gören 36 öğrencinin yazdığı 36 hikayeden oluşan kitaptan elde edilen gelir, Bayındır İlkokulu ve öğrenciler için kullanılacak. Başkan Türkel okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, minik yazarlarla sohbet ederek başarılarından dolayı öğrencileri tebrik etti. “Atatürk ve silah arkadaşlarına ithaf ediyoruz” Bayındır İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatih Aksoy, ‘4 yılda 400 Kitap’ ve ‘Her Gün Bir Kitap’ projeleriyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırdıklarını ve etkinliklerin Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Okusam’ projesinin hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirterek, “Öğrencilerimiz, 584. kitaplarını okudular, 4. yılın sonunda 600 kitabı tamamlayacaklar. Kitap okumaya başladıktan sonra öğrencilerimizin, hem başarıları hem de kendilerine güvenleri arttı. Artık kendilerini çok rahat ifade edebiliyorlar. Türkçeyi etkili ve çok güzel kullanıyorlar. Yüz yıl önce bu toprakları düşman işgalinden kurtaran, Cumhuriyet’i kuran ve ’Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye seslenerek yolumuzu çizen Atatürk ve silah arkadaşlarına, öğrencilerimle birlikte bu eseri ithaf ederek teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. “Gelecek için çok umutluyum” Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, konuşmasında projelerin öğrencilere eğitim ve sosyal hayatlarında önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek, “Sevgili çocuklar çok güzelsiniz. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Kıymetli hocam Fatih Aksoy, gerçekten çok kıymetli bir işe imza atmış. Emeği geçen kıymetli hocalarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten ortalama 600 kitap okumak çok kıymetli. Kitabın ismi çok güzel. Biz de sizin hayallerinizin gerçek olması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu anlamlı ve özel çalışma, minik yazarlarımızla bir arada olmak beni geleceğimiz için çok umutlandırdı ve gururlandırdı. Nice başarılar diliyorum. Atakum Belediyesi olarak bundan sonraki projelerinizde her zaman yer alacağız ve öğrencilerimize destek verecek projeleri, el birliği ile hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Küçükçekmece’de kadın cinayeti Küçükçekmece, yolda bekleyen bir kadına kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Kadın göğsüne ve boynunda aldığı kurşunlarla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, saldırgan ise kaçtı. Olay, saat 09.00 sıralarında Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen yabancı uyruklu kapüşonlu bir kişi, yol kenarında bekleyen bir kadına silahlı saldırı düzenledi. Saldırgan kadına 5 el ateş etti. Göğsünden ve boynundan aldığı mermilerle ağır yaralanan kadın yere yığılırken, yabancı uyruklu saldırgan ise olay yerinden koşarak uzaklaştı. Çevredeki vatandaşlar silah sesleriyle paniği kapılırken ihbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın özel bir hastaneye kaldırıldı. Kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri ise, incelemenin ardından saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Şahsın kadını takip ettiğini ileri süren görgü tanığı Turgay Yıldız, “Bir bayan yürüyerek buraya geldi. İlk önce aralarında bir itiş kalkış oldu. Sonra kadın, ‘imdat, yardım edin’ diye bağırdı. Sonra adam çantasından silahını çıkardı, bir el ateş etti. Ben de oraya doğru koşmaya başladım, ne oluyor diye, ne yapıyorsunuz dedim? Sanırım kadın vurulmanın etkisiyle yere düştü. Sonra şahıs, kadını yerde çevirip 4 el ateş etti, toplamda 5 el ateş etti. Göğsünden ve boynundan vurdu, adam öldürmeye gelmiş belli. Ambulansı aradık geldi, müdahale ettiler ama sanırsam kadını kurtaramadılar. Şahıs daha sonra kaçtı” dedi.