GÜNDEM - 30 Ocak 2023 Pazartesi 09:48

İstanbul Üniversitesinin Hasdal'daki hastane binası havadan görüntülendi

A
A
A
İstanbul Üniversitesinin Hasdal'daki hastane binası havadan görüntülendi

İstanbul Üniversitesinin Hasdal yerleşkesi hastane binası, havadan görüntülendi. Üniversitenin yeni yerleşkesiyle ilgili konuşan Rektör Mahmut Ak, "Bu, Türkiye'nin bir vizyon projesi" dedi.

Sağlık sektörünün gelişen teknolojilerini içinde barındıran, gerekli ihtiyaçlara cevap verebilecek sağlık kompleksinden biri olma özelliği taşıyan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hasdal Yerleşkesi hastane binası dron ile görüntülendi. Hasdal-Kemerburgaz karayolu ile araç erişilebilirliğine imkan sağlayan ayrıca metro istasyonu ile de ulaşım kolaylığına sahip olan ve şifa bahçeleri, kamusal yeşil alan, ile desteklenen yeni projeyle ilgili detayları İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak anlattı. Rektör Ak, "Bu, Türkiye'nin bir vizyon projesi. 100üncü yıla da rastlamış olması çok önemli. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devletin buraya sunduğu bütün imkanlar minnetle karşılanıyor" dedi.

Hasdal yerleşkesinin, İstanbul Üniversitesinin yeni bir yerleşkesi olduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, "Yaklaşık bin dönümlük bir alan. Buraya hastane ve sağlık kuruluşlarını yerleştireceğiz. Burası havalimanı yolu üzerinde. Dolayısıyla ulaşımı rahat çünkü önünde metro istasyonu şu anda hizmete başladı. Hatta ileride bu metro istasyonundan hastane içerisine tünel de yapılabilecek. Metronun adı Hasdal Üniversite durağı olarak da konuldu. Bu çerçevede havalimanına yakın olması dolayısıyla da sağlık turizmine de hizmet edebilecek. Bizim hastanemiz, bu yapı içerisinde; 650 bin metrekare kapalı alana yerleşen, bin 678 yatağı olan, 50 ameliyathanesi, 208 yoğun bakım yatağı olan ve günlük 20 bin poliklinik yapabilecek kapasitede. Proton merkezine de kanser hastaları için yer ayırdık; şu an Türkiye'de yok, Dünyada da sayısı az bunun, belli bir yıl içerisinde kendini amorte edebilecek olan bir proje" açıklamasında bulundu.

İstanbul Üniversitesinin Hasdal'daki hastane binası havadan görüntülendi

"Bu, Türkiye'nin bir vizyon projesi"

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi Hastane Binasıyla ilgili bilgiler aktaran Rektör Ak, "Hastane hizmetinin yanında diğer devamı olan sahada da eğitim birimlerimiz var. Tıp fakültesini besleyecek birimlerimiz olacak, Diş Hekimliği Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Tekonolojileri Fakültesi, Tematik Sağlık Teknokenti, Onkoloji Enstitüsü, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Çocuk Sağlığı Enstitüsülerin hepsi bu yapı içerisinde olacak. Yani burası sadece sağlık hizmetinin sunulduğu bir alan değil, her türlü sağlık eğitiminin her düzeyde verildiği liyakatle ve geniş imkanlarla sunulduğu bir alan olacak. 4 bin öğrencilik yurt alanı, 2 tane büyük meydan, amfi sahneleri, geniş bir kütüphanesi, Saat Kulesi olan bir alan. Bu, Türkiye'nin bir vizyon projesi. 100. yıla da rastlamış olması çok önemli. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devletin buraya sunduğu bütün imkanlar minnetle karşılanıyor şeklinde konuştu.

Projenin ne zaman tamamlanacağıyla ilgili de tarih veren Rektör Ak, "Projenin hastane kısmı, yani yaklaşık 3'te 2'lik kısmı bu yıl, bitime yaklaşmış olacak. Ama en geç 2024 yılında bitmiş olacak. Sağlık eğitimi sürdürülebilir ve sağlık hizmeti verilebilecek hale gelecek. Hastane kısmının genel inşaatının tamamlanması da 2026 yılı olarak planlanıyor" dedi.

Ahmet Faruk Sarıkoç - Deniz Zeybek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kırklareli Şehir trafiğini rahatlatacak karar: Zorunlu tır parkı uygulaması başladı Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde Altın Çağ Projesi muhtevasında ilçe genelinde trafik düzenini sağlamak, güvenliği artırmak ve şehir merkezini korumak amacıyla zorunlu tır parkı uygulamasını bugün itibarıyla hayata geçirdi. Kararın uygulanmaya başlamasıyla ağır tonajlı araçların şehir merkezinde gelişi güzel park etmesinin önüne geçilecek. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla haritada belirtilen güzergahlar ile alanlar dışında tır, kamyon ve benzeri ağır tonajlı araçların ilçe merkezine giriş-çıkışlarının ve şehir içinde park yapmasının 7 gün 24 saat esasına göre tamamen yasaklandığı bildirildi. Ağır tonajlı araçların park işlemlerinin yalnızca tır parkı alanında yapılacağı vurgulandı. Açıklamada, alınan kararın trafik güvenliğini artırmak, ilçe merkezindeki düzensiz park yapmayı ortadan kaldırmak, yol ve altyapı yatırımlarını korumak amacıyla uygulamaya konulduğu ifade edildi. Belediye yetkilileri, uygulamanın kimseyi mağdur etmeyi amaçlamadığını ancak Pınarhisar’ın düzeni ve güvenliği için kurallara kesinlikle uyulmasının zorunlu olduğunu özellikle belirtti. Haritada belirtilen alanlar dışında ilçeye giriş-çıkış yapan ya da ilçe içinde park eden ağır tonajlı araçlar hakkında, ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı da duyuruldu. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada açıklamada ayrıca, ilçenin yalnızca bugünüyle değil geleceğiyle de planlandığı vurgulanarak, daha düzenli, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Pınarhisar için kararlılıkla çalışmaya devam edileceği mesajını verdi.