ASAYİŞ - 09 Haziran 2016 Perşembe 08:13

İstanbul’da nefes kesen kovalamaca

A
A
A
İstanbul’da nefes kesen kovalamaca

Kağıthane’de geldikleri araçla bir telefon bayisini soyan 4 hırsız ile bölgede devriye gezen polis ekipleri arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı.

Film sahnelerini aratmayan kovalamaca sonucunda hırsızlar, kaçtıkları aracın lastiğinin patlaması sonucu polis tarafından Esenler’de köşeye sıkıştırılınca araçlarını bırakarak yaya olarak girdikleri ara sokaklarda izlerini kaybettirdi.

İstanbul Kağıthane’de saat 05.00 sıralarında 4 hırsız, uzun namlulu silahlarla bir telefon bayisinde girerek hırsızlık yaptı. Şahısların soygunu gerçekleştirmelerinin ardından bölgede devriye gezen polis ekipleri, iş yerinin önündeki şahıslardan şüphelendi. Polisin kendilerine doğru geldiğini gören şahıslar, geldikleri araca binerek bir anda kaçmaya başladı. Şahısların ellerinde uzun namlulu silah olduğunu gören polis, kaçan şahısları takibe aldı. Polislerin kendilerini takip ettiğini fark eden şahıslar, hızını artırarak tehlikeli bir şekilde kaçmaya devam etti.

ARACIN LASTİĞİ PATLAYINCA YAYA OLARAK KAÇTILAR
Kağıthane’den başlayarak E-5 Karayoluna Esenler istikametine kaçan şahıslar takip eden polis ekipleri, haber merkezine bilgi vererek aracın yolunun kesilmesini istedi. Haber merkezi tarafından aracın kaçış istikametine yönlendirilen ekipler de aracı takibe aldı. Nefes kesen kovalamaca yaklaşık 5 polis ekibi tarafından takip edilen aracın Esenler Tuna Mahallesi Şehit Cengiz Karcıoğlu Caddesi girişinde lastiği patladı. Lastiğinin patlaması sonucu hareket kabiliyetini kaybeden aracı bırakan şahıslar yaya olarak girdikleri ara sokaklarda izlerini kaybettirdi. 

Şahısların ara sokaklara girmesinin ardından olay yerine “akrep” diye tabir edilen zırhlı araçlar yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine gelen zırhlı polis araç, ara sokaklara girerek kaçan şahıslar bulmak için çalışma yaptı. Aracın bulunduğu yere gelen çok sayıda polis ekibi ise araç üzerinde bir süre inceleme yaptı.
Polis, hırsızlığı gerçekleştiren şahısları yakalamak için çalışma başlattı.  

DOĞAN CAN CESUR
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.