GÜNDEM - 09 Ocak 2017 Pazartesi 07:37

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı sürüyor

A
A
A
İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı sürüyor

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı gece saatlerinde de sürdü. Kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeyen kimi vatandaşlar Galata Köprüsü’nde balık tutarak keyifli dakikalar yaşadı.

Cuma gününden itibaren İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı bu gecede sabah saatlerine kadar belli aralıklarla sürdü. İstanbul genelinde etkili olan kar yağışını ortaya kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeyen vatandaşlar Galata Köprüsü’nde sabahın ilk saatlerine kadar balık tutarak keyifli dakikalar yaşadı. Manzara ve karın eşliğinde balık tuttuklarını ifade eden bir vatandaş,’’ Güzel bir havada büyük bir zevkle balık tutuyoruz. Bu bir hastalıktır. Hasta olmasak gelmeyiz zaten buraya. Kar, kış bizim için farketmiyor. Yeterki balık olsun. Akşam saat 22.00’dan beri buradayız. Manzara ve karın eşliğinde balık tutuyoruz. Balıkta çıkıyor çok şükür’’ ifadelerini kullandı.

İstanbul genelinde kar yağışının devam ediyor. ,

Oğuzcan Yazar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Evlilik Okulu’nda eğitim gören 530 çifte sertifika Aile kavramının sağlam temeller üzerine kurması için Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen Evlilik Okulu Projesi’nden mezun olan 530 çift daha sertifikalarını aldı. Toplumun temel taşı olan aile yapısının korunması evli ve evlenecek olan çiftlerin bir biri ile diyaloglarını daha sağlam temeller üzerine kurmayı hedefleyen Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Evlilik Okulu projesini yürütürken bu zamana kadar 49.345 çifte eğitim verildi. 2009 yılından bu yana düzenlenen projede çiftlere evliliğin dini, hukuki ve sağlıkla ilgili boyutları anlatılıyor. “Evlilik toplumumuzun çekirdek yapısıdır” Evlilik Okulu Projesini önemsediklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Allah çiftlerimizi mesut ve bahtiyar eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak evlilikte yanınızda olduğumuz gibi çocuklarınız olduğunda da yanınızda olacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Hoş Geldin Bebek’ projemiz ile evinizdeki ilk ziyaretçiniz Şahinbey Belediyesi olacak. Bebeğinizin bakımı ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Sonraki yıllarda da ana sınıfından başlayarak eğitimlerinde de onların yanında olacağız. Evlilik insan hayatında çok önemli bir dönüm noktası. İnsana hem dünyasını hem de ahiretini kazandıracak bir müessese. Eşinizle iyi iseniz eviniz cennet hayatı, eşinizle aranız iyi değilse eviniz cehennem hayatına döner. Bu nedenle eşler birbiriyle iyi olmak zorunda. Aile mutlu olursa toplumda huzurlu olur. Bu nedenle elimizden geldiği kadar fedakârlık yaparak aileyi ayakta tutmaya gayret etmemiz gerekiyor. Şimdiden tüm çiftlerimizi tebrik ediyor, mutluluklar diliyorum” diye konuştu.
Sakarya Sakarya’daki Gazeteciler Sitesi’nde konutlar teslim ediliyor: İşte detaylar Sakarya Gazeteciler Birliği’nin (SGB) girişimleriyle Sakarya’daki gazetecilerin ev sahibi olması için 2020 yılında başlatılan konut projesinde sona gelindi. Gazeteciler konutlarını 10-25 Haziran arasında teslim alabilecekler. Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı N. Müjdat Çetin, Adapazarı Alandüzü Mahallesi’nde SGB-TOKİ işbirliği ile TOKİ tarafından 2020 yılı sonunda yapılan ihale sonrası 2021 yılında inşaatına başlanan ‘Alandüzü 159 Konut Projesi’nin tamamlandığını belirterek, “10-25 Haziran arasında meslektaşlarımız hasretle bekledikleri konutlarını teslim alacaklar. Şimdiden herkese hayırlı olsun” dedi. Çetin, gazeteciler için yapılan ancak talep fazlası olan konutlarında TOKİ tarafından vatandaşlara kura usulü satış yapıldığını belirterek, “Sakarya Gazeteciler Birliği olarak sadece üyelerimize değil ilimizdeki tüm gazeteci meslektaşlarımıza yönelik gerçekleşen projede sona gelinmesinin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu çerçevede 159 konutun teslim işlemleri; 10-25 Haziran 2024 tarihleri arasında müşavir firması tarafından Adapazarı Alandüzü Mahallesi 159 konut projesi şantiyesinde teslim program çerçevesinde gerçekleştirilecek. Konut sahiplerine ayrıca mesaj ile bilgilendirmede yapılacak” dedi. Konut projesi teslim işlemleri Konut projesi teslim işlemlerinin detayları ise, “T.C. Ziraat Bankası 1913 Ankara Caddesi / Sakarya Şubesine 3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle, doğacak Katma Değer Vergisi tutarı Peşin olarak ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından, konut alıcılarının hesaplarından (Bankada hesapları olan) otomatik olarak tahsil edilecektir. Proje çerçevesinde yer alan konutların, ilk taksit ödemeleri Temmuz 2024 ayı itibariyle, ilk dönemsel artış uygulaması ise Ocak 2025 tarihi itibariyle başlatılacaktır. Konut alıcılarının aşağıda yer alan Teslim Programında belirtilen tarih aralığında konutunu teslim almaması durumunda, ilk taksit ödemesi yine Temmuz 2024 tarihinde başlatılacaktır” denildi. Konut tesliminde getirilmesi gereken belgeler Konut teslimi sırasında istenilen belgelerde eksiklik olması durumunda konut tesliminin yapılmayacağı da belirtilerek, “Konut teslimi sırasında getirilmesi gereken belgeler: Kimlik belgesi (nüfus cüzdanı), gayrimenkul satış sözleşmesinin nüshası, konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi. Belirtilen tarihlerden önce T.C Ziraat Bankası A.Ş 1913 Ankara Caddesi / Sakarya Şubesine gidilerek KDV bedeli yatırılacak ardından ilgili şantiyeden konut teslim alınacaktır. İstenen belgelerde eksiklik olması durumunda konut teslimi yapılamayacağından, söz konusu belgelerin eksiksiz olarak getirilmesine özen göstermenizi rica eder, konutunuzda sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz” ifadeleri kullanıldı.