ASAYİŞ - 13 Temmuz 2018 Cuma 09:07

İstanbul’da 100 kişi yemekten zehirlendi

A
A
A
İstanbul’da 100 kişi yemekten zehirlendi

İstanbul Arnavutköy’de bir davet yemeğine katılan 25’i çocuk 100 kişi mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelik oldu. Yedikleri yemekten zehirlendikleri iddia edilen kişiler ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre Arnavutköy’de düzenlenen bir davete katılan ve ikram edilen yemeklerden yiyen 25’i çocuk 100 kişi mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelik oldu. Yedikleri yemekten zehirlendikleri iddia edilen kişiler ambulanslarla Arnavutköy’deki hastanelere kaldırıldı.

Arnavutöy Nenehatun Mahallesi’nde vefat eden bir yakını için Yaşkesen ailesi tarafından evlerinin bulunduğu sokak üzerinde hayır yemeği verildi. Tavuk, pilav ve ayran ikram edilmesinin ardından 25’i çocuk 100 kişi, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle ilçedeki bazı hastanelere gitti.

Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve bazılarının taburcu edildiği öğrenildi.

Daveti düzenleyen Nurettin Yaşkesen İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugün evimizde toplu bir yemek verdik. Arnavutköy’de bulunun bir yemek şirketinden tavuk eti aldık. Bundan dolayı zehirlenme oldu. 200’e yakın benim misafirim vardı. Bunun içerisinde çocuklarda vardı. Saat 17:00’den sonra beni aramaya başladılar. Şikayetler ve kusmalar oldu. Bir çoğu Arnavutköy Devlet Hastanesine bazıları da özel hastanelere sevk edildi. Burada firma sahibini aradım. Çok farklı bir şekilde cevap aldım. ‘Bu saatte beni neden arıyorsunuz, neden rahatsız ediyorsunuz. Geçmiş olsun’ şeklinde cevap aldım. Bende buraya gelin dedim. En azından orada olun. ‘Yok dediler. Bizim oraya gelmemize gerek yok. Olan olmuştur. Yapacak bir şey yok’ cevabını aldık. O esnada arayan fazla oldu. Telefonum kilitlendi. Eş, dost ve akraba hepsi zehirlenmiş. Arnavutköy Devlet Hastanesine geldiğimde onlarca kişinin burada yattığını gördüm. Ben dört saattir buradayım. Buraya gelen 25-30’u çocuk, 70’i de yetişkin kişi var. Raporlarımız da burada mevcut” dedi.

Konu ile ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bizim Toptan, 2023 yılında mağaza sayısını artırarak büyümesini sürdürdü Stratejik yatırımlarıyla büyümesini sürdüren Bizim Toptan’ın 2023 yılı konsolide cirosu 32,2 milyar liraya ulaştı. Türkiye’nin en büyük ve yaygın toptan marketi Bizim Toptan, 2023 yılında yeni mağaza açılışları, genişleyen SEÇ Market ağı, g2m şirketinin devralınması ve güçlü teknolojik altyapısı ile 2,4 milyonun üzerinde tekil müşteriye hizmet vererek büyümesini sürdürdü. Bizim Toptan’ın 2023 yılı konsolide cirosu 32,2 milyar lira, net karı ise 74,8 milyon lira olarak gerçekleşti. Bizim Toptan, yıl boyunca 5 yeni mağaza açılışıyla yurt genelinde toplam 182 mağazaya ulaştı. Geleneksel esnafı modern markete dönüştürerek esnafı destekleyen bayilik iş modeline sahip SEÇ Market mağazalarının sayısı ise toplam 2 bin 747’ye yükseldi. Bizim Toptan, SEÇ Market ile perakende kanalında büyürken, Ev Dışı Tüketim (EDT) kanalındaki gücünü de Yıldız Holding şirketlerinden g2m’yi devralarak genişletti. g2m’nin 40 yılı geçen sektör tecrübesi, güçlü özel markalı ürün portföyü, geniş satış ve distribütörlük ağı ile beraber Bizim Toptan, EDT sektöründe açık ara lider konumuna ulaştı. “Hem EDT hem de perakendede daha çok müşteriye ulaşmak için ağımızı genişletmeyi sürdüreceğiz” 2023 yılının yatırım odaklı büyüdükleri bir yıl olduğunun altını çizen Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, “Geçtiğimiz yıl çeşitli zorlukların pazarı etkilediği bir yıl oldu. Bu değişkenliğe rağmen büyümemizi ve mağaza ağımızı genişletmeyi sürdürdük. Gerek mağaza sayısı gerekse de satış ve SEÇ Market’te büyüme hedeflerimizi gerçekleştirirken, 2,4 milyonun üzerinde aktif müşteriye hizmet verdik. Yıl içinde g2m şirketini devralarak EDT stratejimiz için çok önemli bir gelişmeyi tamamladık. Müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla dijital altyapımızda sürekli geliştirmeler yapıyoruz. Yıl boyunca çeşitli indirim ve kampanyalarla ülke ekonomisine ve müşterilerimizin bütçesine önemli katkılar sağladık. Hem EDT hem de perakendede daha çok müşteriye ulaşmak için yatırımlarımızı sürdürerek kaliteli ürün ve hizmetlerimizi en uygun fiyatlarla ülkemizin dört bir köşesine ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.
Tekirdağ Başkan Nallar belediye emekçilerinin bayramını kutladı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan işçiler ile bir araya geldi. Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası önünde belediye emekçileri ile bir araya gelen Başkan Nallar, tek tek tüm çalışanların işçi bayramını kutladı. Başkan Nallar yaptığı konuşmada, “Hepinizin 1 Mayıs İşçi Bayramınızı kutluyorum. Haklarınızın sonuna kadar verildiği, emeklerinizin karşılıksız kalmadığı, herkesin adil bir şekilde çalıştığı güzel günleri hep birlikte yaşayacağız” dedi. “Sizlerin emekleri ile bu şehir çok güzelleşecek” Konuşmasına önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, “Baharı bitirmek üzereyiz. Önümüz yaz. Bizim yapılacak çok işimiz var. Şehrimizin dört bir yanını kalkındırmak için mücadele verirken en önemli gücümüz sizlerin emekleri olacak. Her birinizin emeği için şimdiden teşekkür ediyorum. Sizlerin emekleri ile bu şehir çok güzelleşecek” diye konuştu. “Yaşasın 1 Mayıs” 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Nallar, “Durmadan, yorulmadan bu şehre hizmet etme aşkıyla emeğini, alın terini ortaya koyan her bir kardeşimin, ağabeyimin, ablamın, siz değerli emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs” ifadelerini kullandı.
Kütahya Gediz’de yağmur duası Kütahya’nın Gediz ilçesinde baharın gelmesiyle yağmur bekleyen vatandaşlar yağmur duasına çıkarak kuraklığın sona ermesi için dua etti. İlçeye bağlı Yenikent Beldesi Gölcük Mahallesinde vatandaşlar kırsalda bulunan bir bölgede yağmur duası için bir araya geldiler. Yağmur duasına Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, Gölcük Mahalle sakinlerinin yanı sıra çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı. Gölcük Mahalle Muhtarı Akın Alkan’ın organize ettiği yağmur duası programı açılışında İlçe Müftüsü Sebahattin Turan Kur’an-ı Kerim okudu. Arkasından öğle namazını İl Müftüsü Dr. İrfan Açık kıldırarak yağmur duası etti. Program sonunda katılımcılara yemek ikramı gerçekleştirildi. Köylerine uzun süredir yağmur yağmadığını dile getiren Gölcük Mahallesi Muhtarı Akın Alkan, "Tarımsal ürünlerimiz susuz kaldı. Kış ayını yağmur ve kar görmeden geçirdik. Umudumuz bahar aylarıydı. Nisan ayının sonuna gelmemize rağmen henüz istediğimiz seviyede yağış olmadı. Tarlalarımız susuz kalmış durumda. Durum böyle olunca mahalle halkımızla istişare ederek vatandaşlarımızın talepleri üzerine yağmur duasına çıktık. Öğle namazı sonrası Müftülerimizin katılımı ile hep birlikte Allah’a el açıp dua ettik. Yağmur duamıza destek veren mahalle halkımıza ve katılım sağlayan Başta Gediz Belediye Başkanımız Necdet Akel’e, il ve ilçe müftülerimize şükranlarımızı sunuyorum" dedi.