GÜNDEM - 06 Mart 2021 Cumartesi 22:28

İzmir'de başörtülü öğrenciyi okula almayan yönetici ve öğretmen açığa alındı

A
A
A
İzmir'de başörtülü öğrenciyi okula almayan yönetici ve öğretmen açığa alındı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir öğrenciyi başörtülü olması sebebiyle okula almadığı iddia edilen okul yöneticisi ve öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı.

Bayraklı ilçesinde bulunan bir ilkokulda iddiaya göre, okulun müdür yardımcısı, başörtülü olduğu gerekçesiyle 4'üncü sınıf öğrencisi kız çocuğunu okula almadı. Bunun üzerine öğrencinin annesi Sevtap P., bir video çekerek başından geçenleri sosyal medya hesabından paylaştı. Ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı ise konuya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında okul yöneticisi ve öğretmenin açığa alındığı, "İddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır. Öğrencimizin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılması durumuna sebebiyet veren ve pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içeren iddialara yönelik başlatılan inceleme/soruşturma süreçleri hassasiyetle sürdürülmektedir" açıklamasıyla bildirildi.

"Kendi isteğiyle kapanmak istedi"

Yaşanan olay üzerine çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan anne Sevtap P., "Kızım pandemi döneminden dolayı evdeydi ve kendi isteği ile kapanmak istedi. Ben de karşı çıkmadım, normal karşıladım. Okullar açılmadan ben sınıf öğretmeni ile görüştüm. Benim kızım kapandı bilginiz olsun üstüne fazla gitmeyin. Ben normal karşıladım, lütfen siz de anlayışlı olun dedim. Öğretmen ise ‘yönetim bilir ben yine görüşürüm onlarla’ dedi" sözlerine yer verdi. Kızının okula gittikten sonra öğretmeni tarafından baskıya maruz kaldığını bildiren anne, “4/C şubesinde bulunan Ercan Bey kızımı görünce başını niye kapattığı konusunda soru soruyor. ‘Ailen mi kapattırdı? Zorla mı? Aç şunu’ diyor. Temasta bulunmadan her gördüğünde eliyle işaret etmiş kafandakini çıkar, diye. Benim kızım da 'Ben kendi isteğimle kapandım ve çıkarmayacağım' diyor" sözlerine yer verdi.

"Kötü örnek oluyor" demişler

İzmir'de başörtülü öğrenciyi okula almayan yönetici ve öğretmen açığa alındı

Öte yandan kızının başörtülü olarak okula gelmesini 'kötü örnek' olarak niteleyen müdür yardımcısı hakkında da açıklamalarda bulunan Sevtap P., “Dün kızımı zorladıkları için açılmış, kızımı almaya gittiğimde üzgündü, başını düzeltmeye çalışıyordu. Bugün de beni sınıf öğretmeni aradı. Lütfen kızımın üzerine gitmeyin, kendi isteği ile kapandı, bu kadar inat yapılmasın dedim. Aradan 15 dakika geçmedi müdür yardımcı beni aradı. Bu kötü örnek oluyor, dedi. Nasıl dedim. Eğer müsaade edersek başka öğrenciler de kapanmak isteyecek, dedi. Bunda kötü örnek olacak bir şey yok dedim" ifadelerine yer verdi.

Ali İhsan Çiftçi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğrayan öğretmenin meslektaşı: “Öğrenci okula bıçak getirip saklamış” Ankara’da, okula elektronik sigara getirdiği için velisine haber verdiği öğretmenini bıçaklayan lise öğrencisi yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili konuşan okuldan bir öğretmen ise öğrencinin olayı tasarlayarak işlediğini ve suç aleti bıçağını okulda sakladığını iddia etti. Olay, Pursaklar’da yer alan bir lisede meydana geldi. İddialara göre, 17 yaşındaki lise 4’üncü sınıf öğrencisi R.U., 22 Nisan günü okulda elektronik sigara ile yakalandı. Durumu ailesine bildiren müdür yardımcısı Sadettin Dinçer’e (55) kin besleyen R.U., 29 Nisan günü evden getirdiği bıçağı okulda sakladı. Öğretmenine saldırmak için uygun zamanı bekleyen R.U., bıçağı sakladığı yerden alarak, Dinçer’in odasının önündeki merdivenlerde pusuya yattı. Odasına yöneldiğini gördüğü öğretmenine arkadan saldıran R.U., Dinçer’i bacağından bıçakladıktan sonra kaçarak okuldan ayrıldı. Yaralı öğretmenin meslektaşlarının ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalenin ardından hastaneye sevk edilen Dinçer’in 2 farklı yerden bıçak darbesi aldığı bacağına 12 dikiş atıldı. Yaralı öğretmenin tedavisinin ardından taburcu edildiği ve genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Saldırgan öğrenci ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. “Okula bıçak getirip saklamış” Olayla ilgili konuşan öğretmenlerden Akif Coşkun, “Öğrenci okulda sigara içerken öğretmeni yakalamış ve durumu müdür yardımcısına iletmiş. Müdür yardımcısı da öğrencinin velisini aramış. Aradan bir hafta geçtikten sonra saldırgan öğrenci okula bıçak getirip saklamış. Kimsenin olmadığı bir anda da öğretmenine saldırıp kaçmış. Yaralı öğretmenimizin durumu şu anda iyi. Bacağına iki kez bıçak darbesi almış. Öğrenci olayı önceden tasarlamış zaten. Hocamız ise bu okulda saldırıya uğraması gereken belki de en son kişi. Çok efendi, dürüst ve temiz bir insan. Şu anda evinde istirahatte. İlk defa böyle bir olay yaşanıyor. Saldırganın psikolojik sorunları olduğu söyleniyor. Bizim okulumuz aslında çok iyi bir okul ama bir kişi yüzünden karalanıyor” ifadelerini kullandı. “Öğrenci durumu gurur meselesi haline getirmiş” Öğretmen Hüseyin Tunç ise, “Saldırgan öğrenci daha önceden elektronik sigara ile ilgili uyarmış. Ardından da sigara alındığı için gurur meselesi haline getirmiş. Sonra da okul müdür yardımcımız odasının kapısını açarken, saldırgan merdivenlerden koşarak öğretmenini bacağından iki kez yaralamış. Daha önceden kafasında tasarlamış saldırıyı. Polis öğrenciyi gözaltına aldı. Yaralı öğretmen de hastaneye götürüldü. Dikiş atıldıktan sonra taburcu edildi. Sağlık durumu şu anda gayet iyi” şeklinde konuştu.