ASAYİŞ - 19 Mayıs 2021 Çarşamba 10:16

İstanbul’da akıl almaz olay: Çocuğuyla yürürken başına saksı düştü

A
A
A
İstanbul’da akıl almaz olay: Çocuğuyla yürürken başına saksı düştü

İstanbul Kağıthane’de 9 yaşındaki çocuğu ve eşiyle kaldırımda yürüyen kadının başına bir binanın penceresinden saksı düştü. Hafif yaralanan kadın ambulansla hastaneye kaldırılırken, kızı ise gözyaşlarına boğuldu.

Olay, geçtiğimiz hafta Salı günü saat 12.30 sıralarında Kağıthane Çeliktepe’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 42 yaşındaki Şerife Korkmaz, alışveriş yapmak için 9 yaşındaki kızı Ebrar Betül Korkmaz ve eşi ile birlikte dışarıya çıktı. Anne ve kızı cadde üzerindeki kaldırımda yürüdüğü esnada 6 katlı binadan üstüne saksı düştü. Neye uğradığını şaşıran kadın boynundan yaralanırken, kızı ise gözyaşlarına boğuldu. Ölümden dönen kadına ilk müdahaleyi vatandaşlar yaparak bir iş yerine soktu. Ardından da vatandaşlar sağlık ve polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı anneyi yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. Kadının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İstanbul’da akıl almaz olay: Çocuğuyla yürürken başına saksı düştü

İstanbul’da akıl almaz olay: Çocuğuyla yürürken başına saksı düştü

Öte yandan olay nedeniyle korkan küçük kız ise amcası tarafından teselli edilerek olay yerinden götürüldü. Polis ekipleri, olayla ilgili inceleme yaparak delil niteliğinde olan saksıyı ise polis otosuna koydu. Olayla ilgili konuşan kızın amcası, “Kardeşim, hanımı ve çocuğu yolda yürürken aniden yukarıdan saksı düşüyor. Önce başına ardından da omzuna vuruyor” dedi. Kadının kızı Ebrar Betül Korkmaz ise, “Annem gittiği gibi kafasına düştü. Bir şey olmadı ama çok korktum” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da akıl almaz olay: Çocuğuyla yürürken başına saksı düştü

İstanbul’da akıl almaz olay: Çocuğuyla yürürken başına saksı düştü

Doğan Can Cesur
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.