GÜNDEM - 18 Haziran 2016 Cumartesi 14:57

İstanbul'da termometreler 38 dereceyi gösterdi

A
A
A
İstanbul'da termometreler 38 dereceyi gösterdi

İstanbul'da termometreler 38 dereceyi gösterince vatandaşlar kendilerini sahil kenarlarına attı. Sıcak havadan bunalan köpekler boğazın serin sularında yüzerken, kuşların ise süs için yapılan fıskiyeden su içtikleri görüldü.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlar kendilerini sahil kenarına attı. Genç yaşlı her yaştan insanın geldiği Beşiktaş Bebek’te, kimileri denize girerken kimileri de evcil köpeklerini serinlemesi için boğazın serin sularına bıraktı. Ağaç gölgesinde serinleyenlerin de olduğu sahil parkında, sıcaktan bunalan kuşların da süs için yapılan fıskiye alanından su içtiği görüldü.

Köpeğini serinlemesi için deniz kenarına getiren Yiğit Kaya, her hafta köpeğinin yüzmeye geldiğini ifade ederek, “Biz daha sezonu açamadık. Önce köpeği sokuyoruz. Deniz sefası yapıyor” dedi.

Sıcaktan bunalan Kemal Cindare ise denize girmeyi tercih ettiğini ifade ederek, “Denizi seviyoruz. Küçüklüğümüzden beri yüzüyoruz. Sıcaktan yazdan bunaldık buraya geldik. 80 yılın sıcağı gelmiş dediler o sıcak bizi bunalttı yani” diye konuştu.

Eşi ve küçük kızı ile birlikte denize gelen Ceren Öner ise, “Sahile geldik hava çok sıcak. Serinleyip güzel bir zaman geçirmek için geldik. Yarım saattir buradayız. Her hafta sonu buraya geliyoruz. Kızım bunaldı sıcaktan. Kendisi su ile oynamayı da çok seviyor” şeklinde konuştu. 

MURAT DELİCE
İSTANBUL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Gaziantep’ten bisikleti ile Türkiye turuna çıktı Gaziantep’te aşçı olarak çalışan Harun Reşit Kuzu, iş yerinden 1 ay aldığı izin sonrası bisiklet ile Türkiye turuna çıkarak Konya’nın Karapınar ilçesine ulaştı. Gaziantep’te yaşayan Harun Reşit Kuzu, bisikleti ile Türkiye turu için yola çıktı. Günde en az 5 saat pedal çeviren Kuzu, Karapınar’a ulaştı ve burada kamp yaptı. 10 yıldır Gaziantep’te aşçılık yaptığını belirten Harun Reşit Kuzu, uzun zamandır hayalinde olan bisiklet ile Türkiye turu için iş yerinden izin alarak 1 ay boyunca bisiklet ile gezeceğini söyledi. Depremi de yaşadıktan sonra bu isteğinin arttığını belirten 32 yaşındaki Kuzu, "Çoğu zaman ülkemizi gezmeye gelen yabancı turistleri görüyordum. Dünyanın bir ucundan ülkemizin güzelliklerini görmeye geliyorlar. Biz ise bu cennet vatanı gezemiyoruz diye düşünmüştüm. Bisiklete çocukluktan beri ilgim vardı. Karar verip ülkemizi gezeceğim” dedi. Günde 5-6 saat pedal çevirdiğini belirten Harun Reşat Kuzu, "İstediğim yerde durup istediğim yerleri geziyorum. Gittiğim her yerde özellikle çocuklar beni yabancı turist zannedip yabancı dil ile konuşmaya çalışıyorlar. Türk olduğumu görünce kahkahalara boğuluyorlar. Türkiye’de o kadar gezip görülmesi gereken yer var ki muhteşem bir doğası ve tarihi var. Bunları gezmekten çok mutluyum. 1 ay süresince ne kadar gezebilirsem gezeceğim. Bazen misafir edenler oluyor bazen çadırımda kalıyorum. Ama çok keyif alıyorum. Karapınar’da çok güzel bir yer Meke Gölü, Acıgöl ve tarihi yerler insanı mutlu ediyor. Ülkemizin değerini bilmeliyiz. Bu gezimde daha iyi anladım. Herkesi ülkemizin güzelliklerini görmeye davet ediyorum. Asla pişman olmayacaklar" diye konuştu.