KENT HABERLERİ - 14 Kasım 2017 Salı 16:20

Kastamonu Tanıtım Günleri'nde 10 bin etli ekmek dağıtıldı

A
A
A
Kastamonu Tanıtım Günleri'nde 10 bin etli ekmek dağıtıldı

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri Etli Ekmek Festivali'nde 10 bin etli ekmek vatandaşlara ikram edildi. Kastamonulu vatandaşlar da etkinlikte memleket özlemlerini giderdi.

Sultangazi Belediyesi, Kastamonu Tanıtım Günleri kapsamında Etli Ekmek Festivali düzenledi. Festival kapsamında Kastamonu yöresinin birbirinden özel yiyecekleri ve yöresel kıyafetlerini tanıtmak amacıyla çok sayıda stant açıldı. Kastamonu yöresine ait olan etli ekmeği kadınlar tek tek açıp sacda pişirdi. Etkinlik alanına gelen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Festivalin açılış kurdelesini kesen Başkan Altunay, kurulan stantları tek tek gezip, etkinliğe gelen vatandaşlara etli ekmek dağıttı. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde vatandaşlara 10 bin etli ekmek dağıtılırken, festivalin 1 hafta boyunca devam edeceği öğrenildi.

"Kastamonu'nun meşhur etli ekmeğini bekliyoruz"

Kastamonu'nun meşhur etli ekmeğini beklediğini söyleyen Sinem Akalın, “Kastamonu'nun meşhur etli ekmeğini bekliyoruz burada. Memleketimize gidemiyoruz burada hasret giderelim dedik” dedi.

"Kastamonu günlerinin çok verimli olacağını umut ediyorum"

Festival hakkında bilgi veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Her ilin kendine has bir özelliği, güzelliği var. Dolayısıyla onlar da bugün ürünlerini, kıyafetlerini her şeyini buraya taşıdılar. Sultangazi'de Kastamonu günlerinde stantlarını açtılar. Şimdi baktığımda yabancısı olmadığım Kastamonu'ya sık sık gidip geldiğim için oranın ekmeğinden, oranın turşusuna kadar ama en önlemlisi sarımsağına kadar her şey vitrinlerde var. Bu bakımdan Kastamonulu hemşehrilerimizin yaşadığı bu Sultangazi'de yöresel ürünleri alabilme fırsatları bulabildikleri ve bütün hemşehrileri ile buluşturdukları için bu Kastamonu günlerinin çok verimli olacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

"Bir hafta boyunca Kastamonu'yu tanıtacaklar"

“Başlattığımız günden beri yoğun bir ilgi görüyor” diyen Başkan Altunay, "Bugün günlerden Salı olmasına rağmen hafta arası böyle bir açılışa da ilk defa şahit oluyoruz. Bir miting havasında. Bütün hemşehrilerimiz buraya gelmiş, yetmedi başka illerden de burada insanlar görüyorum. Bu kardeşlik vesilesi, birlik vesilesi ve bir araya gelme arzusundan kaynaklanıyor. Biz bir yol aldık. Onun içini Kastamonulu hemşehrilerimiz doldurdular. Bu güzel stantlarla, o güzel kıyafetleri ve ürünleriyle bize bir hafta boyunca Kastamonu'yu tanıtacaklar” dedi. 

Murat Horoz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de nehirlerde taşkın riski: Tunca ve Meriç Köprüsü ulaşıma kapatıldı EDİRNE (İHA) – Edirne’de artan su seviyesi nedeniyle Tunca ve Meriç Köprüsü tedbir amaçlı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Nehirlerdeki su seviyesi risk oluşturacak şekilde artmaya devam ederken, şehiriçinde ulaşımı sağlayan tarihi köprüler ikinci bir duyuruya kadar ulaşıma kapalı kalacak. Edirne’de son günlerde etkili olan yağışların ardından Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinde su seviyeleri ciddi şekilde yükseldi. Açıklanan son verilere göre Arda Nehri’nde debi 558 metreküp/saniye seviyesine ulaştı. Tunca Nehri’nde debi 212 metreküp/saniyeden 193 metreküp/saniyeye gerilerken, iki nehrin birleşimiyle oluşan Meriç Nehri’nde debi pik noktada 1386 metreküp/saniyeye çıktı. İpsala’da ise ölçümler 1468 metreküp/saniye olarak kaydedildi. Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı Tunca Köprüsü’nün tedbir amaçlı olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Meriç ile Tunca arasında kalan Ada bölgesinde ise kısmi taşkın yaşandığı belirtildi. Ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi. Edirne Valisi Yunusu Sezer, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nde (AFAD) gerçekleştirdiği toplantı sonrası beraberindekilerle birlikte Tunca ve Meriç Nehri’nde incelemelerde bulundu. "Geriye doğru bir tepmek söz konusu" Bulgaristan’daki barajlardan bırakılan suların da etkisiyle Edirne’de debilerde artış yaşandığını belirten Edirne Valisi Sezer, "Özellikle Arda nehrimizde debi 552 metreküpe ulaşmış durumda. Tunca Nehri’nde ise aşağı yönlü bir düşüş var. 212 metreküplerden 197 metreküplere geriledi. Ancak bu iki nehrin Meriç’te birleşmesiyle birlikte Meriç Nehri’nde debi 950 metreküpler seviyesinden 1365 metreküpe kadar yükseldi. İpsala bölgesinde ise 1456 metreküp seviyelerine ulaşmış durumda. Bu ne anlama geliyor? Kirişhane bölgesinde ilk kez 1365 metreküp seviyesini gördük. Meriç Nehri’ndeki suyun yükselmesi nedeniyle, Tunca Nehri’yle birleştiği noktada geriye doğru bir tepmek söz konusu. Dolayısıyla Meriç ve Tunca nehirleri arasında kalan ada kısmında taşkın riski oluşmuş durumda" dedi.