Ekranlara reklam alınacağı öğrenilirken, test yayınlarında şimdilik belediyenin faaliyetleri konularak. Gösterime sunuldu. Meraklı vatandaşlar dikkatlice ekrandaki görüntüyü izlerken bu uygulamayı güzel buldu.Gençler ise vizyondaki filmlerin gösterilmesini tercih etti.
Sivas Belediyesi geçen yıl başlattığı Kent Meydan Projesi kapsamında İstasyon Caddesi üzerindeki kaldırımları Avrupa standartlarına getirildi. Genişletilen kaldırımlara Türkiye'de ilk kez uygulanan ekran konuldu. Caddenin sağ ve soluna 50 tane LCD ekran televizyon konuldu.
Konulan ekranların test yayınlarına başlandı. Şimdilik belediye hizmetlerinin ekrana yansıtıldığını gören vatandaşlar, dakikalarca durarak, ekrandakileri izliyor. Bazı vatandaşlar ise bu uygulamayı ilginç bularak, televizyonun fotoğrafını çekiyor.
Yapılan bu uygulamayı güzel bulan Sivaslılar, ekranda reklamlardan daha çok güncel haber ve Sivas'ın tanıtımının yapılmasını isterken, gençler ise vizyondaki filmlerin gösterilmesini istedi. Ses olmaması üzerine gençler, "Onu da yetkililer düşünsün" dediler.
Bu arada yeni konulan ekranların daha iyi görünmesi için görevliler, ellerinde bez ile ekran camını sildiler. Türkiye'de ilk defa uygulamaya konulan kaldırımlardaki LCD televizyon projesini Sivas Belediyesi özel bir reklam firmasına ihale etti. Hiç bir masraf yapmadan kaldırımlara LCD koyduran belediye, özel firmanın reklam gelirinden de ücret alarak, kendisine gelir elde edecek.
İSMAİL GÜNEŞ-SİVAS








