EKONOMİ - 25 Şubat 2020 Salı 09:22

İzmir Seferihisar 2+1| 3+1 TOKİ kura çekiliş sonuçları sorgulama!

A
A
A
İzmir Seferihisar 2+1| 3+1 TOKİ kura çekiliş sonuçları sorgulama!

TOKİ'nin İzmir Seferihisar'da 2+1 ve 3+1 kura çekilişi bugün saat 11.00'da yapılacak. TOKİ’nin “Her yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesinde” ilk kura heyecanı dün İzmir’in Karabağlar Projesinde yapılmıştı. İşte İzmir Seferihisar kura sonuçlarına ilişkin detaylar...

TOKİ Seferihisar 2+1, 3+1 kura çekiliş sonuçları sorgulama... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle TOKİ tarafından yürütülen “Her yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesinde” ilk kura İzmir dün Karabağlar Projesinde gerçekleşti. Bugün saat  11.00'da İzmir Seferihisar için konut kurası çekilişi yapılacak... 

TOKİ SEFERİHİSAR SONUÇLARI İLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir Seferihisar 2+1| 3+1 TOKİ kura çekiliş sonuçları sorgulama!


Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut için 16 Aralık 2019 – 15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınmıştı.

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı.

Projeye en çok başvuru İstanbul'dan geldi. İstanbul'dan 375 bin 953, İzmir'den 75 bin 288, Gaziantep'ten 69 bin 686, Bursa'dan 56 bin 142 ve Ankara'dan 18 bin 38 kişi başvuruda bulundu.

TOKİ tarafından her ilde ayrı ayrı kura yapılacak. Bütün projelerin kura tarihlerine TOKİ'nin resmi internet sitesi (www.toki.gov.tr) üzerinden ulaşılabiliyor.

İstanbul kuraları mart ayında yapılacak

100 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da talep toplanan 3 projedeki 10 bin konuta 375 bin 953 başvuru yapıldı. İstanbulluların merakla beklediği kuralar mart ayında yapılacak.

İstanbul’da ilk kura, Tuzla’da 117 bin 650 başvurunun yapıldığı 5 bin 750 konut için yapılacak. Kura töreni ise 16 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Arnavutköy’de yer alan 3 bin 750 konut için 18 Mart, Başakşehir’de yer alan 500 konut için 20 Martta, tarihinde kura yapılacak.

Başkentte yedi projede kura yapılacak

Başkent Ankara’da 7 projede talep toplanan 4 bin konut için kura yapılacak. 18 bin 38 kişinin başvuru yaptığı 7 projenin kuraları martın ikinci haftası yapılacak. İlk kura ise Ankara Sincan’da talep toplanan 2 bin 300 konut için 6 Martta olacak.

İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra ise, yoğun başvuruların olduğu diğer şehirlerde belirlen kura takvimi ise şu şekilde;

25 bin 255 başvurunun yapıldığı Bursa Yıldırım projesinde 9 Mart, 47 bin 931 başvurunun yapıldı Gaziantep Şahinbey projesinde 30 Mart tarihinde kura törenleri olacak.

Diyarbakır Yenişehir projesinde 2 Nisan, Batman merkez projesinde 3 Nisan, Adana Sarıçam projelerinde 27 Mart, Trabzon Merkez 7 Mayıs, Konya Selçuklu 5 Mart, Sakarya Adapazarı 10 Mart, Kocaeli İzmit 11 Mart, Antalya merkez 25 Mart, Şanlıurfa Eyyübüye ve Karaköprü projelerinde 1 Nisan, Van Erciş 9 Nisan, Elazığ Projelerinde 14 Nisan, Malatya projelerinde 15-16 Nisan, Samsun İlkadım ve Canik projelerinde 30 Nisan, Edirne Lalapaşa ve Merkez projelerinde 7 Mayıs, Erzurum Merkez 18 Mayıs, Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli projelerinde 19 Haziran, Ordu projeleri 27-28 Mayıs, Konya Ereğli ve Beyşehir projelerinde 30 Haziran tarihlerinde kura yapılacak.

Yüzde 10 peşinat, 240 ay sabit vade

Proje ile 100 bin dar gelirli ailenin kira öder gibi; yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olacak. Yatay mimari anlayışıyla İnşa edilecek konutlar 2+1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Bekir Yunus Uçar: “Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtık” Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtıklarını kaydederek, “Burada Doğu Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca Avrupa Gençler Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz” dedi. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Türkiye Kayo, Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros şampiyonaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, etkinliğin Türkiye ve dünya sporu adına önemine dikkat çekti. Uçar, “Bu etkinlik ile Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak bu yılki sezonu Afyonkarahisar’da açmış olduk. Bugün de toplamda 6 ülkeden 158 sporcunun start aldığı yarışmanın antrenman ve sıralama turlarını yapıyorlar. Yarın da yapılacak olan yarışlarla günü tamamlamış olacağız. Burada Doğu Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca Avrupa Gençler Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz. Tabi ki Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkurunda gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. "Toplamda 11 kategoride yarışlarımız gerçekleştirilecek" Etkinliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile birleştirmenin de mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Uçar, “Katılımcı sayısına baktığımızda yüzde 60’lar civarında çocuk ve gençlerden oluşan bir potansiyel görüyoruz. Bu da bizim için hem çok sevindirici. Özellikle Doğu Avrupa’nın gözde parkurlarından birinde olduğumuz için hem rekabete açık hem de bir birini geliştiren, heyecan verici müsabakalara sahne olacak. Toplamda 11 kategoride yarışlarımız gerçekleştirilecek Afyonkarahisar’da. Yarın tabi ki de ayrı bir özelliği var 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Organizasyonumuzu bu güzel bayramla birleştirmiş olduk hem ulusal bir mesaj hem de sportif bir pencereden günü kutlamış olacağız” şeklinde konuştu.
İstanbul Dusan Tadic, Sırbistan kadrosunda yer aldı Sırbistan Milli Futbol Takımı’nın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için aday kadrosu açıklandı. Fenerbahçe’de forma giyen Dusan Tadic de listede yer aldı. Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan EURO 2024’te mücadele edecek Sırbistan’ın aday kadrosu belli oldu. Sırbistan Milli Takımı Teknik Direktörü Dragan Stojkovic tarafından belirlenen 35 kişilik geniş kadro daha sonra 26’ya inecek. Sırbistan, EURO 2024 C Grubu’nda İngiltere, Slovenya ve Danimarka ile karşılaşacak. Sırbistan Milli Takımı kadrosunda şu isimler yer alıyor: Kaleci: Vanja Milinkovic Savic (Torino), Predrag Rajkovic (Mallorca), Dore Petrovic (Chelsea), Aleksandar Jovanovic (Partizan) Defans: Strahinja Pavlovic (RB Salzburg), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Srdan Babic (Spartak Moskova), Uros Spajic (Kızıl Yıldız), Strahinja Erakovic (Zenit), Nemanja Stojic (TSC Backa Topola), Jan Karlo Simic (Milan) Orta saha: Sasa Lukic (Fulham), Nemanja Gudelj (Sevilla), Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Torino), Sasa Zdjelar (CSKA Moskova), Srdjan Mijailovic (Kızıl Yıldız), Sergej Milinkovic Savic (Al Hilal), Dusan Tadic (Fenerbahçe), Samed Bazdar (Partizan), Aleksandar Cirkovic (TSC Backa Topola), Lazar Samardzic (Udinese), Veljko Birmancevic (Sparta Prag), Filip Kostik (Juventus), Filip Mladenoviç (Panathinaikos), Matija Gluscevic (Radnicki 1923), Andrija Zivkovic (PAOK), Mijat Gacinovic (AEK), Nemanja Radonjic (Mallorca) Forvet: Aleksandar Mitrovic (Al Hilal), Dusan Vlahovic (Juventus), Luka Joviç (Milan), Petar Ratkov (RB Salzburg), Mihailo İvanovic (Voyvodina)