ASAYİŞ - 07 Temmuz 2015 Salı 04:22

Kazada ağır yaralanan müteahhit hayatını kaybetti

A
A
A
Kazada ağır yaralanan müteahhit hayatını kaybetti

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bira kamyonunun yol açtığı trafik kazasında ağır yaralanan müteahhit hayatını kaybetti.

Dün saat 13.30 sıralarında Kuşadası Adalızade Mezarlığı kavşağında meydana gelen kazada, Belediye Meclis Üyesi Haydar Büyükdağ’ın firmasına ait 34 AB 1704 plakalı bira kamyonunun sürücüsü Aşkın Bıçak, Sabri Mumcu Caddesi'nin rampa olan bölümünde bir markete bira bırakmak için yol kenarına aracı park etti. El freni çekilmeyen ve vitese de takılmayan bira kamyonu, içinde sürücüsü olmadan rampa aşağıya doğru ilerledi. Yaklaşık 200 metre rampa aşağı giden kamyon, Adalızade Mezarlığı kavşağında 35 HB 4814 ve 09 K 3220 plakalı araçlara çarptıktan sonra seyir halindeki 09 BB 855 plakalı minibüs, 58 TP 642 plakalı otomobil ve iki otomobile daha çarparak durabildi. Kazada kamyonun çarptığı araçlarda bulunan Fedai Kabadayı, Mustafa Karasu, Burak Göksu hafif şekilde, Alaeddin Kement (49), Emine Sayaca (66) ve Mehmet Kamış (61) ise ağır şekilde yaralandı. Ağır yaralılar önce Kuşadası Devlet Hastanesi’ne, ardından da Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aydın’da tedavi altına alınan yaralılardan müteahhit Mehmet Kamış, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hayatını kaybeden Mehmet Kamış’ın eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in çiftliğinde taşeronluk yaptığı belirlenirken, diğer yaralıların tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Kazanın ardından polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kazaya yol açan bira kamyonunun sürücüsü 25 yaşındaki Aşkın B. ise gözaltına alındı. 

ZAFER HACISALİHOĞLU 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Saadet öğretmenin öldürülmesine tepki Samsun’da, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ın eşi tarafından öldürülmesine kadınlar tepki gösterdi. CHP Samsun İl Örgütü ve Kadın Kolları, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülmesi ve artan kadın cinayetleri nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadına yönelik her türlü şiddet kınanarak, cinayetlerin önlenmesi için acil yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirtildi. “Sürecin takipçisi olacağız” Samsun Kadın Kolları Başkanı Naciye Arapoğlu, basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin insanlık onuruna aykırı bir suç olduğunu belirterek, “Kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için gerekli önlemlerin alınması ve farkındalığın artırılmasını talep ediyoruz. Toplum olarak kadınların güvenliğinin ve haklarının korunması için birlikte çalışmalıyız. Kadına yönelik şiddetin her türlüsü ile mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu zor zamanlarda Saadet Çay’a rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Adaletin sağlanması için bizler, CHP Samsun İl Kadın Kolları olarak, sürecin takipçisi olacağız. Kadın cinayetleri toplumsal bir sorundur" dedi. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ da kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Kadın cinayetleri ilk defa olmuyor ve bu son olmayacak. Her gün işlenen kadın cinayetlerinin arka planında bir öznel hikaye ve dram var. Ama sonuç değişmiyor” diye konuştu.
Yalova Yalova’nın kardeş şehri Rottenburg’tan deprem bölgesine destek Almanya’nın Rottenburg kentinden kardeş şehri Yalova Belediyesi’nin aracılığıyla depremzedelere anlamlı yardım geldi. Almanya’dan Yalova Belediyesi’nin kardeş şehri olan Rottenburg’da yaşayan Türk-Alman Dostluk Derneği mensuplarının şartlı bağış olarak gönderdiği piyasa değeri 21 bin 620 Euro olan 20 adet masaüstü, 20 adet monitör ve 4 adet dizüstü bilgisayar deprem bölgesi Hatay’a gönderilecek. Bilgisayarlar Hatay Bilim ve Sanat Merkezi’nde kurulacak olan Bilim Teknolojileri Sınıfında öğrenciler tarafından kullanılacak. Bu çerçevede yapılan protokol gereği Yalova Belediyesi himayesinde olan bilgisayarlar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen protokol töreniyle teslim edildi. Teslim töreninde bir konuşma yapan Başkan Gürel, “6 Şubat 2023 yılında kardeş şehrimiz Almanya’da ki, Rottenburg şehrinden 21 bin 620 Euro tutarında bağış yapılmış. Bu bağış, deprem bölgesindeki kardeşlerimize bilgisayar gönderilmesi için yapılmış. Bu bilgisayarlar alındı. Bunlardan 20 tanesi masaüstü, 4 tanesi de dizüstü bilgisayar. Satın alınan bilgisayarların Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri için protokole imzalarımızı attık. Onlarda bilgisayarların gönderimini sağlayacak. Bu yardımı yapanlara gönülden teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah. Güle güle kullansınlar” dedi.