SPOR - 15 Haziran 2023 Perşembe 14:20

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Engin Fırat'ı onurlandırdı

A
A
A
Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Engin Fırat'ı onurlandırdı

Kenya Milli Takımı Teknik Direktörü Engin Fırat, Kenya Devlet Başkanı William Ruto tarafından düzenlenen törenin onur konuğu oldu.

Kenya State House'da gerçekleştirilen törende Kenya Devlet Başkanı William Ruto ile Kenya Spor Bakanı Ababu Namwamba, açıklamalarında Teknik Direktör Engin Fırat’tan övgüyle bahsetti ve takımıyla birlikte sahneye davet etti.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Engin Fırat'ı onurlandırdı

William Ruto: "Engin Fırat'ı asla bırakmayacağız"

Başkan William Ruto, Engin Fırat'ın Suudi Arabistan'dan büyük bir teklif gelmesine rağmen Kenya'nın başında kalıp, projesine devam etmek istediğinden dolayı görüşmelerin daha da yoğunlaştığını söyledi. Ruto, Engin Fırat’ın her zaman arkasında olduklarını, onu bırakmayacaklarını ve ona en iyi çalışma şartlarını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını da vurguladı. Katıldıkları turnuvada deplasmanda ilk müsabakasını kazanan ve yükselişini sürdüren Engin Fırat'ın çalıştırdığı Kenya Milli Takımı, pazar günü bir maç daha oynadıktan sonra Nairobi’ye dönecek.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Engin Fırat'ı onurlandırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Oda başkanları: "Ödemeye devam ettiğimiz kredilerden ilave faiz alınmamalı" Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir araya gelen oda başkanları, Hazine destekli esnaf kredisi faizlerinin artmasının kendilerini mağdur ettiğini belirterek, ’ödemeye devam ettikleri kredilerden ilave faiz alınmaması’ talebinde bulundu. Zübeyde Hanım Meydanı’nda toplanan esnaf odaları başkanları, esnaf kredi faizlerine yapılan artışa tepki gösterdi. Odalar adına basın açıklamasını okuyan Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Hazine destekli esnaf kefalet kredilerimizin taksitlerine yüzde 100 oranında faiz uygulanıyor. Zor zahmet çektiğimiz kredilere karşı yapılmış bu faiz artırımı bizleri çok üzmüş, çok mağdur etmiştir. Zaten zor zamanlar içerisinde çekilmiş kredilere yansıyan bu faiz arttırımı bizleri içinden çıkılmaz bir duruma düşürmüştür. Özellikle pandemi döneminde çekilmiş bu kredilerin o dönemde dükkân açmayan, siftah yapmayan, aracının marşını çevirmeyen esnafımızın borçlarını ödeyebilmek için kullandığı krediler olduğunu unutmayalım” dedi. 173. madde hatırlatıldı Anayasa’nın 173. maddesini hatırlatan Bala, “Anayasamızın 173. maddesinde, ’Devlet, esnaf ve sanatkârları koruyucu tedbirler alır’ ifadeleri yer alıyor. Buna göre, devletimizin, esnaf ve sanatkârımızın sorunlarının çözmesi, onları refaha kavuşturması ve önlerindeki tüm engelleri kaldırması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Esnafların ödediği kredilerde zorluklar yaşadığını söyleyen Bala, devlet yetkililerine çağrıda bulunarak, “Son çıkış olarak gördüğümüz bu yolda esnaf ve sanatkârımızı rahatlatacak ve bizleri memnun edecek kararlar alacak ve içinde bulunduğumuz ivedi sorunları çözeceğine inandığımız, her fırsatta esnaf ve sanatkârımıza ziyaret yapan, çayını içen hal ve hatırını soran tek çözüm kapımız olduğunu bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ödemeye devam ettiğimiz kredilerden ilave faiz alınmamasını talep ediyoruz. Ayrıca bekleyen diğer sorunlarımızı çözüme kavuşturacağına olan inancımız tamdır. Çağrımızı ve sesimizi, Karadeniz’in incisi Çarşamba’dan iletiyoruz" diye konuştu. Zübeyde Hanım Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına; Ayakkabıcılar Odası Başkanı Osman Aydın, Bakkallar Odası Başkanı Cihan Kaya, Bakırcılar Odası Başkanı İsmail Çelik, Berberler Odası Başkanı Ümit Taşan, Demirciler Odası Başkanı Kerim Çakır, Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya, Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş, Madeni Sanatkârlar odası Başkanı Mustafa Dündar, Marangozlar Odası Başkanı Kerim Dikkol ve Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz katıldı.